kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۶۳۱
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۱
دسترسی نرم‌افزار اسرائیلی به اطلاعات شخصی شهروندان

جزئیات جدید از فیلتر شدن نرم‌افزار جاسوسی «ویز» اعلام شد

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با اشاره به امکان دسترسی نرم‌افزار جاسوسی «ویز» به اطلاعات شخصی شهروندان، جزئیات جدیدی از دلایل فیلتر شدن این نرم‌افزار را تشریح کرد.



عبدالصمد خرم‌آبادی درخصوص فیلتر شدن نرم‌افزار «ویز» که از سوی برخی تاکسی‌های اینترنتی در ماه‌های اخیر مورد استفاده قرار گرفته بود، به تسنیم گفت: این نرم‌افزار اسرائیلی به دلیل اینکه می‌توانست به اطلاعات شخصی شهروندان دسترسی پیدا کند و امنیت آنها را در مخاطره قرار دهد فیلتر شده است.
خرم‌آبادی تصریح کرد: دستور فیلتر این نرم‌افزار از سوی یکی از مراجع قضایی صادر شده و تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نبوده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این دستور قضایی توسط کارگروه تعیین مصادیق مورد بررسی قرار می‌گیرد یا خیر، اعلام کرد: دستورهای قضایی مربوط به فیلتر سایت ها قابل طرح در کارگروه تعیین مصادیق نیست.کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صلاحیت ورود به مواردی که دستور فیلتر یا مسدودسازی از طرف مقام قضایی صادر شده ندارد و دستورهای قضایی صرفا توسط مرجع قضایی قابل نقض است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ادامه داد: البته دادستانی کل کشور نیز در چارچوب وظایف قانونی خود و در راستای نظارتی که بر دادسراهای سراسر کشور دارد، چنانچه دستوری را که از سوی قضات دادسرا صادر شده، خلاف قانون تشخیص دهد می‌تواند نقض آن را با ذکر دلیل از مرجع قضایی ذی‌صلاح بخواهد، لکن از آنجایی که دستور فیلتر «ویز» هیچ مغایرتی با قوانین جاری نداشته است، دادستانی کل کشور به طور جدی، پیگیر حسن اجرای این دستور بوده است.
خرم‌آبادی در پاسخ به اینکه آیا این نرم‌افزار جدای از دسترسی به اطلاعات شهروندان، امکان دسترسی به اطلاعات کشور را هم دارد یا نه، گفت: بله این نرم‌افزار ظرفیت جمع‌آوری اطلاعات جغرافیایی و سایر اطلاعات مراکز حساس و اطلاعات افرادی را که به این مراکز رفت وآمد می‌کنند را دارد و می‌تواند برای امنیت کشور هم مشکلاتی ایجاد کند. یکی از دلایل فیلترینگ این نرم‌افزار جاسوسی بودن آن است.
وی تصریح کرد: البته ویژگی جاسوسی  را اکثریت قریب به اتفاق نرم‌افزارهای خارجی دارند. نهادهای ذی‌ربط باید از سال‌ها قبل به فکر ایجاد نرم‌افزارهای خدمات‌رسانی مشابه خارجی می‌بودند تا مردم ناچار به استفاده از نرم‌افزارهای خارجی که حریم خصوصی آنها را نقض کرده و مخل امنیت کشورند نباشند ولی متاسفانه در این خصوص کوتاهی شده است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با بیان اینکه یکی از لوازم ایجاد شبکه ملی اطلاعات فراهم کردن زمینه ایجاد نرم‌افزارهای بومی است و نهادهای حاکمیتی ذیربط وظیفه سنگینی در این خصوص دارند، افزود: وقت‌کشی در این خصوص همه سرمایه‌های مملکت را هدر می‌دهد.
خرم‌آبادی تأکید کرد: تمام شرکت‌های خدماتی که از امکانات  نرم‌افزار «ویز» برای ارائه خدمات استفاده می‌کردند موظف هستند از استفاده از این نرم‌افزار برای خدمات‌رسانی عمومی خودداری کنند.