kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۱۰
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۸
نگاهی گذرا به آنچه در فوتبال باشگاهی ایران گذشت

کیفیت پایین، نقطه تاریک سیزدهمین دوره لیگ برترفوتبال

پرونده سیزدهمین دوره رقابتهای فوتبال لیگ برترباشگاههای ایران(جام خلیج فارس)که ازنظرفنی راضی کننده نبودجمعه شب گذشته با قهرمانی تیم فولاد خوزستان به پایان رسید.


این لیگ به دلیل حضور تیم ملی فوتبال ایران در رقابت‌های انتخابی جام جهانی 2014 برزیل با 16تیم آغاز شد تا به قول کی روش ملی پوشان بیشتر در اردو باشند و به هماهنگی لازم دست پیدا کنند.
البته برگزاری اردوهای طولانی و این درخواست هم به طور کامل عملی نشد ولی لیگ تقریبا بصورت فشرده برگزار شد و در طول 8 ماه البته با تعطیلی‌های زیاد با قهرمانی فولاد به سرانجام رسید.
در پایان این دوره از لیگ تیم‌های فولاد، پرسپولیس، نفت و سپاهان در رده‌های اول تاچهارم ایستادند و تیم‌های مس کرمان و داماش گیلان راهی لیگ دسته یک شدند.
در سیزدهمین دوره لیگ برتر شاهد کشف استعدادهای جوان به دلیل کیفیت پایین رقابت ‌ها نبودیم و این مسابقات به حدی کسل کننده بود که این مسئله اعتراض سرمربی تیم ملی را هم به دنبال داشت.
کی روش به همین دلیل عنوان کرده بود: لیگ برتر آنقدر کسل کننده است که می‌توان درطول برگزاری آن قهوه خورد و یا استراحت کرد و مطمئن بودکه چیزی را از دست نخواهید داد.
 16 مربی خانه نشین و جابه جا شدند
جابجایی کادرفنی تیم ‌ها در سیزدهمین دوره رقابت‌های لیگ برتر به حدی بالا بود که می‌توان گفت دراین دوره مدیران عامل باشگاه ‌ها رکورد زدند.
در این دوره 16مربی چمدان‌های خود را بسته، جا به جا و یا خانه نشین شدند و تن‌ها کادر فنی سه تیم استقلال تهران، سپاهان اصفهان و فولادخوزستان از فصل گذشته در تیم‌های شان مانده و امسال هم روی نیمکت قرار داشتند.
برای مدیران دولتی و کم طاقت لیگ برتر زمان تغییرات و جابه جایی مسئولان فنی اصلا مهم نبود و آنان از هرفرصتی استفاده کرده و دست به تغییر زدند. براین اساس ما شاهد این تغییرات از ابتدای آغاز این دوره، حین برگزاری لیگ و همچنین در آخر فصل بودیم که اکثرا نتیجه چشمگیری هم نداشت.
این تغییرات یک روز به بهانه درخواست پیشکسوتان و هواداران و روز دیگر به بهانه کسب نتایج ضعیف انجام می‌شد جالب ترین تغییرات صورت گرفته در این دوره جابه جایی‌های مکرر در تیم‌های ذوب آهن، مس کرمان و داماش گیلان بود.
ذوب آهن در ابتدای فصل لوکابوناچیچ را در اختیار داشت که درادامه مجتبی تقوی و سپس فیروز کریمی هدایت آن را برعهده گرفتند.مس کرمان نیز کار خود را با مجتبی تقوی آغاز کرد، بعد محمود یاوری آمد، آنگاه پرویز مظلومی و در نهایت لوکا بوناچیچ بر صندلی آن نشست.
تیم داماش گیلان نیز برغم آنکه کار خود را با افشین ناظمی شروع کرد، اما برای آنکه به قول دست‌اندرکاران این باشگاه، تیم سقوط نکند، علی‌نظرمحمدی را آوردند، ولی در نهایت راهی لیگ دسته یک شد.
البته سپردن هدایت تیم پرسپولیس به علی دایی درحالیکه او پیش از شروع فصل درگیری‌های رسانه‌ای بسیار تندی با محمد رویانیان داشت، در نوع خود خیلی جالب بود.
دایی که سرمربی تیم راه آهن بود با رویانیان در باره قرارداد فصل‌های گذشته درگیری رسانه‌ای تندی پیدا کرد،امادرنهایت مدیرعامل وقت با پسرش در نشست مطبوعاتی دایی را سرمربی این تیم معرفی کرده و با لبخند عکس یادگاری هم گرفتند.
