kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۵۳۵
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۴
نگاهی به دیروز‌نامه‌های زنجیره‌ای

دست‌های آلوده چگونه از آشتی ملی دم می‌زنند؟!



سرویس سیاسی -
روزنامه زنجیره‌ای شرق در یادداشتی با عنوان «پازل توطئه علیه ایران» به سیاست‌ها و اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا پرداخت و نوشت: در چنین شرایطی که آمریکا و متحدانش که ناقض تعهدات خود در برجام بوده‌اند، به ‌دنبال بهانه‌ای هستند که ایران را ناقض برجام جلوه دهند، آزمایش موشکی بهانه لازم را به اسرائیل و دولتمردان ترامپ برای ایجاد ائتلاف جدید علیه ایران فراهم آورده است.»
نویسنده در ادامه افزود: در چنین شرایطی که تیغ در دست زنگی مستی است که می‌رود تا با تصمیمات فاجعه‌بار خود نقطه ‌عطفی تاریخی در سقوط ایالات متحده آمریکا باشد و هم‌زمان آوار این فروریزی کشورهای دیگری را مدفون کند، باید بیش از هر زمان دیگری دوراندیشی اختیار کرد، تدابیری اندیشید و اقداماتی انجام داد. در صورت بروز بحران‌های احتمالی، این فرصت از همه گرفته خواهد شد و تنها آیندگان و تاریخ درباره تصمیمات امروز ما قضاوت خواهند کرد.
روزنامه زنجیره‌ای شرق به این نکته و واقعیت هیچ اشاره‌ای نکرد که اگر برجام به عنوان مهم‌ترین اندوخته و دستاورد دولت یازدهم هیچ فایده‌ای نداشته و از سوی آمریکا و طرفین غربی بارها نقض شده است ایران به چه دلیلی بایستی دست به عصا راه رفته و بهانه دست غربی‌ها ندهد، نکته دوم آن که ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود کدامین جنایت و خیانت علیه ایران را می‌تواند انجام دهد که پیش از این اوباما انجام نداده بود؟
آشتی با کسانی که علیه امنیت کشور شوریدند!
روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره روز پنجشنبه خود با تکیه بر شعار خود ساخته «آشتی ملی» بار دیگر از مجرمین فتنه تحلیل‌ها و گزارش‌هایی در این زمینه منتشر کردند.
شرق با انتشار گفت‌و‌گوی مصطفی تاج‌زاده از مجرمین فتنه 88 در این زمینه به نقل از وی نوشت: ‌بنده به‌طور جدی با اين پیشنهاد موافقم و حدود سه ‌ماه پیش دلایل خود را در لزوم گفت‌وگو، وحدت، وفاق و آشتی ملی اعلام کردم. اخیرا دیداری داشتم و دیدم برخلاف تبلیغاتی که از سوی برخی انجام می‌شود تا این‌گونه وانمود کنند که منظور از «آشتی ملی» صرفا تفاهم دو جناح است، مقصود ایشان این است همه کسانی که به قانون اساسی ملتزم هستند، بتوانند در فرایند مدیریت کشور و در عرصه اجتماع و سیاست فعال شوند و امکان خدمت‌گزاری بیابند.
تاج‌زاده به این سؤال پاسخ نمی‌دهد که اگر مراد از آشتی ملی حضور ملتزمین و معتقدین به قانون اساسی در فرایند مدیریتی کشور است با این میزان و معیار سران و اصحاب فتنه 88 که به صراحت علیه قانون اساسی شوریدند و مبنا بودن صندوق‌های رای به عنوان تنها شیوه انتقال مسالمت‌آمیز قدرت را زیر سؤال بردند چگونه می‌توانند دم از آشتی ملی بزنند؟! آیا نخستین گام برای تحقق آشتی، توبه و پاک کردن دست‌هایی نیست که به قانون‌شکنی و فتنه‌انگیزی آلوده‌اند؟
روزنامه زنجیره‌ای آرمان نیز در مطلبی با عنوان «آشتی ملی سلاحی در برابر تهدیدات» نوشت: «برای تحقق آشتی ملی باید اختلاف، تضاد، سرزنش و تحقیر را فراموش کرد و به گفت‌وگو پرداخت... آشتی ملی فرصت بسیار مناسبی برای افزایش اتحاد و انسجام ملی است. در چنین شرایطی بهتر آن است که مسئولان از این طرح استقبال کنند».
روزنامه ایران نیز در یادداشتی به قلم عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: اکنون که در حال ورود به دوره جديد مجمع تشخيص مصلحت هستيم، مي توان اين انتظار معقول را داشت که يکي از وظايف و کارکردهاي مجمع به اجماع سازي و حل اختلاف تبديل شود ولي نه در قالب نهادهاي رسمي که مبتني بر قانون و قدرت هستند، بلکه در قالب يک نهاد مدني و حل اختلاف از طريق گفت‌و‌گو و تفاهم مي‌توانند عمل کنند. واقعيت اين است که با تغييرات مهمي که در اين سال‌ها رخ داده، جامعه ايران نيازمند ايجاد يک تحول جدي در روابط و تعاملات سياسي است. تحولي که پيام روشن آن بايد حل و کنار گذاشتن يا حداقل منجمد کردن اختلافات عميق باشد.
