kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۹۵۸
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳
نگاهی به دیروز‌نامه‌های زنجیره‌ای

نسخه لیبرال‌های داخلی در برابر ترامپ؛ بی‌خیال ملی‌گرایی، حداقل کنایه بزنید!



لیبرال‌های داخلی در واکنش به اقدامات اخیر دولت جدید آمریکا ضمن پیچیدن نسخه سازش با این جمله محوری که «نباید بهانه دست آمریکا داد» ایران را مقصر اصلی مواضع اخیر ترامپ خوانده و نوشتند : بهترین راه کنایه زدن به ترامپ است نه پاسخ ملی‌گرایانه و حماسی!
روزنامه زنجیره‌ای آرمان در یادداشتی به تصمیمات اخیر دولت جدید آمریکا پرداخت و نوشت: در برخی محافل این سؤال مطرح می‌شود که چرا نام ایران در این لیست قرار گرفته است؟ در پاسخ باید گفت اتفاقا پرسش اصلی این است که چرا نام آن شش کشور در این لیست قرار دارد، چرا که هدف اصلی ایران است. ترامپ و تیم او در تلاش هستند تا با برجسته کردن نام ایران در این وضعیت و به زبان انداختن نام جمهوری اسلامی افکارعمومی جهان را قانع کنند که ایران حامی تروریسم است تا بتوانند سایر اقدامات پیش روی خود علیه تهران را با پشتوانه‌ای جهانی انجام دهند.
این روزنامه زنجیره‌ای در پایان پیشنهاد ذلیلانه‌ای که در چند روز گذشته بارها از سوی دیگر رسانه‌های حامی دولت تکرار شده است یعنی عقب‌نشینی را بازگو کرده و نوشت: اگر ایران در وضعیت فعلی هوشمندانه عمل کند، بدون شک به این خط ایران هراسی در اروپا و دیگر نقاط جهان توجهی نخواهد شد. همان‌طور که تضعیف برجام هم در اروپا محکوم شد، به همین دلیل احتیاط در تصمیم‌گیری باید مورد توجه قرار گیرد و بهانه‌ای دست این کشور داده نشود تا بتوانند اهداف خود را به نتیجه برسانند. آمریکایی ها به تازگی موضوع موشکی را مطرح کردند در حالی که ایران بارها اعلام کرد برنامه موشکی ایران دفاعی است، اما آنها تلاش می‌کنند این برنامه را در ذیل قطعنامه سازمان ملل مطرح کنند ومدعی هستند ایران به دنبال موشک‌هایی است که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارد. هدف آمریکا از طرح چنین مواردی این است که به ایران هراسی دامن بزنند و جامعه بین‌الملل را برای اقدامات تند بعدی آماده کنند، بنابراین تحرکات ما باید مبتنی برآینده‌نگری باشد و بر اساس سه اصل اساسی یعنی عزت، حکمت و مصلحت عمل شود.
دیپلماسی کنایه‌ای بهتر از پاسخ حماسی!
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد نیز در گزارشی پیرامون اظهارات رئیس‌جمهور در رابطه با اقدامات اخیر ترامپ ضمن تجلیل از این سخنان نوشت: «باز هم به کنایه حرف زد. دومین بار بود. این بار هم در صحبت‌هایش خبری از حرف‌ها‌ی حماسی و ملی‌گرایی و بنیان‌افکن نبود. حتی نامی از «ترامپ» هم نیاورد و او را «این مرد» خطاب کرد... نه از این گفت که ترامپ هیچ غلطی نمی‌تواند بکند و نه از اینکه با تمام قوا در برابر کارشکنی او خواهد ایستاد. اما عده‌ای هم می‌گویند دیپلماسی کنایه‌ای حسن روحانی به معنای آن است که دولت برخلاف تصورات عده‌ای سکوت پیشه نکرده بلکه بهترین راه را برگزیده است، راهی که نه به معنای تهاجم و حرف‌های ناشی از هیجان است و نه ناشی از ترس و سستی دولت نسبت به ترامپ، بلکه حد واسطی است بین خروش نابخردانه و خاموشی کوته‌نظرانه.»
این روزنامه در ادامه همانند دیگر نشریات حامی دولت سیاست درست در مقابل ترامپ را سکوت و نشستن سرجای خود دانست تا دولت جدید آمریکا سوء‌استفاده نکند و نوشت: «ترامپ در حال حاضر مانند گرگی می‌ماند که در بالادست آب ایستاده است و به پایین‌دست می‌گوید آب را گل نکنید! و به دنبال بهانه است! پس اگر ایران واکنشی تند نشان دهد ترامپ در بهانه‌جویی‌هایش جری‌تر می‌شود. ترامپ به دنبال ضرب شست می‌گردد... روحانی غیر از این نمی‌تواند رفتار دیگری داشته باشد.»