مشکلات متعدد استقلال
برای دفاع از عنوان قهرمانی
تیم استقلال مدافع عنوان قهرمانی در لیگ سیزدهم روزهای پر نوسانی را پشت سر گذاشت.مشکلات مالی ،خداحافظی فرهاد مجیدی مهاجم کهنه کار آبی‌ها دردیدار این تیم برابر مس‌کرمان،جدایی جوادنکونام آن هم قبل از دربی پایتخت که در نوع خود بی نظیر بود،پیوستن پژمان‌منتظری به تیم ام صلال قطر،مصدومیت‌های پیاپی خسروحیدری ،هاشم بیک زاده،آندرانیک تیموریان و... و همچنین خریدهای ناموفق امیرقلعه‌نویی در نیم‌فصل باعث شد استقلال در فصلی که فوتبال شاداب و خوبی ارائه نمی‌کرد به مقامی بهتر از پنجمی دست پیدا نکند.
جنجال‌های داوری
دیدار رفت سپاهان و پرسپولیس سرآغاز جنجال‌های داوری دراین دوره از رقابت‌های لیگ برتربود وسرانجام معلوم نشد تخلفی از سوی فرد خاصی صورت گرفت یا خیر؟
اتفاقات این دیدار و قضاوت آن به سبب اتهام علی دایی به داور مبنی بر غش کردن به سمت سپاهان و نقل و انتقال مبالغی در گذشته به حدی درجامعه فوتبالی بزرگ نمایی شد که انتظار می‌رفت موجب تغییرات در سطح داوری فوتبال ایران شود، اما این موضوع نیز هیچ نتیجه‌ای جز محرومیت چند ماهه این داور نداشت.
کیفیت پایین لیگ
صدای گودرزی را هم درآورد
کیفیت فنی رقابت‌های لیگ برتر به حدی پایین بود که محمود گودرزی در بازدید از امکانات کمپ تیم‌های ملی به این موضوع گلایه کرد و خواستار افزایش سطح فنی این مسابقات شد.
جنجال رسانه‌ای مبالغ قراردادهای
بازیکنان پرسپولیس
در حالی که لیگ برتر روزهای آخر خود را سپری می‌کرد، فهرست قرارداد بالای کادر فنی و بازیکنان تیم پرسپولیس دررسانه ‌ها منتشر شد و این موضوع خشم آنان را در پی داشت.
این مسئله سبب شد تا مهدی تاج رئیس سازمان لیگ در گفت وگویی اعلام کند که از فصل آینده قرارداد تمامی بازیکنان باید به صورت رسمی و شفاف اعلام شود و در صورت تخلف با مدیران باشگاه‌ها برخورد خواهد شد.
عملکرد ضعیف آقای گل
ضعیف‌ترین گل زده در لیگ برتر در این فصل رقم خورد. کریم انصاری فرد با 14 گل زده این عنوان را بدست آورد و این درحالی‌ست که بدترین تعداد گل‌زده برای آقای گل‌های لیگ برترهای شانزده تیمی، در لیگ ششم با 17 گل زده توسط رجب‌زاده و اولروم ثبت شده بود.
همچنین غلامرضا عنایتی با کسب 3 عنوان آقای‌گلی در لیگ برتر در صدر این رده‌بندی قرار دارد و کریم انصاری‌فرد با دو عنوان آقای گلی در رده دوم ایستاده است. سایر آقای گل‌های ادوار لیگ برتر که تنها یک مرتبه موفق به کسب چنین موفقیتی قرار دارند، رده سوم این جدول را به خود اختصاص داده‌اند.
سپاهان همچنان در صدر
 در تاریخ لیگ برتر ایران سپاهان با کسب چهار عنوان قهرمانی در صدر بهترین‌‌ها قرار دارد و تیم‌های استقلال، پرسپولیس و فولاد در رده‌های بعدی قرار دارند. شاگردان فرکی که در هفته پایانی گوی رقابت را از پرسپولیس، نفت، سپاهان و استقلال ربودند، دومین قهرمانی خود در این مسابقات را جشن گرفتند. فولاد در چهارمین دوره رقابتهای لیگ برتر نخستین قهرمانی خود در این جام را بدست آورده بود و حالا در کنار پرسپولیس که 2 عنوان قهرمانی در لیگ برتردارد، ایستاد.
در حال حاضر سپاهان اصفهان با 4 قهرمانی بهترین تیم تاریخ 13 دوره لیگ برتر به حساب می‌آید و پس از آن تیم‌های استقلال با 3 قهرمانی، پرسپولیس و فولاد با دو قهرمانی و تیم‌های پاس تهران، سایپا کرج با یک قهرمانی در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.