kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۵۸۴
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۰
معاون بانک مرکزی:

نفت عامل اصلی رشد 7/4 درصدی بوده است

معاون اقتصادی بانک مرکزی اذعان کرد که عامل اصلی رشد اقتصادی 7/4 درصدی شش ماهه نخست سال جاری، گروه نفت بوده است.


به گزارش تسنیم، پیمان قربانی در یک نشست خبری، در توضیح عملکرد بانک مرکزی در حوزه رشد اقتصادی، گفت: رشد اقتصادی در شش ماهه سال جاری 7/4 درصد است که منتج از رشد 5/4 درصدی فصل اول و 9/2 درصدی فصل دوم است. عامل اصلی رشد اقتصادی گروه نفت بوده است. بطور طبیعی در سال 95 باید سهم ارزش افزوده نفت بالا می‌بود چراکه امسال ظرفیت از دست رفته سال‌های قبل را بازپس گرفتیم.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: رشد در تمام گروه‌ها بهبود یافته است ولی در بخش معدن و ساختمان رشد منفی داشتیم البته از شدت منفی بودن رشد این بخش‌ها کاسته شده است. روند صعودی در تمام بخش‌ها و گروه‌ها مشاهده می‌شود و انتظار می‌رود در آینده هم رخ دهد. رشد اقتصادی در سال 95 بالای 7 درصد خواهد بود و پیش بینی‌های اولیه برای سال آینده بین 4 تا 5 درصد است.
وی گفت: نقدینگی در پایان دی ماه به هزار و 196 هزار میلیارد تومان و پایه پولی 172/3‌هزار میلیارد تومان و ضریب نقدینگی به 6/9 درصد رسیده است. رشد 12 ماهه نقدینگی در پایان دی ماه به 26 درصد رسیده است.
قربانی با تأکید براینکه در سطح معاملات تجاری نقش دلار بسیار کمرنگ شده است، افزود: ولی در سطح جامعه هنوز این ذهنیت بین مردم ایجاد نشده است که باید نقش دلار در معاملات کمرنگ باشد. باید نقش دلار در انتظارات متناسب با تجارت خارجی باشد. در تجارت خارجی هم اکنون دلار نقشی ندارد.
معاون بانک مرکزی در ادامه در پاسخ به سوال تسنیم مبنی براینکه آیا کمرنگ شدن دلار در معاملات جهانی به مثابه انعقاد پیمان‌های پولی دو یا چند جانبه با کشورهای مختلف است؟ گفت: عملکرد در بازار ارز مطلوب و شفاف است. تغییرات ایجاد شده در بازار ارز هم مانند سایر کشورها است. وقتی در تجارت خارجی نقش دلار  کم شده باید در انتظارات هم کم شود. می‌توانیم پیمان‌های پولی هم در برخی مقاطع با برخی کشورها داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تعدیل نرخ سود بازار بین بانکی با سیاست‌های اعمالی بانک مرکزی خبر داد و گفت: در سال 94 نرخ سود بازار بین بانکی بالای 29 درصد بود که به 18/8 درصد کاهش یافته است. همچنین امسال این رقم مکررا کمتر از 19 درصد بود ضمن اینکه سه هفته اول بهمن ماه این نرخ بین 17 تا 24 درصد با میانگین موزون 18/9 درصد بوده است.
قربانی درباره عدم بخشودگی جرایم تسهیلات زیر 100 میلیون که به تازگی به نظام بانکی ابلاغ شده، اظهار داشت: این بخشنامه به بانک‌ها ابلاغ شده و آنها مکلف به اجرا هستند اگر بانکی اجرا نکند، تخلف کرده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین گفت: در 9 ماهه امسال بیش از 636 هزار نفر تسهیلات 10 میلیونی ازدواج دریافت کرده‌اند که ارزش کل تسهیلات 58/7 هزار میلیارد ریال است.
قربانی به تشریح سیاست بانک مرکزی در حوزه شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد پرداخت و ادامه داد: در این حوزه بانک‌ها و موسساتی که قبلا مجوز نداشتند را به زیر چتر نظارتی بانک مرکزی اضافه کردیم و با جدیت بیشتری درباره موسسات غیرمجاز برخورد می‌کنیم.
به گفته معاون اقتصادی بانک مرکزی، شفاف‌سازی صورت‌های مالی براساس استانداردهای جهانی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در نظام بانکی است؛ این مهم برای تعاملات بین‌المللی نیز بعنوان یکی از پیش نیازها به حساب می‌آید. اقدامات بانک مرکزی در آینده با قوت بیشتر استمرار
خواهد یافت.