kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۴۳۹
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸
نگاهی به دیروز‌نامه‌های زنجیره‌ای

حقوق‌های نجومی مهم نیست منتقدین دولت دنبال بهانه‌اند!

از ابتدای انتشار فیش‌های نجومی برخی مدیران دولتی نشریات زنجیره‌ای به حمایت از این مدیران پرداخته و برای به حاشیه بردن این رسوایی بزرگ منتقدین را مورد هجمه قرار دادند.

 سرویس سیاسی-

در این راستا روزنامه اعتماد در شماره دیروز خود به قلم احمد شیرزاد نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم نوشت : متاسفانه جناح تندرو كه در برخي نهادهاي كشور هم حضور داشته و سابقه مبارزه ضد اصلاحاتي ٢٠ ساله هم دارند، از يك خصلت عمومي برخوردارند و آن اينكه دنبال بهانه‌گيري بوده و مي‌خواهند اتفاقي بيفتد تا آن را به يك بحران تبديل كنند. بحران‌هاي هر ٩ روز يك‌بار در دولت اصلاحات را يادمان نرفته است. يادمان نرفته كه چگونه همه جا را مي‌گشتند تا ببينند كجا حرفي مطرح شده و كجا حكمي صادر شده تا با طرح چندين باره آن جامعه را ملتهب سازند.
نویسنده در ادامه حقوق‌های نجومی را تنها یک بهانه برای حمله به دولت خوانده و افزود: پرونده فيش‌هاي حقوقي را در نظر بگيريد. مخالفان دولت وقتي در جمع خود به بررسي مي‌پردازند و مي‌بينند كه موضوع جديدتري پيدا نمي‌كنند باز هم همان را مطرح مي‌سازند. اينكه مي‌بينيم اين موضوع هم ماه‌هاست كه كش پيدا كرده به دليل اهميت آن نيست، به اين خاطر است كه لقمه دندان‌گير جديدي نصيب‌شان نشده است.
بی اهمیت دانستن حقوق‌های نجومی برخی مدیران دولتی در حالی است که بسیاری از مردم دچار مشکل بیکاری هستند و با حقوق بسیار اندک زندگی را سپری می‌کنند ، روزنامه‌های زنجیره‌ای نه مشکل بیکاری و حقوق خرد مردم را می‌بینند و نه به حقوق‌های نجومی مدیران حرامخوار توجهی دارند.
اعتراف به فقر مردم در دولت یازدهم
روزنامه زنجیره‌ای شرق در گفت‌و‌گویی به نقل از یک اقتصاددان نوشت : معمولا برآورد فقر بر مبنای ١.٥، ٢.٥ یا ٥.٥ دلار در روز تصویر درستی از حجم فقر و محرومیت به دست نمی‌دهد. در محاسبه فقر مطلق باید مجموع نیازهای خوراکی و غیرخوراکی را محاسبه کنیم و براساس الگوی زندگی جامعه، حداقل‌ها را به دست آورده و به برآورد دقیق برسیم.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد : برآورد حداقل نیازها این امکان را به دست می‌دهد كه دریابیم خط فقر چقدر است. براساس بُعد خانوار می‌توانیم سرانه‌شان را محاسبه کنیم، اما نیازهای خانوار و نرخ تورمی که خانوارها تجربه می‌کنند در مناطق مختلف با هم متفاوت است. پس از تخمین فقر و محرومیت، برآوردهایمان نشان می‌دهد سه دهک جمعیتی درگیر فقر مطلق هستند.
بر اساس این گزارش « فقر پدیده‌ای ملموس و مشهود است. کافی است در تهران قدم بزنید و بفهمید ادعای اینکه کمتر از پنج یا حتی ١٠ درصد مردم گرفتار فقر هستند، به شوخی بیشتر قریب است. بنابراین باید دقت‌های پایه‌ای در برآورد فقر و محرومیت در نظر گرفته شود. »
وضعیت نامناسب مردم سیستان و بلوچستان
 صدای حامیان دولت را هم درآورد
علی‌رغم ادعای مقامات دولتی و روزنامه ایران مبنی بر « بسیج امکانات برای امداد رسانی به سیل زدگان » روزنامه قانون در گزارشی به وضعیت نامناسب مردم سیستان و بلوچستان پس از بارندگی‌های اخیر پرداخت و نوشت: گزارش‌هاي مردمي مخابره شده از شهرهاي سيستان و بلوچستان در روزهاي اخير برخلاف گفته‌هاي استاندار سيستان و بلوچستان، خبر از نامناسب بودن وضعيت امداد و خدمات‌رساني به سيل‌زدگان دارد .
قانون همچنین به نقل از «حسينعلي شهرياري» نماينده مردم زاهدان در مجلس نوشت :‌ «جمعيت هلال احمر و غیره تلاش‌شان را کرده‌اند اما با توجه به گستردگی خرابی‌ها و مخصوصا در نواحی بلوچستان، باید تلاش بیشتری کرد. دولت باید نیروهای بیشتری ارسال کند و باید امکانات بیشتری برای‌شان بفرستد. حتی از نظر مواد غذایی در مضیقه هستند که باید رسیدگی شود. مردم آنجا واقعا مردم مستضعفی هستند و خرابی‌ها بیشمار است چون اکثر خانه‌های آنها از خشت وگل‌ساخته شده است» .