پیشنهاد مدعیان اصلاحات برای عبور از قانون و حل معضلات کشور در نهادها و چارچوب‌های فراقانونی در حالی است که در سال‌های گذشته همواره مزورانه از قانون‌گرایی دم زده‌اند.
در روزهای گذشته، روزنامه‌های زنجیره‌ای، متهمان فتنه و آشوب نیابتی سال 88 به همراه برخی آلودگان به رانت‌ها و حقوق و پاداش‌های نجومی نغمه آشتی ملی را کوک کرده‌اند . خلاصه حرف این جماعت و حامیان آنها این است که گذشته‌ها را فراموش کنید. هرکس هر چه خورد و برد یا جنایت و خیانتی در گذشته مرتکب شد، نادیده انگاشته شود و قانون در مواخذه و مجازات، اعمال نشود.
اصحاب فتنه ابتدا بایستی به اتهامات خود در رابطه با عبور از قانون اساسی و اقدام علیه امنیت ملی کشور پاسخ دهند و از دروغ بزرگ تقلب که از آن دم زدند اعلام برائت و توبه کنند و طبیعی است که یک مجرم حتی تواب با پیشینه سوء را کسی امام جماعت نمی‌کند.
کنسرت و سخنرانی مهم‌تر از مشکلات معیشتی مردم!
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد تیتر اصلی شماره پنجشنبه گذشته خود را با عنوان «طلسم شکن» به سخنرانی علی مطهری در مشهد اختصاص داده و بی‌آن که به مشکلات اصلی این روزهای مردم از بیکاری جوانان گرفته تا معیشت و... نوشت: «لغو سخنرانی علی مطهری چیزی نیست که به این راحتی‌ها از یاد برود... مطهری روز چهارشنبه در دانشگاه فردوسی مشهد حضور یافت و البته بی‌آنکه سخنرانی‌اش برهم بریزد یا کسی به او حمله کند حرف‌هایش را زد... در مشهد پیش از ماجرای مطهری، اجرای کنسرت‌ها و مخالفت برخی چهره‌های بانفوذ این شهر با برگزاری آن (کنسرت‌ها) هم، یکی از مواردی بوده که به معضلی برای دولت حسن روحانی تبدیل شده بود».
گفتنی است طرح دوباره موضوعاتی چون لغو یک سخنرانی و یا کنسرت برای فراموش شدن مشکلات اصلی مردم از سوی روزنامه‌های زنجیره‌ای حامی دولت صورت می‌گیرد.
روزنامه‌ای که استقلال را دیوارکشی، انزوا و فاقد مبنا می‌داند!
روزنامه زنجیره‌ای بهار در یادداشتی به بهانه مرور آرمان‌های انقلاب و با پرداختن به آرمان بنیادین استقلال نوشت: در سال‌هایی استقلال کشور را در عمل دیوارکشی به دور کشور و انزوا معنا کردیم و استقلال‌طلبی را با برخی مواضع احساسی پرهزینه و فاقد مبنا برابر دانستیم. نتیجه چنین نگاهی به مقوله استقلال به آن جا رسید که نمایندگان آن نگاه تنها توانستند رضایت کمتر از ده درصد مردم را در انتخابات اخیر ریاست جمهوری به دست آورند. یکی دیگر از خلط مبحث‌های صورت گرفته در موضوع استقلال برابر دانستن مذاکره با برخی کشورها با سازش و تسلیم است.
ایجاد و تاکید بر دو قطبی‌های کاذب در کشور و در نزدیکی انتخابات مسئله‌ای نیست که مدعیان اصلاحات آن را کتمان کنند ولی دوقطبی واقعی که روزنامه زنجیره‌ای بهار از روی آن با اغماض گذشته است اعتماد و عدم اعتماد به وعده‌های دشمن است، مذاکرات هسته‌ای در دولت‌های پیشین آغاز شده بود و تاکنون کسی مذاکره را مساوی با سازش و تسلیم ندانسته است ولی زنجیره‌ای‌ها و حامیان دولت چون به آسانی می‌توانند به این توهم خود ساخته پاسخ دهند ابتدا آن را به منتقدین دولت منتسب کرده و در ادامه به راحتی به رد و ابطال ادعایی که خود مطرح کرده‌اند می‌پردازند. روزنامه بهار به این سؤال پاسخ نداده است که آیا استقلال کشور با اعتماد به دشمن و چشم‌پوشی از نقض عهدهای بی‌شمار این دشمن و جلو رفتن در اجرای قراردادی که پیش از این بارها نقض شده است به خطر می‌افتد یا نه؟!
