وزارت جهاد کشاورزی:
بذرهای تولید داخل از نمونه خارجی بهتر است
معاون امور زراعت وزیرجهاد کشاورزی گفت: بذرهایی که در داخل کشور تولید میشود اگر بگوییم از مشابه خارجیشان بهتر است اغراق نکردهایم.
عباس کشاورز در نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگار اقتصادی کیهان که درباره وضعیت تولید بذر در داخل و میزان واردات آن از خارج پرسید ابتدا به سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای ساماندهی بذرهای مناسب در داخل کشور اشاره کرد و گفت: تمام بذرهای وارداتی ثبت، قرنطینه و ارزیابی میشود و سیاست ما این است که هر بذر مناسبی را که کشاورزان انتخاب میکنند، باید در داخل تولید و ساماندهی شود، به عنوان مثال؛ با استفاده از بذر مناسب، عملکرد چغندرقند از 42 تن ظرف 3 سال به 55 تن در هر هکتار رسیده است، تا حدی که تولید شکر ما از یک میلیون و 100 هزار تن به یک میلیون و 650 هزار تن یعنی 550 هزار تن افزایش تولید داشته است که اگر بخواهیم با قیمت جهانی شکر محاسبه کنیم، 200 میلیون یورو در کاهش واردات صرفهجویی کردهایم، در حالی که برای واردات بذر اینها فقط یک میلیون دلار هزینه شده است.
کشاورز با اشاره به اینکه دانش ما در حوزه سبزی و صیفیجات بسیار کم است، اظهار داشت: در مورد ذرت تا 6 سال پیش 95 درصد ذرتمان با طول کشت پنج ماهه به دست میآمد، اما با توجه به کمبود آب و از طرفی نیاز به ذرت و علوفه آن برای تولید شیر، از تولیدکنندگان بذر خواستیم، تا گونهای از بذر با طول رویش کوتاهتر معرفی کنند که این اتفاق افتاد و اکنون تولید ذرت ما به 11 میلیون تن رسیده است.
وی تاکید کرد اگر درباره بذرهایی که در داخل کشور تولید میشود بگوییم از مشابه خارجی شان بهتر است اغراق نکرده ایم.
معاون حجتی در عین حال رقم دقیق میزان واردات بذر از خارج را اعلام نکرد و فقط در برابرسؤال خبرنگار ما در این خصوص گفت از گمرک بپرسید که چقدر بذر وارد کشور شده است!
کشاورز سپس با بیان اینکه طی سه سال اخیر بیش از 4 هزار میلیارد تومان برای مکانیزاسیون کشاورزی هزینه شده است افزود: البته در بخش آفتکشها نارساییهایی وجود دارد مثلا سبد آفتکشی محصولات ما مناسب نیست این حرف به این معنا نیست که سم زیاد مصرف میکنیم بلکه تنوع سم ما کم است به طورمثال یک نوع سم سه بار استفاده میشودکه این علمی نیست مشکل دیگر دراین باره عدم عرضه آفت کشهای دوست دار محیط زیست به میزان کافی است.
وی همچنین در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر نگرانی گندمکاران از آزادسازی آرد و خرید گندم کشاورزان براساس میزان کیفیت و پروتئین آن گفت: در 25 سال گذشته هر زمان که با افزایش تولید گندم مواجه شدیم، این موضوع مورد بحث قرار گرفت که کیفیت گندمها کاهش یافته است، اما وقتی موضوع را از نظر علمی بررسی کردیم، متوجه شدیم که گندمهای کشور برای مصارفی که ما داریم، بسیار مناسب هستند.
او در پاسخ به اینکه برخی میگویند گلوتن گندم داخلی پایین بوده و برای پخت نان مناسب نیست، گفت: نانهای ما مسطح هستند و این موضوع مربوط به نانهای حجیم میشود که نهایت 150 هزار تن آرد صرف پخت نانهای حجیم میشود و بحث کیفیت در گندم نیست، بلکه در موضوع آرد است. این موضوع را در بخشهای مختلف مطرح کردیم و اکنون کمیتهای در اتاق بازرگانی برای این موضوع مطرح شده است. ما موافقیم گندم کیفی خریداری شود، ولی مشکل ما اندازهگیری کیفیت گندم در بخش پروتئین و میزان سختی آن است.