kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۸۰۴
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹
نامه انجمن تولیدکنندگان فولاد خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور:

کاهش تعرفه برخی اقلام فولادی کارخانه‌ها را تعطیل خواهد کرد

انجمن تولیدکنندگان فولاد در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور پیشنهاد وزیر صنعت برای کاهش تعرفه واردات ورق سرد و اسلب فولادی را غیرکارشناسی خواند.



به گزارش خبرگزاری فارس، انجمن تولیدکنندگان فولاد درنامه‌ای به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور درباره پیشنهاد وزیر صنعت برای کاهش تعرفه واردات ورق سرد و اسلب فولادی آورده است:
مطلع شدیم که اخیرا وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای به حضرتعالی کاهش تعرفه واردات تعدادی از ردیف تعرفه‌های فولادی را پیشنهاد داده‌اند که در این خصوص علیرغم تصریح مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، متأسفانه مشورتی با این تشکل صورت نپذیرفته است لیکن پیشنهادات این انجمن که حاصل جمع‌بندی پنج جلسه سه ساعته کارشناسی و مدیریتی کارخانجات تولیدکننده فولاد کشور و مطالعات مربوطه می‌باشد، طی نامه شماره 745- 95 مورخ 95/10/15 (که جهت استحضار حضرتعالی نیز به پیوست همین نامه ارسال می‌گردد) به اطلاع ایشان رسیده است.
در این نامه افزوده شده است: طبق بررسی‌های این انجمن، وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل تأمین مواد اولین مورد نیاز کارخانه «توان‌آور آسیا»‌ که تولیدکننده ورق‌های قلع‌اندود و از اعضای این انجمن می‌باشد، پیشنهاد کاهش تعرفه واردات ردیف تعرفه یادشده را ارائه داده است و این در حالی است که این ردیف تعرفه علاوه بر مواد اولیه شرکت مذکور، سایر گریدهای ورق سرد طومار زیر 0/5 میلیمتر را نیز در برمی‌گیرد که کارخانجات تولیدکننده ورق سرد کشور علی‌رغم دارا بودن توان تولید آن و به دلیل ضعف تقاضا فقط نیمی از ظرفیت خود را پوشش داده‌اند و بالغ بر 2/7 میلیون تن ظرفیت معطل مانده در این بخش وجود دارد.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ادامه داده است: در حال حاضر ظرفیت تولید اسلب قابل عرضه در کشور به حدود پنج میلیون تن رسیده که بیش از دو برابر نیاز داخلی آن است. در چنین شرایطی اقدام به کاهش تعرفه واردات این محصول بسیار جای تعجب دارد! ضمن اینکه شرح ردیف تعرفه‌های مذکور به گونه‌ای است که علاوه بر اسلب (تختال)، بیلت و بلوم (شمش) فولادی را نیز شامل می‌شود. حال آنکه بیش از 40 درصد ظرفیت کارخانجات تولیدکننده بیلت و بلوم کشور معطل مانده است و در صورت کاهش تعرفه واردات آن، قطعا تعدادی از کارخانجات که با همین تعرفه حداقلی امکان بقا و حفظ سطح اشتغال پیدا کرده‌اند، مجبور به تعطیلی و توقف تولید خواهند شد.