kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۸۱۰۴
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۱
در نشست بررسی عدالت‌خواهی در اندیشه رهبر انقلاب

رحیم‌ پورازغدی: عدالت جهانی بدون انقلاب جهانی امکان ندارد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «متاسفانه مدیران صالح ما فدای مدیران فاسد شده‌اند و کسانی که باید عذرخواهی کنند این کار را انجام نمی‌دهند و بی‌مسئولیتی مدیران و فساد سبب بحران و بدنامی جمهوری اسلامی می‌شود.»




نشست بررسی مسئله‌ «عدالت و عدالت‌خواهی» در اندیشه‌ حضرت آیت‌الله العظمی  خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی و معرفی «کتاب عدالت»، پنجشنبه شب (هفدهم اسفندماه) در مشهد مقدس برگزار شد.
در این برنامه حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بررسی موضوع عدالت و عدالت‌خواهی از منظر رهبر انقلاب اسلامی به عرصه‌ها و شیوه‌های تحقق این موضوع و بایدها و نبایدهای عدالت‌خواهی پرداخت.
معرفی «کتابِ عدالت» از تازه‌ترین کتب منتشر شده توسط دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی، که با رویکردی کاربردی و ناظر به حل مسئله و براساس بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تهیه شده از دیگر بخش‌های این مراسم بود. «کتاب عدالت» حاصل یک کار پژوهشی سه‌ساله است که با قالب و ساختاری متفاوت در دسترس عموم قرار گرفته است.
عدالت بنیان جامعه دینی
حسن رحیم پور ازغدی در این نشست که در حسینیه آیت‌الله جواد خامنه‌ای برگزار شد، با اشاره به سخنی از حضرت زهرا(س) که خداوند عدالت را قرار داد و اجرای آن را واجب کرد تا قلب‌های مردم به واسطه آن پیوند بخورد، اظهار داشت: جامعه‌ای که مردم قلب‌هایشان به هم نزدیک و یکی باشد، جامعه‌ای است که از نظر حضرت زهرا(س) مطلوب است و به عدالت رسیده است.
وی ادامه داد: شاخص عدالت و هدف آن، نزدیکی قلب‌های مردم جامعه به یکدیگر است و هر قدر که افراد یکدیگر را دوست بدارند به همان نسبت جامعه دینی‌تر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه نکته مهم نسبت محبت در عدالت اجتماعی است، بیان کرد: برای اجرای عدالت باید تلاش کرد همه افراد به حقوق خود برسند و به حقوق دیگران احترام بگذارند.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه جامعه‌ای که نمی‌تواند مردم را دوست بدارد جامعه‌ای متدین نیست، تاکید کرد: هرچه در جامعه روابط چرک آلوده‌تر است به همان اندازه مردم از روح تعالیم توحیدی دور هستند.
وی با اشاره به اینکه نقش حاکمان جامعه در اجرای عدالت بسیار تاثیرگذار است، یادآور شد: حاکمان جامعه باید اهل عدالت باشند و افرادی سوء‌استفاده کننده نباشند تا بتوانند به عدالت اجتماعی برسند. این امر کار سختی است و برای اجرای آن گاهی جنگ ایجاد می‌شود.
رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه در حوزه اجتماعی، سیاسی و علمی پیشرفت بسیاری داشتیم بیان کرد: این اتفاق در تمام دنیا بی‌نظیر است و ما در بسیاری از رشته‌های علوم مادی بسیار جلو رفتیم. در کشور ما عدالت در بخش‌های بسیاری اجرا شده است اما هنگامی که آن را با شعارهای اول انقلاب، صحبت‌های امام خمینی(ره)، بیانات رهبری و سیره حضرت علی(ع) مقایسه می‌کنیم با آن‌ها بسیار فاصله داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: عدالت جهانی بدون انقلاب جهانی امکان ندارد.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه ما برای اجرای عدالت اجتماعی بسیار گام برداشته‌ایم، اضافه کرد: انقلاب ما مقدمه و تمهیداتی برای حکومت و انقلاب حضرت مهدی(عج) است و این انقلاب بیشتر از هر حکومت دیگری مقید به عدالت اجتماعی است. یکی از مشکلات ما در رده‌های اقتصادی، فساد مالی است و باید اختلاس‌گران محاکمه شوند.
وی اضافه کرد: زمانی مسائل حقیر و خرد برای افراد و جامعه بزرگ می‌شود که مسائل بزرگ حقیر شوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بدون اجرای عدالت به توسعه دست نمی‌یابیم، بیان کرد: حکومت اسلامی به معنای حکومت عدل است. اگر می‌خواهیم مشکلات محرومیت‌ها و معضلات مردم حل شود باید عدالت را اجرا کرد که اجرای آن هم کار دشواری است.
وی بیان کرد: نظام ما جزو ۴ قدرت برتر دنیا است و در این نظام ما مدیران توانمند بسیاری داریم که متاسفانه مدیران صالح ما فدای مدیران فاسد شده‌اند و کسانی که باید عذرخواهی کنند این کار را انجام نمی‌دهند و بی‌مسئولیتی مدیران و فساد باعث بحران و بدنامی جمهوری اسلامی می‌شود.