kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۴۲
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۷

ایران طرح ترسیب کربن را در عراق و افغانستان اجرا می‌کند

مدیر کل دفتر بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: ایران اجرای طرح «ترسیب کربن» را تا کشورهای عراق و افغانستان نیز کشانده است.

به گزارش ایرنا «عباس کارگر» در نشست با خبرنگاران در بجنورد اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی در منطقه پیشرو بوده و از نظر علم، فن و اعتبارات از دیگر کشورها جلوتر است.
وی با اشاره به ایجاد جنگل دست کاشت در کشور، که بیش از 38 گونه جنگلی در آن کشت شده است، افزود: سازمان ملل متحد اعلام کرده که ایران می‌تواند در این خصوص برنامه‌های آموزشی برای کشورهای منطقه داشته باشد.
وی با اشاره به آسیب‌هایی که از ناحیه بیابانی شدن مناطق خشک کشور را تهدید می‌کند، بهترین طرح موثر در این خصوص را «ترسیب کربن» عنوان کرد و افزود: این طرح اکنون در 15 استان کشور در حال اجراست.
کارگر گفت: خوشبختانه کشور ما در اجرای این طرح نیازی به منابع مالی سازمان ملل متحد ندارد و تنها از نظر فنی از اطلاعات آنان استفاده می‌کند.
کارگر درباره دیگر طرح‌های اجرایی برای مقابله با بیابان‌ها اشاره کرد و گفت: تاکنون در سطح هفت میلیون هکتار با بیابان‌ها مقابله شده و علاوه بر آن طرح‌های بذرپاشی، حفاظت و قرق، ساخت بادشکن و سایر موارد نیز اجرا شده است.
وی با اشاره به پدیده گرد و غبار در برخی از استان‌های کشور گفت: بیش از 90 درصد این گرد و غبارها منشأ خارجی دارد که ما توانسته‌ایم منشأ داخلی آن را کنترل کنیم اما کار در کشورهای همسایه با توجه به ناامنی‌هایی که دارند مشکل است.
مدیر کل دفتر بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گستره بیابان‌های کشور را 32 میلیون هکتار عنوان و اظهار کرد: باید با جدیت جلو تخریب منابع طبیعی را بگیریم چرا که در غیر این صورت مناطق بیابانی جدید ایجاد می‌شود.
کارگر گفت: برای اجرای طرح بین‌المللی ترسیب کربن تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و دفتر برنامه عمران سازمان ملل متحد به امضا رسیده که با پشتوانه‌ای خوب در مدت پنج سال اجرا می‌شود.
وی گفت: برای تثبیت شن‌های روان طرح‌های بیولوژیکی از جمله ایجاد جنگل‌های دست کاشت، بذرپاشی، حفاظت و قرق، ایجاد بادشکن‌های طبیعی و غیرطبیعی اجرا می‌شود.
وی اجرای طرح‌های مالچ‌پاشی را هزینه‌بر دانست و افزود: اکنون برای مقابله با شن‌های روان از طرح‌های ارزانتر و بدون ضرر استفاده می‌شود.