مخترع مراغهای جلیقه هوشمند احیای قلبی اختراع کرد
مخترع مراغهای جلیقه هوشمند ماساژ و احیای قلبی اختراع کرد.
داوود مومن بهادر عضو فدراسیون بینالمللی مخترعان در مورد این اختراع خود گفت: این جلیقه قابلیت رادیولوسنت نان اپتیکال (عبور اشعه بدون سایه) و کاپنوگراف (سنجش میزان کربن دیاکسید ریهها براساس متابولیسم بدن) را دارا بوده و برای اولین بار در جهان در بیمارانی که دچار ایست قلبی شدهاند کاربرد دارد.
عضو مرکز تحقیقات قلب و عروق شهید رجایی تهران و شهید مدنی تبریز این اختراع خود را در اداره ثبت اختراعات کشور ثبت ملی کرده است.
این جلیقه در آخرین الگوریتمهای احیا یعنی متد کودکان، متد بزرگسالان انتوبه (بیماران دارای لوله تراشه) و غیر انتوبه و متد زنان با بالای 20 هفته حاملگی و بیمارانی که دچار سکته قلبی شدهاند را به زندگی بازمیگرداند.
مومن بهادر افزود: از دیگر قابلیتهای این جلیقه هوشمند، رادیولوسنت به صورت نان اپتیکال و بدون سایهاندازی است و بیمارانی که دچار ایست قلبی شده و به راحتی قابل برگشت نیستند در صورت اندیکاسیونها و ضروریتهای مختلف میتوان تحت حمایت این جلیقه و بهطور همزمان با احیای قلبی ریوی را انژیوگرافی و انژیوپلاستی و یا به اتاق عمل جراحی قلب با حمایت این جلیقه هوشمند هدایت کرد تا مورد جراحی قلب CABGS (جراحی ویژه بیمارانی که ایست قلبی کردهاند) قرار گرفته و به زندگی باز گردند.
وی افزود: متاسفانه تاکنون در جهان اینگونه بیماران به دلیل نبود چنین دستگاه با قابلیت رادیولوسنت نان اپتیکال فوت میشدند و با تجهیز اورژانس و مراکز درمانی به این جلیقه میتوان آمار قابل ملاحظهای از فوت بر اثر ایست قلبی در سطح جهان را کاهش داد.
عضو بنیاد نخبگان کشور و عضو مجله علمی هاروارد افزود: سیستم کاپنوگراف در این جلیقه سنجش میزان درصد دیاکسیدکربن خروجی از ریهها را بر اساس متابولیسم بدن بر عهده دارد و با کمک این سیستم میتوان جلیقه را به بیماران «های ریسک SCA یا ایست قلبی» پوشاند و در صورت توقف تولید دیاکسید کربن از ریهها و نبود متابولیسم و بروز ایست قلبی ناگهانی، سنسور کاپنوگراف دستور اجرای ماساژ قلب را بلافاصله به جلیقه صادر کرده و جلیقه هوشمندانه بسته به نوع متد، احیای قلبی ریوی را انجام میدهد.
مومن بهادر اشاره کرد: در حال حاضر به دنبال ثبت بینالمللی این جلیقه و تولید انبوه این اختراع تحت شرکت دانشبنیان است.طراحی، ساخت و پروسه ثبت این اختراع در مدت 60 ماه عملیاتی شد که زیر نظر و تاییدیههای علمی هیئت علمی و اساتید مرکز تحقیقات قلب و عروق شهید رجایی تهران صورت گرفته است.