kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۸۵۴
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۹

اخبار ویژه



سرنخ عملیات فریب «آشتی ملی» به گروهک نهضت آزادی رسید
عضو گروهک نهضت آزادی فاش کرد که عملیات فریب «آشتی ملی» را این گروهک‌ سر زبان اصلاح‌طلبان انداخته است.
در حالی که طی 2 هفته اخیر، امثال خاتمی و تاج‌زاده و راکعی و مرعشی مدعی آشتی ملی شده‌اند، محمد توسلی عضو گروهک نهضت آزادی در گفت‌وگو با فرارو اظهار داشت بعد از فوت آقای هاشمی رفسنجانی بیانیه‌ای توسط دوستان ما امضا و منتشر شد که ضمن آن ضرورت همین مسئله آشتی، وفاق ملی و همدلی را مطرح کرده بودیم. زیرا بحران‌ها و تهدیدهایی که در سطح منطقه و جهانی وجود دارد ایجاب می‌کند که ما منافع ملی و امنیت ملی را در اولویت قرار بدهیم و اختلاف‌سلیقه‌های تحلیلی را کنار بگذاریم.
وی افزود: باید در این زمینه کار توضیحی انجام شود. همان‌گونه که آقای تاجزاده هم دراین‌باره توضیحات تکمیلی ضروری ارائه کرده‌اند. به عقیده ما باید در شرایط کنونی راهبرد «همه با هم» که 38 سال قبل در فضای جامعه موجود بود و زمینه آن تحول بزرگ را فراهم ساخت؛ یعنی همان فضا و شرایطی که در اوایل انقلاب در کشور حاکم بود امروز نیز مدنظر قرار گیرد. برای این منظور می‌توان التزام به قانون اساسی و پایبندی به اصول و آرمان‌های اصیل انقلاب را ملاک و معیار این راهبرد قرارداد و در این چارچوب و در راستای منافع و اتحاد ملی مناسبات تنظیم گردد.
این اظهارات در حالی است که سران نهضت‌ آزادی با وجود تظاهر به همراهی با انقلاب، جذب لانه جاسوسی آمریکا شده بودند و قول می‌دادند که به واسطه بر‌گرداندن مردم و روحانیت به خانه‌ها و مساجد، انقلاب را به پایان برسانند. آنها در ماجرای جنگ تحمیلی نیز با منفی‌بافی و انتشار شب‌نامه، نقش ستون پنجم دشمن را ایفا می‌کردند.
حضرت امام(ره) 19 بهمن 1366 و در پاسخ نامه محتشمی وزیر کشور وقت که در مورد صلاحیت اعضای نهضت آزادی برای کاندیداتوری و فعالیت حزبی استناد کرده بود، تصریح فرمودند: «در موضوع نهضت به اصطلاح آزادی... پرونده این نهضت و همین طور عملکرد آن در دولت موقت اول انقلاب شهادت می‌دهد که نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است و دراین‌باره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است... در هر صورت به حسب این پرونده‌های قطور و نیز ملاقات‌های مکرر اعضای نهضت چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند، ملت‌های مظلوم به ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا می‌زدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران می‌خورد که قرن‌ها سر بلند نمی‌کرد و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانون‌گذاری یا قضایی را ندارند و ضرر آنها به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بی‌مورد در تفسیر قرآن‌کریم و احادیث شریفه و تأویل‌های جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهک‌های دیگر حتی منافقین - این فرزندان عزیز مهندس بازرگان - بیشتر و بالاتر است... نتیجه آن که نهضت به اصطلاح‌ آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بی‌اطلاع از مقاصد شوم آنان هستند می‌گردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود و نباید رسمیت داشته باشند».

عملیات روانی با خبر دروغ
روزنامه شرق پس از چند روز فضاسازی و بازی تیتری با حصر دو تن از سران فتنه، در توضیحی چند خطی به دروغ بودن این فضاسازی اذعان کرد!
این روزنامه پیش از این در تیترهای بزرگ، برای سران فتنه معرکه‌گیری کرد و از جمله در تیتر اول روز شنبه نوشت؛ «واکنش‌ها به خبرهای تازه درباره حصر - چراغ سبز برای دیدار محصوران»، شرق اما دیروز از دروغ بودن فضاسازی خود خبر داد بدون اینکه همین توضیح را در تیتر اول خود منعکس کند یا حتی کوچک‌ترین تیتری را به موضوع اختصاص دهد!