مقصر اصلی ایران است نه آمریکا و ترامپ!
روزنامه زنجیره‌ای بهار اما پا را از این نیز فراتر گذاشته و در مطلبی با عنوان وجه مثبت «ترامپی»‌ شدن آمریکا سیاست‌های ضدایرانی ترامپ را ناشی از سیاست‌ورزی ایرانی در چهار دهه اخیر خواند و نوشت: با آمدن ترامپ و اقدامات تندروانه او، جريان رســمى بيشــتر از گذشــته با واقعيت اختلافات و تفاوت‌هاى نگاه‌هاى فعال در سياست آمريكا آشنا خواهد شد و هــر فردى با كمترين اطلاعات هم مى تواند با مقايســه عملكــرد آمريكاى اوباما با آمريكاى ترامپ تفاوت‌ها را احساس كند.
در ادامه این یادداشت آمده است : پس از درك اين تفاوت‌ها حال بايد به اين پرســش اساســى پاسخ داده شود كه به چه دليل از فرصت هشــت ســال حضور اوباما در كاخ ســفيد علاوه بر حل‌و‌فصل پرونده هسته‌ای برای حل بخش بزرگتری از اختلافات و تنش‌ها بین دو کشور که آسیبش متوجه مردم شده است استفاده کافی نشد ؟
نویسنده به این سؤال پاسخ نداده است که  مذاکرات منتهی به برجام چه فایده‌ای برای ایران و مردم کشورمان داشته و زیاده‌خواهی‌های آمریکا را تا چه اندازه کاهش داده است؟!
روزنامه زنجیره‌ای شرق نیز در یادداشتی با عنوان «راهکار ایرانی علیه ترامپ» نوشت: قرار است اواخر بهمن‌ماه، رقابت‌های کشتی جام‌جهانی با حضور تیم ملی ایالات متحده در کرمانشاه برگزار شود. آنان ویزا گرفته‌اند و وقتی دکتر ظریف می‌گوید هرکس ویزای معتبر ایران را در اختیار دارد، مورد استقبال ما قرار می‌گیرد؛ یعنی حساب مردم آمريكا از تصمیمات دولت این کشور جداست.
پیشنهاد روزنامه زنجیره‌ای شرق برای جداسازی مردم آمریکا از دولت این کشور و بازگذاشتن مرزها برای ورود شهروندان آمریکایی در حالی است که در روزهای گذشته برخی از کشورها از جمله عراق ورود آمریکایی‌ها را ممنوع کرده‌اند.
تیتر هماهنگ زنجیره‌ای‌ها روز پس از جلسه مجلس برای پلاسکو
روزنامه‌های زنجیره‌ای یک روز پس از گزارش مسئولین از جمله وزیر کشور و شهرداری تهران و گزارش کمیسیون‌های مجلس در این زمینه در تیترهایی هماهنگ با حمله به شهرداری تهران خط خبری هفته‌های گذشته را پیگیری کردند.
روزنامه زنجیره‌ای شرق در این رابطه نوشت: رأس ساعت ١١ بود: «علت يا علل حادثه، علت عدم توفیق در اطفاي حریق، اقدامات و حضور آتش‌نشانی، وظایف دستگاه‌ها قبل از حادثه، وضعیت تجهیزات آتش‌نشانی و علت فروریختن ساختمان پلاسکو از عمده سؤالاتی است که در ذهن افکار عمومی است». «محمدباقر قالیباف»، شهردار تهران هرازگاهی دستی به صورت می‌کشید. نگاهش به برگه‌هایش بود، گاهي هم نگاهی به تریبون می‌کرد و چیزی می‌نوشت و دوباره دستی بر صورت می‌کشید.
شرق در گزارش خود پیرامون جلسه علنی چهارشنبه گذشته مجلس از مستند پخش شده توسط شهردار تهران با میان تیتر «فیلم قالیباف» یاد کرده و در ادامه با کنایه‌های معنی‌دار به اظهارات نمایندگان حامی دولت رسید که از شهردار انتظار داشتند عذرخواهی کند.
روزنامه قانون نیز در گزارشی با تیتر «آقای طلبکار» ضمن حمله به شهرداری پای فیش‌های نجومی را به میان کشیده و نوشت: آنچه دیروز بیش از همه در نطق قالیباف به چشم آمد، تلاش وی برای فرار از عذرخواهی بود. نباید از یاد برد، در ماجرایی همچون پرونده فیش‌های نجومی، رئیس‌جمهور در حالی که شاید در جریان پرونده نبوده، اما برخود لازم دانست از بابت عملکرد دستگاه و مجموعه‌ای که مدیر آن است از پیشگاه ملت عذرخواهی کند. موضوعی که قالیباف خود را از آن بی‌نیاز می‌داند و نه تنها حاضر به عذرخواهی یا حتی پذیرش مسئولیت نشد، بلکه سعی کرد با فرافکنی حساب اشتباه، مجموعه تحت ‌كنترلش را از حساب خود جدا کند.
