kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۷۳۹
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۶
بیانیه 50 نماینده

اعتراض شدید مجلس؛ دولت حل مشکلات خوزستان را جدی بگیرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز به شدت نسبت به سکوت و عدم مدیریت صحیح نسبت به بحران خوزستان از سوی دولت اعتراض کرده و از روحانی خواستند برای رسیدگی به مشکلات مردم این استان دولت نشست اضطراری تشکیل دهد.



به دنبال قطعی برق و آب 10 شهر استان خوزستان شامل «اهواز، کارون، باوی، حمیدیه، دشت آزادگان، شادگان، آبادان، خرمشهر، هویزه و ماهشهر» در 23 بهمن ماه سال جاری و درپی آن تعطیلی تمام مدارس و مراکز آموزش عالی در نوبت صبح و همچنین ادارات و بانک‌ها در شهرستان‌های مذکور نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به عدم توجه به مشکلات مردم خوزستان از سوی دولت اعتراض کردند.
به گزارش فارس، عدم دسترسی به زیرساخت‌ها، قطع خطوط ایستگاه‌های برق 132 و 230 و 400 آب و همچنین مشکلات ترافیکی در استان خوزستان نمایندگان را بر این داشت تا بر لزوم رسیدگی هر چه سریع‌تر مسئولان ذی‌ربط تاکید کنند.
نشست علنی دیروز مجلس در حالی به ریاست مسعود پزشکیان نایب رئیس ‌اول آغاز شد که در بدو آغاز جلسه، جمعی از نمایندگان استان خوزستان در اعتراض به قطعی روز شنبه آب، برق و گاز در این استان، در جایگاه هیئت ‌رئیسه حضور یافته و اعتراض خود را به نایب رئیس ‌اول پارلمان و سایر اعضای هیئت‌رئیسه اعلام کردند.
روز شنبه حدود 18 ساعت آب، برق، گاز و همچنین برخی تأسیسات استان خوزستان قطع شده بودند که این مسئله موجب نارضایتی مردم و نمایندگان این استان شده است.
گفتنی است در ساعات پایانی شنبه‌شب حامل‌های انرژی در این استان وصل و مشکل مردم برطرف شد ولی قطعی 18 ساعته تأسیسات، آب، برق و گاز در استان خوزستان موجب خساراتی به وسایل برقی ساکنان این استان شده است.
دولت فقط به تصویب اعتبارات صوری اکتفا نکند
نمایندگان استان خوزستان و بیش از 50 نماینده دیگر طی بیانیه‌ای از حسن روحانی رئیس‌جمهور خواستند جلسه اضطراری هیئت دولت در استان خوزستان تشکیل شود.
در بخشی از این بیانیه که غلامرضا کاتب عضو هیئت رئیسه مجلس آن را قرائت کرد آمده است: بیش از یک دهه است که ریزگردها زندگی مردم در 23 استان کشور به ویژه استان خوزستان را مختل کرده‌ است. در روزهای اخیر شاهد بودیم که تمامی خدمات از جمله آب، برق و تلفن همراه برای ساعت‌های طولانی قطع بود و همه مردم استان خوزستان را به ستوه آورد.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: پدیده ریزگرد پیامد سیاست‌های غیرکارشناسی انتقال آب از سرشاخه‌ها و ساخت سدهای فراوان روی رودخانه‌های استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری است. حوادث و اتفاقات دیروز استان خوزستان تمامی پروازها و تولید نفت را تا میزان زیادی تحت تأثیر خود قرار داد.
نمایندگان تاکید کردند: ثروت ملی و امنیت کشور از طریق نابسامانی‌های پیش آمده در خوزستان به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است. لذا نمایندگان استان خوزستان و بیش از 50 نفر از نمایندگان خواستار جلسه فوری و اضطراری هیئت دولت در استان خوزستان هستند تا بعد از 13 سال اقدام اساسی در این خصوص صورت گیرد و صرفاً به عذرخواهی و تصویب اعتبارات صوری اکتفا نکرده و مردم استان خوزستان را به شکل ویژه‌ای دریابیم.
