پاسخ متخصص بهداشت سازمان دامپزشکی به یک سوال
پرتکرار آیا به مرغها هورمون تزریق میشود؟
متخصص بهداشت و بیماریهای طیور سازماندامپزشکی کشور در خصوص تزریق هورمون به مرغها توضیحاتی ارائه داد.
علی غفوری به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به بعضی اظهارنظرها در زمینه مصرف هورمون در مرغداریها از سوی برخی افراد ناآگاه و حتی برخی افراد تحصیلکرده در شبکههای مجازی باید گفت که این مسأله به قدری بیاساس، غیرعلمی و قدیمی است که شاید نیازی به توضیح نداشته نباشد به طوریکه با یک جستجوی اینترنتی ساده مشخص خواهد شد که در سایر نقاط دنیا هم این قضیه سالهاست بهعنوان افسانه مطرح است و اظهارنظرهای غیرکارشناسی بهویژه از سوی طبقه تحصیلکرده جامعه جای بسی تأمل دارد.
غفوری در خصوص تصاویر منعکس شده اخیر در شبکههای مجازی در زمینه گوشت سینه مرغ، افزود: تصاویر مذکور مربوط به ضایعهای تحت عنوان «خط سفید» یا اصطلاحا «Degenerative Myopathy» میباشد که تا بهحال علت آن بهدرستی شناخته نشده، ولی این مشکل را به فاکتورهایی همچون سرعت رشد در نژادهای جدید طیور گوشتی، وزن زیاد و سن بالای پرورش مرتبط میدانند.
وی ادامه داد: شاید علت بروز شبهه مصرف هورمون در ذهن افراد، رشد سریع طیور گوشتی در سالهای اخیر است که این امر حاصل مطالعات مداوم و طولانی اصلاح نژادی در طیور گوشتی میباشد.متخصص بهداشت و بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی تصریح کرد: مرغی که در حدود ۹۰ سال قبل در عرض ۱۰۰ روز با خوردن 7/4 کیلوگرم دان، وزن یک کیلوگرمی میگرفت در حال حاضر با کسب صفات ژنتیکی برتر در کمتر از ۳۵ روز به ازای مصرف هر 6/1 کیلوگرم دان بیش از یک کیلوگرم وزنگیری دارد.
غفوری گفت: اظهارنظرهای غیرکارشناسی و انعکاس شایعاتی همچون مصرف هورمون در مرغ، جذام مرغی و آلوده بودن گوشت مرغ موجود در بازار به آنفلوانزای پرندگان، علاوه بر زایل نمودن زحمات شبانه روزی دست اندرکاران این صنعت اعم از تولیدکنندگان، دامپروران و دامپزشکان ضمن تشویش اذهان عمومی سبب تهدید امنیت غذایی جامعه نیز خواهد شد.وی یادآور شد: حتی یک نانوگرم از هیچ هورمونی در هیچ یک از حدود ۲۵ هزار مرغداری در سراسر کشور استفاده نشده و هممیهنان عزیز میتوانند با آرامش خیال و توجه به توصیههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور از این منبع پروتئینی سالم استفاده نمایند.
غفوری در خصوص تصاویر منعکس شده اخیر در شبکههای مجازی در زمینه گوشت سینه مرغ، افزود: تصاویر مذکور مربوط به ضایعهای تحت عنوان «خط سفید» یا اصطلاحا «Degenerative Myopathy» میباشد که تا بهحال علت آن بهدرستی شناخته نشده، ولی این مشکل را به فاکتورهایی همچون سرعت رشد در نژادهای جدید طیور گوشتی، وزن زیاد و سن بالای پرورش مرتبط میدانند.
وی ادامه داد: شاید علت بروز شبهه مصرف هورمون در ذهن افراد، رشد سریع طیور گوشتی در سالهای اخیر است که این امر حاصل مطالعات مداوم و طولانی اصلاح نژادی در طیور گوشتی میباشد.متخصص بهداشت و بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی تصریح کرد: مرغی که در حدود ۹۰ سال قبل در عرض ۱۰۰ روز با خوردن 7/4 کیلوگرم دان، وزن یک کیلوگرمی میگرفت در حال حاضر با کسب صفات ژنتیکی برتر در کمتر از ۳۵ روز به ازای مصرف هر 6/1 کیلوگرم دان بیش از یک کیلوگرم وزنگیری دارد.
غفوری گفت: اظهارنظرهای غیرکارشناسی و انعکاس شایعاتی همچون مصرف هورمون در مرغ، جذام مرغی و آلوده بودن گوشت مرغ موجود در بازار به آنفلوانزای پرندگان، علاوه بر زایل نمودن زحمات شبانه روزی دست اندرکاران این صنعت اعم از تولیدکنندگان، دامپروران و دامپزشکان ضمن تشویش اذهان عمومی سبب تهدید امنیت غذایی جامعه نیز خواهد شد.وی یادآور شد: حتی یک نانوگرم از هیچ هورمونی در هیچ یک از حدود ۲۵ هزار مرغداری در سراسر کشور استفاده نشده و هممیهنان عزیز میتوانند با آرامش خیال و توجه به توصیههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور از این منبع پروتئینی سالم استفاده نمایند.