این روزنامه دیروز در گزارشی چند خطی نوشت: در روزهای پایانی هفته گذشته، انتشار برخی نقل‌قول‌ها موجب شد گمانه‌زنی درباره پیشرفت احتمالی در حل مسئله حصر، به سرخط خبرهای رسانه‌ها تبدیل شود. در همین پیوند ماجرای دیدار با محصوران، نخست از نشست علی مطهری، نایب رئیس مجلس در دانشگاه فردوسی مشهد سر زبان‌ها افتاد. کمی بعدتر علی مطهری خبر منتشر شده از سوی ایسنا را تصحیح کرد و گفت دیداری با محصوران نداشته، اما تلاش‌ها و برنامه‌هایی در راه است تا بتواندبا سه شخصیت سیاسی در حصر گفت‌وگو داشته باشد.
شرق می‌افزاید: اکنون پیگیری‌ها حاکی از آن است که دستگاه‌های ذی‌ربط و مسئول در ماجرا، همچون گذشته، مشغول انجام وظیفه خود در این رابطه هستند و آنچه به تازگی دراین‌باره مطرح شده، صرفا گمانه‌زنی رسانه‌ای بوده است.

زیان 22 هزار میلیاردی سهامداران بورس در یک سال اجرای برجام
همزمان با یک سالگی اجرای برجام، 22 هزار میلیارد تومان سرمایه مردم در بورس از بین رفت.
به گزارش مشرق، در حالی که بنابر اعلام مسئولان دولتی،  در سال جاری رشد اقتصادی بی‌سابقه 7/4 درصدی حاصل و اقتصاد از رکود خارج شده؛ بازار سرمایه که دماسنج اقتصادی محسوب می‌شود، حال و روز خوشی ندارد و آمارهای مثبت اقتصادی را تایید نمی‌کند.
در صورتی که ادعاهای دولتمردان درباره رشد بی‌سابقه اقتصادی واقعیت داشت؛ باید آثار آن در سودآوری شرکت‌ها و صنایع بورسی نیز پدیدار می‌شد. اما کاملا برخلاف آمارهای دولتی، بورس در سال جاری نه تنها در جا زده بلکه سقوط چشمگیری هم کرده است.
در ابتدای سال 95 ارزش بازار سهام در بورس تهران 344 هزار میلیارد تومان بود اما با زیان‌ده شدن بسیاری از شرکت‌های بورسی، هم‌اکنون ارزش بازار سهام به 322 هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
زیان 22 هزار میلیارد تومانی سهامداران در بورس در سال جاری که اولین سال اجرای برجام محسوب می‌شود، پیام مهمی به مسئولان دولت یازدهم مخابره می‌کند. برخلاف آمارهای رشد اقتصادی که کاملا محرمانه توسط بانک مرکزی و مرکز آمار تهیه می‌شود و امکان دستکاری آنها بالا است، امکان دستکاری شاخص بورس به علت شفافیت بازار سرمایه، بسیار ضعیف است.
آمارهای بازار سرمایه نشان می‌دهد شاخص بورس از رقم 81 هزار در ابتدای سال 95 هم‌اکنون به حدود 76 هزار سقوط کرده است. این نزول 5 هزار واحدی، به خوبی شرایط نامساعد شرکت‌های بورسی را نشان می‌دهد.

بی‌بی‌سی هم لفاظی خاتمی را جدی نگرفت
شبکه دولتی انگلیس در تحلیلی تاکید کرد از نگاه حاکمیت امثال خاتمی باید توبه کنند و مجازات شوند و ادعای آشتی ملی خاتمی نسبتی با واقعیت‌های سیاسی مستقر برقرار نمی‌کند.
بی‌بی‌سی در تحلیلی به قلم «مرتضی- ک» از اعضای متواری گروهک ملی- مذهبی نوشت: خاتمی بار دیگر بر اهمیت آشتی ملی تاکید کرده است. اما رهبر جمهوری اسلامی بر کلیدواژه فتنه و فقدان بصیرت برخی همراهان سابق انقلاب تاکید می‌کند.
