kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۴۰۲
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶

سیلاب سیستان و بلوچستان جان یک نفر را گرفت

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب چند روز اخیر در جنوب استان ضمن آسیب 10 تا 80 درصدی به هزار و 675 واحد مسکونی موجب مرگ یک شهروند 65 ساله خاشی بر اثر ریزش ‌آوار شد.



رضا اربابی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعد از 2 سال که سیستان و بلوچستان به عنوان کم بارش‌ترین استان کشور معرفی شده بود از عصر 30 دی‌ماه تا پنجم بهمن‌ماه جاری شاهد بارندگی در جنوب استان که سبب بروز سیلاب و آبگرفتگی‌ مسیرها، طغیان رودخانه‌ها و آبگرفتگی‌ معابر شهرهای جنوبی استان شد بودیم.
وی ادامه داد: این بارندگی‌ها در برخی نقاط دلگان 115 میلی‌متر مشکلاتی را نیز به همراه داشت به گونه‌ای که 16 مسیر فرعی جنوب سیستان و بلوچستان بسته شد که با تلاش‌های نیروهای راهداری بازگشایی شد.
وی تصریح کرد: در این مدت همچنین برق بیش از 30 نقطه جمعیتی جنوب استان قطع شد که با تلاش کارکنان اداره برق،  برق تمامی این مناطق برقرار شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان افزود:  همچنین 6 روستای در مسیر سیلاب جنوب استان در این مدت با جمعیتی بیش از 100 خانوار به دلیل حوادث احتمالی تخلیه و افراد ساکن آن به مکان‌های امن انتقال داده شدند.
اربابی افزود: در این مدت هزار و 186 خانوار استان با جمعیتی معادل پنج هزار و 545 نفر نیز در چادر اسکان اضطراری داده شدند. وی با بیان اینکه در این مدت منازل هزار و 675 خانوار استان دچار آسیب 10 تا 80 درصدی شد گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای بازسازی واحدهای مسکونی که در این سیلاب دچار خسارت شدند وام 20 میلیون تومانی با کارمزد چهار درصد تعلق خواهد گرفت.
وی گفت: با توجه به اینکه بیشترین خسارت سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان در بخش‌های زیربنایی، واحدهای مسکونی، کشاورزی، قنوات و راههاست، تیم‌های ارزیابی ستاد بحران استان در حال برآورد دقیق این خسارات هستند.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان از روز نخست ضمن حضور همه نیروهای امدادی در مناطق مختلف استان نشست مدیریت بحران استان و شهرستان‌ها هر روز تشکیل و پیگیری اقدامات و تامین نیازهای منطقه بودند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان هم گفت: نیروهای امدادی این نهاد از آغاز جاری شدن سیل در یکم بهمن تا صبح پنج‌شنبه به هفت هزار و 775 نفر از مردم سیل‌زده جنوب استان در قالب هزار و 675 خانوار امدادرسانی کردند.
رسول راشکی اظهار داشت: همچنین در این مدت پنج‌هزار و 545 نفر از مردم جنوب استان در قالب هزار و 186 خانوار اسکان اضطراری داده شدند و با رها سازی 165 خودرو از سیلاب 660 نفر نجات یافتند.
 وی ادامه داد: در این مدت 982 نفر امدادرسان در قالب 162 تیم عملیاتی با 127 دستگاه خودرو به مردم 591 روستای استان امدادرسانی کردند.
وی گفت: کالاهای امدادی توزیع شده در این مدت شامل هزار و 109 باب چادر امدادی، هزار و 234 تخته موکت، سه هزار و 387 تخته پتو، سه هزار و 657 کیلوگرم نایلون، 711 شعله والر، 318 شعله فانوس، 189 ست ظروف، 11 هزار و 557 قوطی کنسرو، 219 عدد کلمن آب، 700 قرص نان و 872 کیلوگرم برنج است.
واگذاری زمین رایگان به سیل‌زدگان
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: بنیاد مسکن برای جبران خسارت‌های سیل در جنوب سیستان و بلوچستان آماده واگذاری زمین رایگان در مناطق مناسب به روستاییان سیل زده است.
