kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۲۷۹
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳
رئیس‌تولیدکنندگان پروتئین سویا:

یک سوم کارخانه‌های تولید سویا تعطیل شد

رئیس‌انجمن تولیدکنندگان پروتئین سویا با اشاره به اینکه یک سوم کارخانه‌‎های تولید سویا تعطیل و یک سوم دیگر با کاهش محسوس تولید مواجه شدند، گفت: یک سوم دیگر تنها با 30 درصد ظرفیت خود تولید دارند.



بهمن باقری، در گفتگو با نسیم اظهار داشت: نیاز بازار داخلی 2/5 میلیون تن کنجاله و سویا است که در ایران بیش از 200، 300 هزار تن تولید نمی‌شود لذا باید بقیه نیاز را از جاهای دیگر تأمین کرد.
وی افزود: بعد از برجام تحرکات جدیدی مربوط به سویا صورت گرفت و نمایندگانی بابت فروش سویا به ایران مراجعه کردند که البته این تأثیرات در حوزه بازرگانی بوده و باعث شده تا انتخاب‌های بیشتری داشته باشیم اما متأسفانه وضعیت کسب و کار و تولید داخل هیچ تغییری نکرده است.
رئیس‌تولیدکنندگان پروتئین سویا ادامه داد: تعداد زیادی از کارخانه‌ها همچنان تعطیل است و تولید در شرایط نامناسبی قرار دارد به طوری که یک سوم کارخانه‌‎ها تعطیل است، یک سوم دیگر تنها با 30 درصد ظرفیت خود تولید دارند .
باقری خاطرنشان کرد: یک سوم مابقی کارخانه‌ها که همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند تولیدشان به اندازه‌ای پایین آمده که از دو شیفت به یک شیفت تقلیل یافته‌اند و فروش‌شان نیز کاهش یافته است.
وی در پایان بیان کرد: در حقیقت ظرفیت تولید پروتئین انسانی 65 هزار تن است که در حال حاضر در داخل بیش از 25 تا 30 هزار تن تولید نمی‌شود یعنی تقریبا تولید به نصف رسیده و این کاهش تولید نیز در نتیجه بسیاری از مشکلات از جمله گران شدن دانه‌های سویا است.