وزارت بهداشت:
در محل حادثه پلاسکو ماده سرطانزای آزبست مشاهده نشد
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت در بررسیهای خود از محل حادثه پلاسکو، مواجههای با آزبست نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، خسرو صادقنیت گفت: همزمان با شروع عملیات آواربرداری شایعاتی مبنی بر وجود الیاف آزبست در محوطه پلاسکو مطرح شد که با توجه به خطرات شدید و دراز مدت این ماده معدنی، موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
صادقنیت افزود: در همین رابطه حین عملیات آواربرداری از محل، نمونهبرداریهای متعدد انجام شد و زیر نظر اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نمونهها مورد آزمایش قرار گرفتند و در بررسیهای دقیق انجام شده، آزبست در نمونههای اخذ شده از آوار و هوای محیط اطراف آواربرداری مشاهده نشده است.
وی در تعریف آزبست گفت: آزبست از گروه الیاف معدنی است که از دیرباز به علت خواص ویژه (قابلیت تحمل درجه حرارت بالا به عنوان ماده نسوز و مقاومت در برابر سایش و مواد شیمیایی و...) و ارزان بودن در بسیاری محصولات تجاری در سالهای گذشته مورد استفاده قرار گرفته است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: بیشترین علت بهکارگیری این ماده در کشور ما افزایش مقاومت سیمان در لولههای سیمانی و قطعات پوششی سقفی بوده است.
وی افزود: تماس با فیبرهای آزبست چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم که غالبا از طریق تنفسی است منجر به عوارضی میشود که از جمله آنها میتوان به ابتلا به بیماری فیبروز ریوی ناشی از آزبست (آزبستوزیس)، سرطانهای ریه، حنجره و پرده جنب اشاره کرد.
به گفته صادقنیت، بهترین راه برای پیشگیری از مخاطرات این ماده، جایگزینی این ماده با مواد با مخاطرات کمتر است و وزارت بهداشت با اجرای برنامه کشوری حذف آزبست در محیط کار نقش مهمی در پیشبرد اهداف مربوط به حذف آزبست درکشور ایفا نموده است.