عزیزالله مهدیان روز شنبه در حاشیه بازدید از روستای سیل‌زده  بقالو از توابع بخش زرآباد شهرستان کنارک اظهار داشت: به دلیل حجم زیاد بارندگی‌های اخیر در سیستان و بلوچستان بسیاری از واحدهای مسکونی در روستاها آسیب دیده‌اند.
وی تصریح کرد: برای بازسازی واحدهای روستایی 200 میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه و 50 میلیون ریال کمک بلاعوض برای واحدهای احداثی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: واحدهای ساختمانی که در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب آسیب دیده‌اند در حال کارشناسی است تا میزان خسارات وارده مشخص شود.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: به محض اتمام کارهای کارشناسی با کمک استانداری سیستان و بلوچستان میزان خسارت به وزارت کشور ارسال و از این طریق به سازمان برنامه و بودجه اعلام تا منابع آن تامین شود. براساس اعلام سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان، بیشترین بارندگی‌های 30 دی تا پنجم بهمن ماه استان با 164 میلی‌متر در دستگرد شهرستان نیکشهر واقع در جنوب استان ثبت شد.
این بارندگی‌ها که خوشحالی و ایجاد شور و نشاط برای مردم و سیراب کردن زمین‌های تشنه این دیار را سبب شد، در 12 شهرستان جنوبی استان سیلاب، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان آب و بروز مشکلات و خسارات در بخش‌های مختلف شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارندگی‌های چند روز گذشته در جنوب استان بیش از 85 میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای این منطقه ذخیره شده است.
اتابک جعفری  اظهار داشت: در پی بارندگی‌های چند روز گذشته در جنوب سیستان و بلوچستان حجم ذخیره سدهای این منطقه در مقایسه با سال آبی گذشته هشت درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: این میزان آب از 5 تا 9 بهمن‌ماه جاری در مخازن سدهای مخزنی و تغذیه‌ای جنوب سیستان و بلوچستان وارد شده است.
وی بیان کرد: بیشترین ورودی به مخزن سد زیردان (چابهار) با 34/97 میلیون مترمکعب و کمترین حجم مربوط به سد شی کلک (چابهار) با حجم یک میلیون و 930 هزار مترمکعب در جنوب سیستان و بلوچستان است.
وی با اشاره به مهمترین سدهای استان خاطرنشان کرد: سد پیشین (سرباز) با 37 درصد، سد ماشکید سراوان با 9 درصد، سد خیرآباد (نیکشهر) سه درصد، سد شی کلک (چابهار) 80 درصد و سد زیردان (چابهار) 6 درصد میزان آب آن افزایش داشته است. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک حجم آب موجود در مخازن‌ سدهای سیستان و بلوچستان 50 درصد ظرفیت کلی آنهاست و همچنان حدود نصف این مخازن خالی است.
روان‌ آب هیرمند وارد ایران شد
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به بارندگی‌های چند روز اخیر در افغانستان و جاری شدن روان آب معروف به «دشت مال» اینک از طریق رودخانه هیرمند افزون بر 25 مترمکعب آب در ثانیه واردخاک ایران در شمال سیستان و بلوچستان می‌شود.
جعفری اظهار داشت: این روان آب از 2 روز پیش به مقدار هشت و نیم مترمکعب بر ثانیه وارد شمال سیستان و بلوچستان در شهرستان زهک شد که از شب شنبه سه برابر (25 مترمکعب) شده است.
وی تصریح کرد: این سیلاب هم اینک در رودخانه سیستان و رودخانه پریان مشترک در جریان است و تداوم زیادی ندارد و پیش‌بینی می‌شود سیلاب اصلی ناشی از ذوب‌ شدن برف‌ها در کوه‌های مرکزی افغانستان حداقل تا 2 ماه دیگر به این منطقه برسد.
وی افزود: با توجه به اینکه مقدار روان آب وارد شده به خاک ایران زیاد نیست نمی‌توان آن را در  چاه نیمه‌ها ذخیره کرد و فقط به مصارف کشاورزی می‌رسد.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه این رواب آب در بخش کشاورزی منطقه سیستان  مورد استفاده قرار می‌گیرد بخشی از آن نیز به تالاب بین‌المللی هامون هدایت می‌شود.