حب و بغض سیاسی
همچنان ادامه دارد!
با گذشت بیش از یک هفته از فاجعه پلاسکو و فعالیت مجاهدانه نهادهای مسئول برای آوار برداری و کشف پیکرهای مطهر آتش نشانان شهید روزنامه‌های زنجیره‌ای همچنان به عقده گشایی مشغولند.
حمله به شهرداری و همچنین صدا و سیما در این راستا همچنان از سوی این روزنامه‌ها ادامه دارد ، شرق در یادداشتی به این مسئله پرداخته و نوشت : متأسفانه در مدیریت حادثه پلاسکو که منجر به داغدارشدن تعداد زیادی از خانواده‌ها شد، نه‌تنها مدیریت بحران دیده نشد؛ بلکه «بحران مدیریت» بیشتر خودنمایی کرد. مدیریت بحران نیازمند استفاده بهینه از همه امکانات موجود برای محدود‌کردن بحران، استقرار نظم و آرامش افکار عمومی است. لازم است با نگاهی علمی به دور از حب و بغض‌های سیاسی و جناحی مسئله امدادرسانی، چگونگی تعامل با رسانه‌ها و نحوه خبررسانی به افکار عمومی بازنگری جدی شود و نقش نهادهای مردمی، سازمان‌های غیردولتی و دستگاه‌های دولتی به‌خوبی بازتعریف شود تا در مواجهه با یک حادثه دیگر، دچار سردرگمی و فعالیت‌های موازی و اظهارنظرهای متناقض نباشیم.
تحریف برای بزک کردن برجام
روزنامه زنجیره‌ای مردم سالاری در گزارشی با عنوان «ایران در میان هشت قدرت بزرگ سال 2017» به گزارش اخیر « امریکن اینترست» پرداخت.
این روزنامه با روتیتر «مردم‌سالاری از تحلیل غربی‌ها درباره جایگاه ایران پس از برجام گزارش می‌دهد» نوشت: «گزارش «امریکن اینترست» در حالی ایران پس از برجام را جزو 8 کشور قدرتمند جهان مي‌داند که با گذشت یک سال پس از اجرایی شدن این توافق، صنعت هسته‌ای کشور به پویایی دست یافته و توانسته است به عنوان یک صنعت مهم در جهان که پیشرفت آن در گرو همکاری با جهان و دستیابی تکنولوژی‌های روز دنیا است در مسیر مثبت خود پیش برود.»
روزنامه زنجیره‌ای مردمسالاری در حالی قدرتمند بودن ایران به اذعان پایگاه « آمریکن اینترست » را به برجام مرتبط می‌داند که گزارش این پایگاه آمریکایی به صراحت درباره توان نظامی ایران بوده و ربطی به برجام و دستاوردهای تقریبا صفر آن ندارد.
هر چند به تعهداتشان عمل نمی‌کنند
ولی جای نگرانی نیست!
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «لزوم حرکت در مسیر حقوقی برجام » نوشت : «باید توجه کرد عدم اجرای توافق هسته‌ای از سوی آمریکا به معنی بی‌اعتباری برجام نیست. آمریکا درحقیقت تنها یکی از طرفین توافق هسته‌ای است و موظف است مسئولیت‌های خود را در چارچوب تعهدات بین‌المللی برعهده بگیرد. در واقع توافق هسته‌ای به امضای شش قدرت جهانی رسیده و امضای اتحادیه اروپا به عنوان شخصیت حقوقی نیز دراین سند وجود دارد... برای هر اقدام و عکس‌العملی باید با کارشناسان خبره درتفسیر برجام از نظر سیاسی و فنی مشورت شود. در واقع اگرچه نیاز است ایران در مقابل تحرکات آمریکا یا هر کشور دیگر در این توافق واکنش نشان دهد اما باید توجه کرد اقدامات ایران مخالف با حقوق بین‌الملل نباشد. .. اگر درمقابل اقدامات خلاف آمریکا گامی در همان جهت نقض تعهد برداشته شود، آنگاه به آمریکا حق داده شده تا به تنهایی و یک طرفه توافق را به چالش بکشد، درحالی که آمریکا تنها طرف برجام نیست».
در حالی که آمریکا در طول یک سال گذشته بارها برجام را نقض و بی‌اعتبار کرده است و پیش از مذاکرات هسته‌ای و در طول تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفته می‌شد راهکار پرونده هسته‌ای بستن با کدخدا یعنی آمریکا است امروز زنجیره ای‌ها از بی‌اهمیت بودن نقض برجام از سوی آمریکا سخن می‌گویند!