قانون ادامه داد: فراموش نشود، عذرخواهی در میان مدیران و مسئولان در جهان، نقطه ضعف به حساب نمی‌آید، بلکه احترامی است به رای و نظر مردم کشوري که آنان را بر صدر قدرت نشانده‌اند.
مقایسه فیش‌های نجومی با فاجعه پلاسکو خنده‌دار و در عین حال تاسف‌بار است. روزنامه قانون دولت که در ماجرای حقوق‌های نجومی مدیران عملکردی تاسف‌بار و پرحاشیه داشته است را در موضع طلبکار قرار می‌دهد، از یادها نرفته است که دولت از روزهای اول افشای حقوق‌های نجومی برخی مدیران این حقوق‌ها را قانونی خوانده و در نهایت نیز پرونده آنها را بدون آن که به جایی برسد مختومه اعلام کرد.
از منظر دیگر می‌توان خوش‌بینانه به تحلیل روزنامه حامی دولت نگریست که با یک گام به جلو این روزنامه حقوق‌های نجومی برخی مدیران حرامخوار را نیز مانند حادثه پلاسکو فاجعه خوانده است فاجعه‌ای که به بی‌اعتمادی گسترده به دولت منجر شده است.
نکته دیگر آن که روزنامه زنجیره‌ای قانون در حالی به درستی عذرخواهی را کاری پسندیده برای مسئولین خوانده است که تاکنون حتی یک بار از مدیران دولتی نخواسته است برای ناکامی‌ها و مفاسد کلان از جمله فیش‌های نجومی، فساد 8 هزار میلیاردی در صندوق فرهنگیان، بی‌نتیجه ماندن برجام و ضربه به حیثیت ملی و...عذرخواهی کنند و یا استعفا دهند.
توهین به مجلس به بهانه حمله به شهرداری
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد اما علاوه بر شهردار تهران توضیحات وزیر کشور را نیز از آن جهت که تعریض مستقیمی به شهرداری نداشته است مورد کنایه قرار داده و نوشت: دیروز احساس می‌شد تمام نمایندگان مجلس منهای نماینده مردم شریف رشت مشاور قالیباف هستند و رحمان فضلی نیز وزیر وی!
آفتاب یزد در ادامه با توهین مستقیم به نمایندگان مجلس نوشت: گویا برخی نمایندگان مجلس به نوعی بدهکار شهرداری بودند و هستند و برای آنان احکامی صادر شده است.
دیگر روزنامه‌های حامی دولت نیز در تیترها و گزارش‌هایی مشابه ضمن حمله به شهرداری تهران و دیگر نهادها و سازمان‌هایی که دولت آنها را رقیب خود می‌پندارد جلسه چهارشنبه گذشته مجلس را پوشش دادند.
ادامه تلاش زنجیره‌ای‌ها برای نفوذ یک نفر به مجلس
در حالی که پرونده مینو خالقی پس از رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان و به صورت قانونی تمام شده محسوب می‌شود روزنامه‌های زنجیره‌ای به مدد فضاسازی برخی نمایندگان همچنان تلاش‌ها برای وارد کردن وی به مجلس را ادامه می‌دهند.
روزنامه زنجیره‌ای آرمان در گزارشی به این موضوع پرداخته و به نقل از علی مطهری نوشت: استفساریه تبصره ۴ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس که پس از دو بار رفت و برگشت به شورای نگهبان با رای منفی این شورا مواجه شد، به همین دلیل باید به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود تا این مجمع میان مجلس و شورای نگهبان داوری و حکم نهایی را صادر کند. در صورت رأی مجمع به نفع مجلس، مینو خالقی می‌تواند وارد مجلس شود.
زنجیره‌ای‌ها جانشین هاشمی را مشخص کردند!
روزنامه زنجیره‌ای آرمان در گفت‌و‌گویی با علی جنتی وزیر سابق ارشاد جانشین مرحوم هاشمی را مشخص کرد!
علی جنتی در پاسخ به این سؤال که اشبه‌الناس به هاشمی کیست گفت : به نظر من خود دکتر روحانی از جمله افرادی است که به لحاظ فکری بسیار بسیار نزدیک به آیت‌ا...‌ هاشمی است و ناطق نوری هم از جمله افرادی است که افکار و ویژگی‌های شخصیتی‌اش نزدیکی خاصی به آیت‌ا... ‌هاشمی دارد.