kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۲۰
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۶
به مناسبت هفته سلامت

رهنمودهای غذایی ایران تدوین شد

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از تدوین رهنمودهای غذایی ایران با توجه به فرهنگ غذایی کشور اشاره کرد و گفت: این رهنمودهای غذایی از طریق شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور جهت آموزش تغذیه صحیح به مردم ارائه می‌شود.
دکتر زهرا عبداللهی در نشست خبری هفته سلامت، رعایت تغذیه صحیح را از مهمترین ابعاد خود مراقبتی خواند و گفت: بی‌تردید اصلاح الگوی غذایی، نقش مهمی در حفظ سلامت مردم خواهد داشت چرا که به عنوان مثال با تغذیه صحیح می‌توان از 50 درصد بیماری‌های قلبی و 30 درصد از سرطان‌ها جلوگیری کرد.
وی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در الگوی غذایی کشور گفت: این تغییرات شیوع قابل ملاحظه اضافه وزن و چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن را به دنبال داشته است؛ به طوری که مصرف قند، نمک و چربی در سبد غذایی مردم بسیار بیشتر از میزان توصیه شده است. به دلیل مصرف بیش از حد این مواد، شیوع بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با تغذیه را شاهد هستیم.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: جهت اصلاح الگوی غذایی باید فرهنگ غذایی از کودکی اصلاح شود. به این ترتیب باید فرهنگ غذایی به مهدکودک‌ها، وارد و از آنجا آغاز شود. در صورتی که ذائقه‌سازی از کودکی ایجاد شود، طبعا این فرد در بزرگسالی از الگوی صحیح تغذیه‌ای برخوردار خواهد بود و به این ترتیب می‌تواند از سلامت خود مراقبت کند.
به گزارش ایسنا، عبداللهی گفت: بسته‌های آموزشی در ارتباط با اصول تغذیه صحیح در دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، چاپ و در سطح شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور توزیع شده است. همچنین کارشناسان تغذیه در دانشگاه‌ها جهت آموزش تغذیه صحیح و ارائه خدمات مشاوره از طریق شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور آمادگی دارند.