بی‌بی‌سی افزود: پیروزی روحانی در انتخابات 92 نیز نتوانست در نگاه و نحوه مواجهه هسته اصلی قدرت در جمهوری اسلامی نسبت به اصلاح‌طلبانی که «غیرخودی» شده بودند، تغییر محسوسی ایجاد کند... در فروردین 1394 پس از درگذشت مادر خاتمی، رهبری پیام تسلیت خود را به صورتی عام منتشر کرد. رهبر جمهوری اسلامی پیش‌تر و در اسفند ماه 1393 نیز پس از درگذشت خواهر خاتمی، پیام تسلیت خود را خطاب به مادر وی (همسر آیت‌الله خاتمی) ارسال کرده بودند.
در مناسبات شخص اول نظام و خاتمی چیزی هنوز تغییر نکرده است؛ پرسش مهم آن است که هسته اصلی قدرت چه نیازی به مصالحه با خاتمی و اصلاح‌طلبان می‌بیند؟ آیت‌الله خامنه‌ای پس از انتخابات پرمناقشه و ابهام 1388 در دو مقطع انتخاباتی دیگر به مدیریت مشارکت شهروندان در روندهای سیاسی دست زده است.
او در انتخابات ریاست جمهوری 1392 و در اظهارنظری مهم از «حق‌الناس» گفت بر مشارکت گسترده شهروندان تاکید کرد؛ و برای تشویق مشارکت در انتخابات مجلس و خبرگان 1394 هم اعلام کرد که «حتی آن کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند. ممکن است کسی بنده را قبول نداشته باشد، عیبی ندارد؛ انتخابات مال رهبری نیست؛ همه باید بیایند در انتخابات شرکت کنند.»
دو انتخابات مزبور تا حد زیادی پرسش‌ها و مشکلات مرتبط با انتخابات 1388 را به حاشیه برد. وقتی «بحران مشروعیت» وجود ندارد چه ضرورتی برای بازگشت به گذشته وجود دارد؟ افزون بر این، و در سطحی دیگر، گسترش حضور ایران در منطقه (به خصوص سوریه)، نظام را واجد اعتماد به نفسی مشدد کرده است.
بی‌بی‌سی در ادامه نوشت: در شرایطی که مهم‌ترین بازوهای رسانه‌ای کانون مرکزی قدرت (مانند روزنامه کیهان) به تکرار از ضرورت توبه و طلب عفو توسط جنبش سبز و دیگر کنشگران همدل با آنها (از جمله خاتمی) گفته‌اند؛ به نظر می‌رسد «آشتی» مورد نظر خاتمی نسبتی با واقعیت‌های سیاسی مستقر برقرار نخواهد کرد.
خاتمی در سخنان خود در حالی به پیامدهای خطرخیز روی کار آمدن ترامپ در آمریکا برای ایران اشاره کرده، که معلوم نیست رهبر جمهوری اسلامی، ارزیابی مشابهی از این تهدید داشته باشد.
یادآور می‌شود درباره امثال خاتمی که توبه خالی کفایت نمی‌کند و امثال وی به خاطر وطن‌فروشی و جفاهای بزرگی که در حق نظام و ملت کرده‌اند، باید مجازات هم بشوند.

اذعان رئیس بانک مرکزی /تحریم‌های بانکی مهم برطرف نشده است
رئیس بانک مرکزی اذعان کرد برخلاف برخی ادعاها درباره دستاوردهای برجام، روابط بانکی خارجی همچنان در محدودیت به سر می‌برد.
روزنامه جوان در گزارشی نوشت: تناقض آشکاری میان آنچه سیف اشاره کرد و ادعاهای مسئولان دولتی و حتی خود سیف درباره برقراری ارتباط‌های بانکی وجود دارد. وی گفته است «تک نرخی شدن ارز نیاز به روابط بانکی بین‌المللی دارد و در زمان حاضر روابط بانکی بین‌المللی در حد نیاز وجود ندارد».