چرا رئیس‌جمهور مشکلات خوزستان را جدی نمی‌گیرد؟
جلیل مختار نماینده آبادان نیز در جلسه دیروز با استناد به بند 7 ماده 49 آئین‌نامه داخلی مجلس گفت: طبق این بند هر یک از کمیته‌های تخصصی می‌توانند در مورد مسائل کشور گزارش تخصصی بدهند اما با توجه به بحران خوزستان شاهد این قضیه نبوده‌ایم. وی خاطرنشان کرد: خوزستان مهمترین منبع درآمد نفت و گاز کشور است اما چند روزی است که با بحران آب، ارتباطات و محرومیت از تسهیلات ضروری زندگی مواجه شده است.
مختار با اشاره به اینکه خوزستان پس از جنگ با معضلات عدم توسعه، بی‌آبی، آسیب‌های اجتماعی و ریزگردها مواجه بوده است گفت: مردم خوزستان این مشکلات را به عشق نظام تحمل کرده‌اند اما اجازه نمی‌دهند مسئولان بی‌کفایت به مردم جفا کنند.
وی با طرح این پرسش که چرا رئیس‌جمهور بحران بی‌آبی، ریزگردها و سایر مشکلات خوزستان را جدی نمی‌گیرد اظهار داشت: دولت باید از مردم خوزستان عذرخواهی کرده و با تشکیل جلسات خود در این استان به مشکلات آن رسیدگی کند.
تاکنون اقدام خاصی انجام نشده است
حجت‌الاسلام مجید ناصری‌نژاد نماینده شادگان نیز با اشاره به تشدید معضل ریزگردها در استان خوزستان گفت: متاسفانه این استان در یک دهه اخیر با این معضل روبه رو شده و گرفتاری‌های بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: مسئولان و نمایندگان مجلس در این استان به روش‌های مختلف از جمله سؤال، تذکر، برگزاری نشست با مقامات دولتی این خطر بزرگ را گوشزد کرده‌اند. این نماینده مجلس افزود : قطعا باید به هر شکل ممکن از بروز معضل ریزگرد و گرد و غبار در استان‌های جنوبی و غربی به ویژه استان خوزستان جلوگیری شود اما متاسفانه تاکنون اقدام خاصی در این رابطه صورت نگرفته و این رویکرد موجب تشدید معضل گرد و غبار شده است.
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: در 10 سال گذشته در اثر بروز پدیده گرد و غبار مشکلات بسیاری از جمله بیماری‌های تنفسی، مشکلات تجاری، اجتماعی و مهاجرت مردم رخ داده است.
ناصری‌‌نژاد اضافه کرد: امروز نیز آب، برق، گاز و مخابرات این استان قطع شده و همچنین تولید 800 هزار بشکه نفت نیز متوقف شده است که این مسئله زندگی مردم را با تهدید مواجه کرده بنابراین دولت باید این موضوع را با جدیت پیگیری و برای حل آن تلاش ویژه‌ای کند.
ناصری‌نژاد همچنین در گفت‌و‌گو با فارس با اشاره به قطعی آب‌وبرق در تعدادی از شهرهای استان خوزستان، گفت: این مسئله نتیجه بی‌تدبیری و سوءمدیریت مسئولان است و اقدام دیگری را نمی‌توان در این مسئله دخیل دانست.
وی افزود: قطعی آب‌وبرق در حالی در شهرهای استان خوزستان اتفاق افتاد که ما با هیچ نوع ناملایمات جوی روبرو نبوده‌ایم و یکباره صبح اعلام شد که آب و برق تعدادی از شهرهای استان قطع و ادارات و مدارس تعطیل است.