اعتراض حامیان دولت به وعده‌های فراموش شده
روزنامه حامی دولت اعتماد نیز در یادداشتی به یکی از وعده‌های فراموش شده دولت پرداخت و نوشت: سه سال رئیس ‌كل بانك مركزي وعده يكسان شدن نرخ دلار را مي‌دهد اما از اجرا خبري نمي‌شود. مادامي‌كه تحريم‌ها برقرار بود و سبد ارزي كشور خالي، به دولت حق داده مي‌شد شرايط براي اجراي اين سياست مناسب نباشد چرا كه لازم است در صورت بر هم ريختن بازار، مقام پولي آن‌قدر ارز نقد داشته باشد كه بازار را به تعادل برساند. اما پس از برجام و برداشته شدن تحريم ايران و آزاد شدن تبادلات پولي باز هم اين وعده عملي نشد.
این روزنامه در ادامه افزوده است: «ديروز ولي‌الله سيف در حاشيه جلسه هيئت دولت پيش‌نياز ديگري را براي داشتن ارز تك‌نرخي رو كرد. اين ‌بار او دست روي روابط بانكي گذاشت. برقراري روابط با بانك‌هاي دنيا در حالي يك پيش‌نياز براي اجراي سياست يكسان‌سازي نرخ ارز عنوان مي‌شود كه پيش‌تر مسوولان بانك مركزي از برقراري روابط گسترده با بانك‌هاي دنيا خبر داده بودند. در اين دوگانگي پيش آمده مشخص نيست خبر برقراري روابط كارگزاري ايجاد شده مورد تاكيد، اشتباه بوده يا دليل ولي‌الله سيف براي عقب انداختن اجراي يكسان‌سازي واهي است.»
گزارش روزنامه حامی دولت درباره یک وزیر پرحاشیه
روزنامه اعتماد در گزارشی دیگر با عنوان «فقط تجارت قربانی می‌شود» به یکی از پر حاشیه‌ترین وزرای دولت یازدهم پرداخته و نوشته است: «وزير صنعت... زمان رقابت‌هاي انتخاباتي حسن روحاني در دور يازدهم انتخابات رياست‌جمهوري، رئیس ستاد روحاني بود، از همان روزهايي كه به عنوان گزينه رييس‌جمهوري، براي وزارت معرفي شد، همواره در كانون حواشي و شايعات قرار داشته و دارد. او در آغاز به سختي توانست از سد مجلس بگذرد و از بهارستان راي اعتماد بگيرد.»
این روزنامه در ادامه می‌افزاید: «مخالفان جدي نعمت‌زاده در مجلس، از افراد باسابقه‌اي چون احمد توكلي تشكيل مي‌شد كه حتي پس از آنكه نتوانستند او را به استيضاح برسانند با وجودي كه امروز نيز نماينده مجلس نيست، با نامه‌نگاري‌هاي علني، وزير صنعت را به مسائل مختلفي از جمله فساد مالي متهم مي‌كند. در همين حال اظهارات نامرسوم او در رابطه با خريداران خودروي خارجي و منتقدان خودروسازان داخلي نيز تا مدتي اين وزير را به تيتر يك اخبار تبديل كرد. با اين همه نعمت‌زاده بدون توجه به حواشي به كار خود ادامه مي‌دهد و رئيس‌جمهوري هم نشان داده چندان به شايعات و انتقادات توجهي ندارد و به وزير با سابقه خود اعتماد كامل دارد؛ هر چند كه اين وزير پيش‌تر بازنشسته هم شده باشد.»
عوامل کودتا و تروریست‌های منافق یاران واقعی انقلاب شدند!
روزنامه زنجیره‌ای وقایع اتفاقیه در یادداشتی به قلم محمدتقي فاضل‌ميبدي نوشت: اگر به شعارهاي اوليه انقلاب و سال‌هاي بعد از انقلاب برگرديم، يکي از شعارهاي محوري و اساسي ما «وحدت» بود. متأسفانه بعد از استقرار نظام و بعد از گذشت دو، سه سال، جناح‌بندي‌هايي سياسي - که بسيار هم براي کشور مضر بود - به ‌وجود آمد. هر چه زمان گذشت، به ‌جاي اينکه بلوغ سياسي‌مان بيشتر شود، کينه‌ها را کمتر کنيم و به ‌عنوان کساني که مليت مشترک دارند، با هم وحدت داشته باشيم؛ متأسفانه چندگانگي‌ها روزبه‌روز بيشتر شد و جريان‌هاي افراطي تند - که معلوم نيست از کجا به نظام رخنه کردند - هر روز، ياران واقعي انقلاب را از قطار انقلاب، پياده کردند.
معنای ادعای روزنامه وقایع اتفاقیه درباره حذف یاران واقعی انقلاب در سال‌های ابتدایی پیروزی نهضت اسلامی چیزی نیست جز این گزاره که افرادی چون «ابوالحسن بنی‌صدر اولین رئیس‌جمهور که توسط مجلس شورای اسلامی و با حکم امام برکنار و در ادامه متواری و به دشمنان پناه برد، سران منافقین که با بنی‌صدر فرار کرده و در نهایت دست به دامان صدام شدند و با آن هم جنایت‌ها و خیانت‌ها، عوامل کودتای نوژه، افرادی که می‌خواستند با کودتا علاوه بر ترور امام میلیون‌ها ایرانی را به شهادت برسانند و...» از یاران واقعی انقلاب بودند که در همان دو سه سال ابتدایی پیروزی انقلاب از قطار پیاده شده‌اند!