از زمانی که سیف از گشایش‌های مکرر بانکی سخن گفته و در پی آن دهها خبرنگار را به بانک مرکزی برد تا نشان دهد روابط بانکی - بین‌المللی برقرار است تا چهارشنبه  گذشته که وی شرط تک نرخی شدن ارز را نیازمند روابط بانکی بین‌المللی دانسته حدود 10 ماه می‌گذرد. این تناقضات آشکار درباره دستاوردهای برجام همان چیزی است که از کاه کوه ساختیم و از درون‌زایی اقتصاد غفلت کردیم.
مقامات دولتی و اقتصادی بعد از مدتی مشکل کار را ادامه تحریم‌های بانکی بر اساس مراودات دلاری عنوان کردند و مدعی شدند مبادلات یورویی مشکلی ندارد اما دیری نپایید که اخبار غیررسمی از محدودیت ارتباطی بانک‌ها مخابره شد و علت نیز عدم همکاری بانک‌های بزرگ سایر کشورها بود. این محدودیت همچنان ادامه دارد.
با این حال هنوز مدتی از این خبر نگذشته بود که برای پنهان کردن ناکارآمدی برجام در حوزه بانکی اخبار جدید مخابره شد ولی در کنار این اخبار همچنان برجام آفتاب تابان بود یا ابری که ممکن است زود از بالای سر ما رد شود! برای این سناریو ناگزیر به ناکارآمدی بانک‌های داخلی اشاره شد و اینکه بانک‌های داخلی صورت‌های مالی قابل اتکا که براساس استانداردهای حسابداری بین‌المللی تنظیم شده باشد، نداشته‌اند و بانک‌های خارجی اعتماد کافی به سیستم بانکی را ندارند.
اگرچه این استدلال برای اکثر بانک‌ها به خصوص بانک‌های با مدیریت دولتی صدق می‌کند اما بانک‌های خصوصی‌ای وجود دارند که نه تنها استاندارد «بال 3» (نسبت کفایت سرمایه بالای 15 درصد) را دارد هستند بلکه نسبت کفایت آنها بالاتر از این استاندارد بوده و حتی برخی بانک‌ها نیز توسط موسسه‌ای آلمانی استانداردهای مقابله با پولشویی را نیز پیاده‌سازی کرده‌اند ولی همچنان این بانک‌ها هم با محدودیت‌های مراودات بانکی در خارج از کشور مواجهند هر چند بانک مرکزی ادعا دارد پیام‌رسانی مالی را از طریق سایت سوئیفت انجام می‌دهد و دیگر مانند ایام تحریم از تلکس رمزدار و فکس استفاده نمی‌کند!
به هر حال به رغم تمام ادعاهایی که ارائه شده می‌توان نتایج برجام در حوزه بانکی را در دو جمله اصلی سیف استخراج کرد که گفته است: «تقریبا هیچ» و «تک نرخی شدن ارز نیاز به روابط بانکی بین‌المللی دارد.»
رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره تک نرخی شدن قیمت ارز گفته است: برای تک نرخی شدن نرخ ارز نیاز به روابط بانکی بین‌المللی گسترده‌ است. این کار پیش‌نیاز و مقرراتی دارد که کاملا در این جهت اقدام شده اما نیاز به پیشرفت در این زمینه است.
جوان در پایان می‌نویسد: همین 20 روز پیش بود که بعد از ادعای روحانی رئیس‌جمهور مبنی بر «انتقال پول فروش نفت به کشور بدون اشکال انجام می‌شود» نه فقط شاهدان داخلی که شاهد خارجی هم از چین رسیده و آن را در قلب تهران رد کرد. رئیس اتاق بازرگانی چین گفته بود: ما هنوز منتظر خبر خوش لغو تحریم‌های بانکی هستیم. نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین هم با بیان اینکه هنوز تحریم‌ها برداشته نشده است و کشور تحت تاثیر تحریم‌ها قرار دارد، گفته بود: زمانی می‌توان گفت تحریم‌ها برداشته شده که روابط بانکی تجار ایرانی با شرکت‌های خارجی به صورت روان انجام شود. به علاوه اطلاعات به دست آمده خبرنگار ما حاکی از آن است که بخشی از منابع ارزی ما نیز به گفته مسئولان داخلی در اختیار یکی از کشورهای همسایه است که بنا به دلایل نامعلومی از پرداخت آنها سر باز می‌زند.