kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۹۳۰
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۱

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده یا سمپات سیاسی؟!


این روزها شاهد افتتاحیه‌ها، کنفرانس‌ها، بازدیدها و... در مناطق مختلف کشور هستیم که رئیس‌دولت یازدهم و برخی اعضای هیئت وزیران با حضور در آنها به تبلیغ دستاوردهای دولت خود و البته ضرورت انتخاب مجدد «حسن روحانی» سخن می‌رانند و گمان می‌کنند که هیچ‌کس متوجه شائبه انتخاباتی بودن این برنامه‌ها در جهت تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نیست!
اینکه مردم فهیم و تیزهوش ایران را این‌گونه می‌پندارند جای تأسف دارد ولی این نوشتار درصدد نقد این دیدگاه و یا پاسخگویی به همه اظهارات مطرح‌شده در تعریف و تمجید از عملکرد دولت یازدهم در چنین مراسماتی نیست.
یکی از این برنامه، همایش بررسی عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه زنان و خانواده بود که طی روزهای اخیر در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد و «شهین‌دخت مولاوردی» معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، در این مراسم با بیان اینکه آنچه به دولت یازدهم ارث رسیده بود، دولتی در پرتگاه سقوط بود، عنوان کرد: «ما از نظر سیاست داخلی و خارجی به بن‌بست رسیده بودیم، شاه‌کلید وعده‌های روحانی آرامش در سیاست و آسایش در اقتصاد و امنیت بود».
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در پی سیاست‌های ایجادشده توسط «حسن روحانی» مشکلات اجتماعی حل شده، افزود: «گشایش‌‌های برجام تأثیر خودش را بر بخش اجتماعی خواهد گذاشت، برنامه اصلی ما افزایش اعتماد به نفس زنان و ارتقاء اعتماد عمومی زنان به دولت، بوده است».
وی متذکر شد: «وعده رئیس‌جمهور بیمه زنان بود اما بار مالی و نبود ارزش‌گذاری کار زنان دلیل عدم تصویب این موضوع بوده است، پژوهشی برای ارزش‌گذاری این برنامه در حال انجام می‌باشد و این بیمه شامل تمام زنان خانه‌دار نخواهد شد».
وی درباره سند 2030 و انتقاد رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره آن گفت: «سند 2030 مخفیانه امضا نشده، این سند برای آموزش برابر دختران و پسران بسیار هم خوب بوده است!»
جای تأسف است که خانم مولاوردی به‌جای ارائه گزارش از اقدامات صورت‌گرفته در حیطه وظایف خود، در قامت یک سمپات و مبلغ برای رئیس‌دولت یازدهم وارد گود شده و در خصوص ضرورت رأی‌آوری مجدد «حسن روحانی» داد سخن رانده و در خصوص سیاست‌های کلی نظام مواردی را مطرح می‌کند که اساساً دغدغه اکثریت بانوان کشور نمی‌باشد.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، نهادی است که به‌منظور ‌ارتقای موقعیت و جایگاه زنان در اجتماع، تقویت نهاد خانواده و جایگاه زنان در عرصه‌های اجتماعی و استیفای حقوق بانوان در تمامی زمینه‌ها، ارتقای توانمندی‌های آنها، بازنگری قوانین و مقررات مربوط به حقوق زنان، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آنها، رفع چالش‌ها و موانع فراروی زنان به‌منظور رشد و شکوفایی استعدادها، ایجاد فرصت‌های شغلی برای زنان، توسعه و ساماندهی امور معیشتی آنها از جمله مسائل و مشکلات زنان سرپرست و بدسرپرست، اوقات فراغت، تعمیق باورهای دینی و اصلاح ساختار اداری و تشکیلاتی زنان و خانواده در ریاست جمهوری تشکیل شده و عضو هیئت دولت است و وظیفه دارد با توجه به چارت سازمانی و وظایفی که به آن محول شده در جهت تحقق خواسته‌های بانوان جامعه قدم بردارد.
در مدت عمر دولت یازدهم «معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری» نه‌تنها در چارچوب جایگاه ستادی خود در «حوزه زنان و خانواده» کارنامه قابل قبولی در زمینه سیاستگذاری، هماهنگی و سازماندهی امور محوله به‌منظور رشد و ارتقای حوزه زنان در جامعه ارائه نکرده بلکه با طرح موضوعات سیاسی و شعارهای مقطعی، به‌نوعی حرکتی «مسئولیت‌گریز» انجام داده و با ابزارهای خبری و رسانه‌ای وابسته، اقدام به فرافکنی از رسالت و مسئولیت خویش نموده است.
منشور حقوق زنان، طرح عفاف و حجاب، اجرای کامل مرخصی 9 ماه مادران شیرده، بیمه زنان خانه‌دار و مشاغل خانگی، طرح ساماندهى مد و لباس، طرح تسهیل ازدواج جوانان، تعیین میزان سرانه و سهم زنان از امکانات ورزشى کشور و... از جمله قوانین و مصوباتى هستند که «معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری» تاکنون گزارش منظمی از میزان اجرایی شدن آنها نداده و خبر چندانی از پیگیری امور مذکور نیز منعکس نشده است.
سؤال این است که؛ خانم مولاوردی، به‌عنوان بالاترین مرجع امور زنان و خانواده که در هیئت دولت کنار وزراء و دیگر معاونان رئیس‌جمهور حاضر هستند چرا تاکنون کارنامه عملیاتی معاونت تحت نظارت خود را ارائه نداده است؟!
چرا در مقابل اجرایی نشدن کامل قوانین و مقررات در حوزه زنان، تحرک لازم را از خود نشان نمی‌دهند؟ موضوع افزایش مرخصی زنان شاغل چه شد؟ بیمه زنان خانه‌دار به کجا رسید؟ حمایت‌هایی که در خصوص مشاغل خانگی زنان مطرح بود در چه مرحله‌ای قرار دارد؟ برای آرامش بانوان شاغل و تأمین امنیت شغلی آنها چه اقداماتی صورت گرفته است؟ اینها و ده‌ها سؤال مشابه در ذهن زنان جامعه مطرح بوده ولی بالاترین مقام اجرایی کشور در امور زنان و خانواده پاسخی در خور نمی‌دهد!
خانم مولاوردی اگر باور دارند که معاون رئیس‌جمهور در حوزه زنان و خانواده هستند نه یک فعال سیاسی(!) بهتر است به‌جای پرداختن به حواشی و دادن اعداد و ارقام سیاه … از وضع زنان جامعه و ترغیب آنان به دادن رأی مجدد به دولت متبوع خود، به وظایف محوله و رسالت‌های کاری خود بپردازند.
اگر خانم مولاوردی معتقد به عملکرد موفق دولت یازدهم در حوزه زنان و خانواده هستند مطمئن باشند که کاندیدای مورد حمایتش از سوی اقشار جامعه و به‌ویژه زنان مورد اقبال قرار خواهد گرفت و نیازی به بازی‌های سیاسی نیست!
اما اگر این اعتقاد و اطمینان را ندارند، مطمئن باشند که با تندروی‌ها و شعارهای بدون پشتوانه، نمی‌توانند قشر عظیم بانوان جامعه را به اطاعت کورکورانه در امر انتخابات و رأی به فرد مورد نظر ترغیب نمایند.
عشرت شایق
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی
و پژوهشگر مسائل اجتماعی