کارشناس آلمانی مسائل استراتژیک در گفتوگو با کیهان:
مخاطب این حرفم مردم ایران است /آمریکا خود در بدترین شرایط اقتصادی قرار دارد
«دونالد ترامپ» چند روز پیش اولین دور تحریمهای خود را علیه ایران بعد از خروج آمریکا از برجام اجرایی کرد. البته این تنها ایران نیست که هدف تحریم واقع شده جنگ تجاری آمریکا با چین ، اروپا، روسیه، کانادا، مکزیک و اخیرا ترکیه نیز بالا گرفته است. در رابطه با راههای مقابله با تحریمهای آمریکا و برون رفت از چالش اقتصادی اخیر با «ویلیام اینگدال»، کارشناس مطرح مسائل استراتژیک و اقتصادی که اصالتا آلمانی و ساکن آمریکاست به گفتوگو نشستهایم. وی خطاب به مردم ایران تاکید کرد فریب ترامپ را نخورید چرا که «آمریکا ناجی اقتصاد ایران نیست.» در عین حال این را هم گفت که «نباید در رابطه با تهدیدات آمریکا دچار ترس توهم شویم.» مصاحبه خواندنی کیهان با «اینگدال» را در ادامه میخوانید.
سرویس خارجی
* «تحریم» به مولفه مهمی در پیشبرد اهداف سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده و این ابزار در دوران ترامپ بیش از هر زمان دیگری علیه دوست و دشمن این کشور استفاده میشود. در این باره کمی برای خوانندگان کیهان توضیح دهید.
- پس از واقعه 11 سپتامبر 2001 ، سازمان اطلاعات آمریکا ، ماموریت تازه و ویژهای برای دپارتمان خزانهداری آمریکا تعریف کرد. این ماموریت خزانهداری را ملزم میکرد تا جنگهای اقتصادی تمام عیاری علیه کشورهایی که از دید واشنگتن «متخاصم» بودند را راه بیاندازد. کشورهایی که به اصطلاح ارزشهای آمریکا را زیر پا میگذاشتند. این ماموریت به واحدی مخصوص در خزانهداری آمریکا محول شد که به منظور انجام همین عملیات تشکیل شده بود. فشارهای بیامان علیه سویفت به دست واشنگتن برای مختل کردن تراکنشهای بانکی برای انتقال پولهای نفتی ایران بزرگترین و غمانگیزترین مثال برای سلاح فوقالعاده و جدید آمریکاست. جنگ اقتصادی اما به هیچ عنوان چیز جدیدی نیست. اما جاسوسی مالی در سیستم بانکداری جهانی و قوانینی که آمریکا آن را به اتحادیه اروپا تحمیل کرده است، این اجازه را به آمریکا میدهد که تراکنشهای هر کشور متخاصمی را پیگیری کند و به آن ضربه بزند.
* چگونه است که تحریم اقتصاد ونزوئلا را فلج کرد، اما ایران همچنان در برابر تحریمها مقاومت کرده است؟چه چیزی ایران را از سایر کشورها متمایز کرده است؟
- واقعا پاسخ به این سؤال مشکل است. ونزوئلا اقتصاد متفاوتی دارد، فرهنگ و تاریخ آنها با ایران فرق دارد. ایران حدود 40 سال است که در حال جنگ با آمریکاست و بزرگترین نمونه آن همان جنگ با عراق است که واشنگتن حامی درجه یک عراق به شمار میآمد و یا تحریمهایی که سال هاست سعی دارد تا اقتصاد ایران را از کار بیاندازد. اقتصاد ایران بسیار جامعتر و قدرتمندتر از ونزوئلاست. ایران با کشورهای اوراسیا همچون روسیه و چین رابطه خوبی دارد در حالی که ونزوئلا با همپیمانان آمریکا هم مرز هست و به گونهای از کشورهایی نظیر کلمبیا که رابطه تنگاتنگی با آمریکا دارد محاصره شده است.
* بهترین راه برای مقابله با آمریکا چیست؟ اگر آنها به شرکتها اجازه خرید محصولات نفتی ایران را ندهند، چه اتفاقی میافتد؟
- اصلا قبل از اینکه این سؤال پرسیده شود باید به این موضوع فکر کرد که آیا آمریکا اساسا در موقعیتی قرار دارد که این تهدیدات را عملی کند. تا بدین جا که روسیه ، چین و برخی از کشورهای خلیجفارس اعلام کردهاند که در برابر تحریمهای آمریکا مقاومت خواهند کرد. اتحادیه اروپا هم اگر چه به صورت زبانی مخالفت کردهاند اما در عمل به نظر میرسد که با آمریکا همراهی کنند. برخی از شرکتها مانند زیمنس خیلی در برابر فشارهای آمریکا شکنندهاند. خیلی مهم است که دربرابر اهداف مضر آمریکا و نقشههای اعلام شده آنها دچار ترس و توهم نشوید.
* تحریمها در هفتههای گذشته تا حدودی فشارهایی را به اقتصاد ایران وارد کرده است. چگونه ملت ایران میتواند این توطئهها را خنثی کند؟
- این نقشه کاملی است که آمریکا صد درصد آن را طراحی کرده و در حال عملیاتی کردن آن است. این همان جنگ از طریق سایر ابزارهاست که واشنگتن آن را عملی کرده و به واسطه آن به دنبال تغییر رژیم در ایران است. آنچه که اکنون بسیار اهمیت دارد و همه ایرانیان باید آن را به خوبی درک کنند این است که بدانند اکنون چه چیزی در خطر است. آمریکا زندگی بهتری را به ایرانیها هدیه نخواهد داد، این تنها تبلیغی است که آمریکاییها در هالیوود آن را به خورد مردم میدهند. آمریکا امروز خود در بدترین و مایوسکنندهترین شرایط اقتصادی قرار دارد. اکنون یکی از راههای مبارزه با آمریکا این است که تراکنشهای مالی در ارزی به غیر از دلار انجام شود. بهر حال روزهای آسانی در پیش نخواهد بود. دولت ایران باید صادقانه با مردم سخن بگوید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است و چه تبعاتی در آینده مترتب ایران خواهد شد. آمریکا امروز از هر موقع دیگر غیر قابل اتکا است و نمیتوان به آن اعتماد کرد، همانند انگلیس قرن گذشته که برای بقای خود به دیگران حمله میکرد.