kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۳۱
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸
بنابر تقاضای ایران تصویب شد

درخواست گروه 24 از بانک جهانی برای کنار گذاشتن ملاحظات سیاسی

گروه 24 که مرکب از 24 کشور در حال توسعه است بر پایه تقاضای ایران از بانک جهانی خواست روابط قطع شده خود با برخی کشورهای عضو را براساس ملاحظات غیرسیاسی دوباره برقرار کند.
به گزارش مهر، در نشست وزرای گروه 24 که با شرکت علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و ولی‌الله سیف رئيس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با حضور وزرای عضو گروه، رئيس بانک جهانی و رئیس صندوق بین‌المللی پول برگزار شد، در بیانیه خود نگرانی خویش را در بروز گرایشات سیاسی در برنامه‌های توسعه‌ای آن بانک اعلام کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه این نشست با اشاره به بیانیه فوق گفت: اینجانب در نامه‌ای که در ماه گذشته به رئيس گروه 24 نوشتم، از ایشان خواستم تا موضوع همکاری ایران و بانک جهانی را که در طی سال‌های گذشته به دلیل ملاحظات غیرفنی متوقف شده بود، مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.
طیب‌نیا در ادامه افزود: بر پایه این تقاضای رسمی و گروه 24 که مرکب از 24 کشور بزرگ در حال توسعه می‌باشد، در نشست معاونین و وزرای خود به این موضوع پرداخت و با اخذ حمایت کامل اعضای خود از بانک خواست که از مداخله حوزه‌های سیاسی در فعالیت‌های توسعه‌ای خود جلوگیری کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در عین حال خاطر نشان کرد: در طی ماه‌های گذشته و از زمان آخرین ملاقات خویش با معاون بانک جهانی در پاییز گذشته فعالیت‌های فنی بانکی با ایران از سر گرفته شده است و می‌توان امیدوار بود این اقدامات در ماه‌های آتی گسترش یابد.
در نشست گروه 24 علاوه بر وزرای عضو گروه رئيس بانک جهانی، رئیس صندوق بین‌المللی پول و تعداد زیادی از نهادهای مالی پولی بین‌المللی حضور داشتند.
در بخش‌هایی از بند 7 بیانیه گروه 24 آمده است: ما (گروه 24) از توقف فعالیت‌های گروه بانک جهانی با برخی از اعضا نگرانیم و بر اهمیت مشارکت گروه بانک جهانی برای تدارک حمایت‌ها از همه اعضای خود بر پایه اصول و معیارهای توسعه‌ای خویش و به دور از ملاحظات سیاسی تاکید می‌کنیم.
همچنین در نشست مشترک رئيس کل بانک مرکزی و مسعود احمد رئیس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی بانک جهانی با هیئت کارشناسی مسئول تهیه گزارش اقتصادی ایران، ولی‌الله سیف اظهار امیدواری کرد در آینده از نظرات کارشناسان صندوق در زمینه‌های مختلف به ویژه تقویت نظارت بانکی و همچنین اصلاحات ساختاری بانک مرکزی استفاده شود.
وی همچنین در خصوص جهت‌گیری تصمیمات اقتصادی و برنامه‌های کشور در خصوص برون رفت از رکود، کاهش تورم، مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها و یکسان سازی نرخ ارز مطالبی را عنوان نموده و اظهار داشت در شرایط حاضر با توجه به هماهنگی موجود در تیم اقتصادی و حمایت ریاست جمهور، شرایط لازم جهت تحقق اهداف مورد نظر فراهم شده است.
مسعود احمد ضمن تشکر متقابل اعلام کرد که هیئت مدیره اجرایی صندوق نیز به اجماع از گزارش ارائه شده ابراز رضایت کرد.
وی با اشاره به طرح هدفمندی یارانه‌ها، اظهار داشت که این طرح مورد توجه بسیاری از کشورها قرار دارد، این کشورها مایل هستند از نحوه اجرای برنامه و نتایج آن مطلع شوند.
در این ملاقات همچنین در خصوص برگزاری دوره‌های آموزشی منطقه‌ای در زمینه‌های مختلف اقتصادی مذاکراتی صورت گرفت.