تظاهرات در نیویورک علیه ژنرال السیسی معترضان رئیسجمهور مصر را قاتل خواندند
گروهی در آمریکا در اعتراض به سفر رئیسجمهور مصر به نیویورک جهت حضور در نشستهای سازمان ملل دست به تظاهرات زده و وی را «قاتل» خواندند.
سفر رئیسجمهور مصر به آمریکا برای شرکت در نشست سازمان ملل با حاشیههایی مواجه شده است. طبق گزارشهای رسیده از نیویورک، مصریهای مقیم آمریکا علیه سفر ژنرال السیسی، رئیسجمهور مصر اعتراض کرده و خواستار خروج او از نیویورک شدهاند. برخی از تظاهرکنندگان اعلام کردند: «ما اعتراض میکنیم زیرا السیسی در سازمان ملل حضور خواهد داشت و ما به همگان اعلام میکنیم و میخواهیم به گوش رهبران برسانیم که این شخص در سازمان ملل و در آمریکا جایی ندارد و مورد استقبال نیست... ما علیه السیسی دست به تظاهرات میزنیم زیرا او قاتل است، آمریکا از او حمایت میکند زیرا السیسی نیازهای این کشور را در خاورمیانه تامین میکند. در واقع واشنگتن او را به استخدام خود درآورده است.»
برخی گزارشها حاکی است معترضان پرچمهای زردی با خود داشتندکه نماد مخالفان مصر است آنها میگویند السیسی در سال ۲۰۱۳ یک کودتا علیه محمد مرسی، رئیسجمهوری مخلوع مصر به اجرا درآورده است. دولت السیسی با اعتصاب گسترده حامیان مرسی مواجه است و سازمانهای امنیتی مصر در یک اقدام خشونتآمیز دست به پاکسازی تظاهرات از جمله تظاهرکنندگان میدان «الرابعه العدویه» زدند و در اثر آن هزاران تن از تظاهرکنندگان کشته و صدها تن دیگر بازداشت شدند. دولت مصر از زمان کودتا تاکنون اقدامات شدیدی علیه رسانهها و جامعه مدنی مصر انجام داده، گروه اخوان المسلمین را یک سازمان تروریستی اعلام، رهبران آن را بازداشت و اموال آنها را بلوکه کرده است.
از سوی دیگر در حالی که سازمانهای بینالمللی و مصری در زمینه حقوق بشر نظام این کشور را به شکنجه مخالفان و ایجاد محدودیتهای کلی متهم میکنند، السیسی ضمن سخنرانی خود در «نشست صلح» سازمان ملل که به مناسبت صدمین سالروز تولد نلسون ماندلا، رهبر ضد آپارتاید فقید آفریقای جنوبی در حاشیه هفتادوسومین دور از نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، خواستار احترام به حقوق بشر! ایجاد چارچوب بینالمللی کارآمد برای بررسی دلایل ریشهای درگیریها، نابودی فقر، توانمند کردن زنان با هدف ارتقای سطح انسان و تحقق مطالبات او در زمینه توسعه پایدار شد.
طی روزهای گذشته تعدادی از سازمانهای بینالمللی و داخلی حقوق بشری گزارشهایی پیرامون اوضاع مصر صادر کردهاند. عفو بینالملل اعلام کرده، سرکوبی آزادی بیان در دوره السیسی به سطح نگرانکنندهای رسیده، این سازمان کمپینی را ترتیب داده که خواستار آزادی بیقید و شرط همه بازداشتهایی است که به خاطر بیان آرای خود زندانی شدهاند. دیدهبان حقوق بشر هم اعلام کرد، رهبری السیسی در این کشور در سایه بدترین بحران حقوق بشری طی چندین دهه ادامه دارد. این سازمان اعلام کرد، پلیس از روش سیستماتیک شکنجه، بازداشت اجباری و مخفی کردن اجباری با هدف ساکت کردن مخالفان سیاسی استفاده میکند و هزاران غیرنظامی از سوی دادگاههای نظامی محاکمه شدهاند.