مقامات ارشد دولت یازدهم قبل از شروع مذاکرات تاکید کردند که اروپایی‌ها آقا اجازه هستند و باید با کدخدا بست. حالا پس از اینکه تشت رسوایی برجام از بام افتاد با تغییر صورت مسئله می‌گویند آمریکا فقط یکی از طرفین است.
تاکید روزنامه‌های زنجیره‌ای مبنی بر استمرار رفتار منفعلانه در برابر نقض مکرر برجام از سوی آمریکا در حالی است که این روند خسارات بزرگی را بر کشور تحمیل کرده است. در روزهای پس از برجام با افزایش گستاخی مقامات آمریکایی، تشدید تحریم‌ها نیز وارد فاز گسترده تری شده است.
این میوه همچنان کال است!
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد نیز با کال خواندن میوه برجام در یادداشتی با عنوان «لزوم دفاع دولت از دستاوردهایش» نوشت: «اگر نگاهی به سایه سار این درخت پرثمر]دستاوردهای دولت[ بیندازید قطعا میوه‌های رنگارنگی به چشم می‌خورد که نگاهی منصفانه را می‌طلبد. در این بین آنچه بیش از همه جلب توجه می‌کند میوه‌ای چون برجام است اگرچه تا رسیدن و به ثمر نشستن این میوه کال راه درازی درپیش است اما روایت امروز برجام ما را یاد حکایت آن فیلی می‌اندازد که در تاریکی ایستاده و هرکسی دستی بر آن می‌کشد و تفسیری بر آن می‌نهد».
سبد خالی عملکرد دولت بخصوص در موضوع برجام کار را به جایی رسانده است که روزنامه‌های زنجیره‌ای از آن به عنوان «میوه کال» یاد کرده و برای به ثمرنشستن آن، همه را به صبر دعوت می‌کنند.
گفتنی است پیش از اجرایی شدن برجام حامیان دولت از خسارت‌های شدید کشور در صورت حتی یک روز تاخیر در اجرای آن سخن می‌گفتند ، وعده‌هایی چون « علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد : سال 94 با توافق هسته‌ای بذر اقتصاد ایران به ثمر می‌نشیند»، « مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور : با لغو تحریم‌ها یک‌ساله به شرایط پیش از تحریم‌ها بازمی‌گردیم.‌»، «سیف، رئیس‌بانک مرکزی : امسال اقتصاد ایران بعد از توافق هسته‌ای شکوفا خواهد شد»، «اکبر ترکان، رئیس‌مناطق آزاد : منتظر هجوم سرمایه‌های خارجی بعد از توافق هسته‌ای باشید.» و ...نشان از آن داشت که دولت همه تخم مرغ‌های خود را در سبد برجام و مذاکرات هسته‌ای گذاشته است و امروز با مشخص شدن نتیجه تقریبا صفر مذاکرات و برجام برای ملت ایران به دنبال کشف توجیحات جدید هستند.
از ترس ترامپ
 به ترزا می‌دلبسته بودیم ولی ...!
روزنامه زنجیره‌ای شرق در گزارشی به دیدار اخیر نخست وزیر انگلیس با رئیس‌جمهور جدید آمریکا پرداخت و نوشت : «ترزا می»، نخست‌وزیر انگلیس که از قبل گفته بود در دیدار با دونالد ترامپ به صورت شفاف از برجام حمایت خواهد کرد، دیروز با رئیس‌جمهوری جدید آمریکا و جمعی از جمهوری‌خواهان ملاقات و در اظهاراتی دوپهلو از برجام دفاع کرد. همان‌طور که وعده‌ داده بود، از برجام حمایت کرد؛ اما در میان حرف‌های خود از برنامه هسته‌ای ایران، به‌عنوان برنامه‌ای در راستای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای نام برد؛ به‌اضافه اینکه یک ‌بار دیگر سیاست‌ منطقه‌ای ایران را هدف قرار داد و گفت که کشورش از همه متحدان خود برای مقابله با نفوذ ایران حمایت خواهد کرد.
بر اساس این گزارش خانم می‌ که پیش‌تر با اظهاراتی درباره نفوذ منطقه‌ای ایران، آسمان روابط دو کشور را ابری کرده بود، دیروز تأکید کرد که کاهش نفوذ ایران در خاورمیانه در اولویت سیاست‌های بریتانیا است. به گفته او کشورش از همه متحدان خود در منطقه حمایت ‌می‌کند تا «در مقابل تلاش‌های تهاجمی ایران برای ایجاد یک هلال نفوذ از تهران تا مدیترانه، بایستند».
گفتنی است روزنامه‌های زنجیره‌ای در ماه‌های گذشته و پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با این استدلال که برجام قرارداد دو طرفه با آمریکا نبوده که توسط رئیس‌جمهور جدید لغو و یا پاره شود به واکنش‌های طرفین دیگر برجام از جمله انگلیس دل بسته بودند ، با اظهارات جدید ترزامی علیه ایران آرزوهای زنجیره ای‌ها بر باد رفته و دنبال استدلال و مفرهای دیگری برای بزک کردن برجام هستند.