روغنی زنجانی: رشد اقتصادی با وجود رکود، رشد نکرده است(خبر ویژه)
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی در دولت سازندگی میگوید رشد اقتصادی مدنظر دولت رشد مردهای است و دولت، از رکود اقتصادی غفلت کرده است.
مسعود روغنی زنجانی از مؤسسان حزب کارگزاران در پاسخ این سؤال روزنامه ستاره صبح که «آیا تیم دولت یازدهم برای تحقق اهداف اقتصادی طی سه سال و نیم گذشته از انجسام کافی برخوردار بوده است؟» گفت: تیم دولت یازدهم نیز در برخی از نهادها منسجم عمل نمیکند. به عنوان مثال سازمان برنامه و بودجه جزو سازمانهایی محسوب میشود که برخی از قسمتهای آن از انسجام کافی و لازم برخوردار نیست.
وی درباره رشد اقتصادی مدعایی دولت و تداوم آن نیز میگوید: مشخص است که رشد اقتصادی 7/4 درصدی تحت تأثیر افزایش تولید نفت در اقتصاد ایران رخ داده است. به تبع افزایش تولید نفت نیز ما در بخش خدمات و کشاورزی شاهد افزایش رشد بودیم، اما متأسفانه نرخ رشد اعلامی در بهبود اوضاع زندگی مردم تأثیر چندان چشمگیری تاکنون نداشته است. علت این است که ما شاهد رشد بخش صنعت در اقتصاد کشور طی سه سال و نیم گذشته نبودیم. بنابراین نرخ رشد اقتصادی تحقق یافته در اقتصاد دارای رشد مردهای است. در این شرایط دولت هدفگذاری کرده است که براساس سیاستهای برنامه ششم توسعه نرخ رشد اقتصادی را به 8 درصد افزایش دهد. اما تحقق این نرخ رشد اقتصادی نیازمند سرمایهگذاریهای بالایی در اقتصاد است.
در شرایط رکودی که رشد بخش صنعت حرکتی نکرده است، بعید به نظر میرسد که در سال آینده ما شاهد تداوم نرخ رشد اقتصادی بالا در اقتصاد باشیم.
روغنی زنجانی تأکید کرد: در صورتی که رکود اقتصادی ادامه پیدا کند در سال آینده نیز شاهد تداوم سیاست تکرقمی شدن نرخ تورم خواهیم بود. اما در صورتی که دولت بخواهد مجدداً رونق را به اقتصاد کشور بازگرداند نرخ تورم در سال آینده به بیش از 14 درصد افزایش خواهد یافت. در این میان لازم به ذکر است که دولت طی سالهای اخیر هدف اصلی خود را بر روی سیاست کاهش نرخ تورم در کشور متمرکز کرده است و در این زمینه به هدف اصلی خود که همانا تکرقمی کردن نرخ تورم بود رسیده است. اما در اجرای این سیاست از سیاستهای ضد رکودی غافل ماند به طوری که ما طی سالهای اخیر شاهد تداوم رکود در اقتصاد کشور بودیم. بنابراین دولت به منظور خروج از رکود باید نسبت به تزریق منابع در کشور اقدام کند.
وی همچنین تأکید کرد: سیاستهای مالیاتی دولت میتواند رکود را تشدید کند.