kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۵۶۷
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۱
حجت‌الاسلام ذوالنور خبر داد

پشیمانی برخی نمایندگان از رأی مثبت به FATF

عضو کمیسیون امنیت ملی FATF را پشت قباله برجام دانست و از پشیمانی برخی نمایندگان از رأی مثبت به FATF خبر داد و علت ‌رأی مثبت را عدم اطلاع نمایندگان از خسارت‌های این معاهده عنوان کرد.

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نشست طلاب انقلابی با موضوع نفی کنوانسیون‌های استعماری که در مدرسه معصومیه قم برگزار شد در پاسخ به این ادعا که 180 کشور عضو این کنوانسیون شده‌اند و تفاوتی بین آنها با ایران وجود ندارد، اظهار داشت: مشخص است که این افراد تفاوت اجرا و عضویت را نفهمیده‌اند، اعضا همان 37 کشور هستند و بقیه پذیرفته‌اند که مجری دستورات 49 گانه باشند.
وی با تأکید بر این‌که مهم‌تر از همه بندهای FATF بندی است که تروریسم را که تعریف می‌کند، گفت: کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، تعریف ما را قبول ندارند و ارائه تعریف از تروریسم در اختیار ما نیست.
وی تأکید کرد: باید بدانیم که با چه کسی معامله می‌کنیم، اگر فردا بخواهیم تحریم را دور زده یا نفت خود را به فروش برسانیم، طبق بندهای این کنوانسیون، مشخصات و اطلاعات مشتری را از ما طلب می‌کنند، با KYC  یا شناسایی مشتری ما را فلج می‌کنند، چراکه باید اطلاعات مشتری را به طرف مقابل داده و در صورت ممانعت، شفاف سازی صورت نگرفته است و در صورت ارائه اطلاعات مشتریان خود، دور زدن تحریم‌ها حاصل نمی‌شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که FATF پشت قباله برجام است، گفت: وقتی می‌دانیم که FATF پشت قباله برجام است، بایستی صبر کرد تا عاقبت همراهی اروپا با آمریکا را مشاهده کنیم، زیرا در صورتی که اروپا با آمریکا همراهی کرده و از برجام خارج شود، تصویب FATF چه فایده‌ای دارد، در حالی‌که اروپا تاکنون حتی یک قدم با ایران همراهی عملی نکرده است.
حجت‌الاسلام ذوالنور در پاسخ به این ادعا که هرزمان اراده کنیم، از این کنوانسیون خارج می‌شویم، بیان کرد: اولا شما یا نباید چیزی را بپذیرید یا در صورت پذیرفتن بایستی منتظر تبعات آن نیز باشید و بدانید که خروج شما در دستان شما نیست و تبعات زیادی دارد، ثانیا از زمان اعلام وصول درخواست شما به سازمان ملل تا زمان اجرایی شدن درخواست شما توسط رئیس‌سازمان ملل یک سال طول می‌کشد، بنابراین چنین ادعایی کاملا ‌اشتباه و خطایی راهبردی است. وی با اشاره به دلایل نمایندگان موافق تصویب FATF بیان کرد: تنها دلیل آنها گرفتن بهانه طرف مقابل است، حال باید توجه داشت که اگر طرف مقابل آمریکا است که این کشور برای بهانه‌جویی نیازی به تصویب یا عدم تصویب این کنوانسیون ندارد و اگر طرف مقابل اروپا باشد که اروپا هم شرط ماندن یا نماندن در برجام را در تصویب FATF ندانسته است و اساسا شرط معامله با بانک‌های دنیا FATF نیست.
وی در رد دلایل ادعای دولت که ماندن تحریم‌ها را به FATF مربوط می‌دانند بیان کرد: در پاسخ به این‌ ادعا باید گفت که مشکل روابط پولی ما با بانک‌های بزرگ دنیا است یا بانک‌های کوچک را نیز شامل می‌شود، مشخصا مجبور هستند که بگویند با بانک‌های کوچک در ارتباط هستیم، زیرا در غیر این صورت فاتحه برجام را می‌خوانند.
حجت‌الاسلام ذوالنور افزود: در ادامه سؤال می‌کنیم که سیستم بانک‌های غرب یکپارچه است یا جزیره‌ای که یقینا پاسخ آنها یکپارچه است، پرسش بعدی این است که امکان مانور بانک‌های بزرگ بیشتر است یا بانک‌های کوچک و آخرین پرسش این است که چرا با بانک‌های کوچک می‌توان ارتباط داشت، اما با بانک‌های بزرگ نمی‌توان، مگر بانک‌های کوچک چه تفاوتی با دیگر بانک‌ها دارند، واضح است که هردو دسته بانک‌ها از یک سیستم بانکی پیروی می‌کنند، بنابراین مشکل نرم‌افزاری دروغ محض است.
حجت‌الاسلام ذوالنور با بیان این‌که فرصتی برای مخالفت با FATF در روز تصویب آن از سوی رئیس‌مجلس به من داده نشد، مطرح کرد: این در حالی است که تریبون آقای جعفرزاده بدون گرفتن وقت قبلی، روشن شد، در حالی که من از قبل وقت مخالفت گرفته بودم. من معتقدم اگر خسارات این موضوع به درستی در مجلس تبیین می‌شد، بسیاری از نمایندگان رأی مثبت به تصویب آن نمی‌دادند و بسیاری از این نمایندگان از رأی مثبت خود پشیمان هستند.
به گزارش خبرگزاری رسا، وی با اشاره به پشیمانی بسیاری از نمایندگان مجلس از تصویب FATF مطرح کرد: برخی از نمایندگان در حوزه انتخابیه خود مشکل پیدا کرده و پاسخی در قبال پرسش‌ها و مطالبات مردمی ندارند، بنابراین برای جبران خسارت‌های گذشته، مجبور به جبران آینده هستند، بنابراین مردم باید نماینده فعال و غیرفعال را با یکدیگر مقایسه کرده و پس از آن به فرد سالم رای دهند.