kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۱۳۳
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶
پاسخ رئیس‌یک بانک به بهانه‌جویی بانکداران:

افزایش سرمایه بانک‌ها از محل تجدید ارزیابی اشتباه است

مدیرعامل بانک خاورمیانه در واکنش به اظهارات مدیر عامل بانک تجارت گفت: افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی اشتباه است که نباید بانک‌ها می‌پذیرفتند.


سرویس اقتصادی-

به گزارش خبرنگار ما، روز گذشته در یک نشست تخصصی در حاشیه همایشی با موضوع سیاست‌های پولی و چالش‌های نظام بانکداری، مدیران عامل چند بانک به گفت‌وگو نشستند. در این نشست مدیرعامل بانک تجارت که تحت تأثیر مشکلات اخیر برخی بانک‌ها در بورس سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه در چاله افزایش سرمایه افتاده‌ایم، اظهار داشت: افزایش سرمایه ما نقدی نبوده است و بیشتر این افزایش سرمایه مربوط به تجدید ارزیابی دارایی‌ها بوده است.  محمدابراهیم مقدم با اشاره به اینکه تسهیلات معوق این بانک فریز شده است، خاطرنشان کرد: دارایی‌های تملیکی ما فروش نمی‌رود و دارایی‌های بانک نیز بازار فروش برای نقد شدن را ندارد. به گفته مدیرعامل بانک تجارت، منابع موجود در بازار گرانقیمت است و توان جذب آن را نداریم، لذا مجبور می‌شویم از منابع بانک مرکزی استفاده کنیم. وی با اشاره به عدم پرداخت بدهی بانکها از سوی دولت گفت: یکی از راه‌های خروج از چاله‌ها، ارتباطات بین‌المللی با بانکهای دنیا است.
مدیرعامل بانک تجارت با بیان اینکه یک راه حل، استفاده از منابع خارجی است، عنوان کرد: اکنون اگرچه که ارتباط‌ها و تبدلات در پسابرجام بهتر شده ولی حجم گشایش‌ها پایین است مقدم خاطرنشان کرد: گشایش کنندگان 10 درصد را نقدی می‌پردازند و 90 درصد را تسهیلات می‌خواهند که با نقدینگی فعلی امکان‌پذیر نیست. وی با بیان اینکه به راهکارهایی نیاز داریم که بتوانیم از چاله بیرون آییم، گفت: همه باید کمک کنند که از چاله بیرون بیاییم.
همچنین در این نشست مدیرعامل بانک خاورمیانه در واکنش به اظهارات مدیر عامل بانک تجارت، گفت: افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی اشتباه است که نباید بانک‌ها می‌پذیرفتند بلکه باید پول جدید می‌آمد.
پرویز عقیلی کرمانی با اشاره به مشکلات فروش دارایی‌های بانک‌ها تصریح کرد: دارایی بانک‌ها باید به قیمتی که بازار می‌گوید فروخته شود نه هر قیمتی که بانک‌ها می‌گویند. وی خطاب به مقدم، افزود: اینکه می‌گویید ما در چاله هستیم و کسی کمک دهد بیرون بیاییم، فایده ندارد چراکه با وضعیت فعلی دوباره در چاله می‌افتیم. عقیلی در ادامه تأکید کرد که باید استاندارد IFRSدرباره صورت‌های مالی اعمال شود تا وضعیت کفایت سرمایه مشخص شود.
وی با اشاره به تجربیات کره جنوبی که تعداد بانک‌های این کشور از ۳۳ بانک به 18 بانک کاهش یافت، افزود: باید در ایران نیز برنامه درست و بدون دخالت دولت و آتش زدن منابع ملی، داشته باشیم. مدیرعامل بانک خاورمیانه با اشاره به اینکه موسساتی که قدرت رقابت ندارند را با منابع ملی حفظ کرده‌ایم، گفت: نباید با منابع صندوق توسعه ملی سرمایه بانکها را افزایش بدهیم.