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر نیز با اشاره به قطع برق و آب تعدادی از شهرهای استان خوزستان گفت: انتظار ما از رئیس ‌سازمان حفاظت محیط زیست این است که وقت بیشتری را برای حل مشکلات زیست محیطی استان خوزستان صرف کند.
مصوبات مجلس
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران با 126 رأی مثبت موافقت کردند.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در جمع خبرنگاران فروش، پیمانکاری، پرداخت‌های غیرمتعارف و غیرقانونی را از جمله محورهای گزارش تخلفات شرکت ملی مس خواند و گفت: بدنه مدیریتی این شرکت محل تجمع بازنشستگان ۱۰ سال قبل شده است.
خبر دیگر این که گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت کشت و صنعت کارون و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن در صحن علنی مجلس قرائت شد.
نمایندگان تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت کشت و صنعت کارون و شرکت طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن را با 129 رأی مثبت به تصویب رساندند.
نمایندگان همچنین در مصوبه‌ای شرایط خدمت ایثارگران به مدت 35 سال در دستگاه‌های اجرایی و با داشتن مدرک کارشناسی را تعیین کردند.
به موجب مصوبه مجلس، دستگاه اجرایی با داشتن یکی از شرایط زیر می‌تواند کارمند خود را بازنشسته کند:
الف- حداقل 30 سال سابقه خدمت برای مشاغل غیرتخصصی و 35 سال برای مشاغل تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر با درخواست کارمند برای سنوات بالاتر از 30 سال.
تبصره- ایثارگرانی که به موجب قوانین و مقررات مربوط از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر برخوردارند نیز با داشتن مدرک کارشناسی، مشمول حکم این ماده هستند و می‌توانند تا 35 سال خدمت کنند.
خبر دیگر این که نمایندگان طرح اعاده شده دفاتر پیشخوان خدمات دولتی و بخش عمومی غیردولتی از شورای نگهبان را مجدداً برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع دادند.
مجلسی‌ها همچنین برای تأمین نظر شورای نگهبان مصوب کردند که منظور از هیئت امنای مندرج در لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی هنری فارسی‌زبانان همان شورای وزیران است.
از سوی دیگر بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه ششم توسعه به جلسه علنی روز سه‌شنبه 26 بهمن‌ماه مجلس شورای اسلامی موکول شد.
کمیسیون تلفیق ضرورت ارائه گزارش از دارایی‌های مسئولان را حذف کرد
عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس از حذف ماده ۱۳۵ برنامه ششم در مورد ارائه گزارش قوه قضائیه از اموال و دارایی‌های مسئولان به مجلس شورای اسلامی در این کمیسیون خبر داد.
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در گفت‌و‌گو با فارس با اشاره به جلسه دیروز کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه گفت: به دنبال ایراد شورای نگهبان به ماده 135 برنامه ششم توسعه،‌ این ماده در جلسه کمیسیون تلفیق برنامه ششم حذف شد.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان ماده 135 برنامه ششم توسعه را مغایر با اصل 112 قانون اساسی دانسته، افزود: بر اساس این ماده، قوه قضائیه باید سالانه گزارشی را از اموال و دارایی‌های مسئولان تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس اظهار داشت: بر اساس این ماده هریک از مسئولان که از ارائه گزارش اموال و دارایی‌های خود به قوه قضائیه استنکاف ورزند،‌ مستوجب برخورد و تعیین مجازات خواهند بود.
نطق‌ها و تذکرات نمایندگان
تعداد 6 نفر از نمایندگان در تذکری به وزیر اقتصاد خواستار تسریع در تعیین تکلیف وضعیت کارکنان موسسه ثامن‌الحجج شدند.
خبر دیگر این که به کارگیری افراد دوتابعیتی و مشکوک به جاسوسی در کمیته اقتصادی برجام «طیب‌نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی را با اعلام وصول سؤال ملی 3 نفر از وکلای ملت به صحن علنی مجلس کشاند.