رئیس کل گمرک:
بیش از 3000 میلیارد ریال کالای وارداتی از پرداخت عوارض گمرکی معافند
رئیس کل گمرک، گفت: ما بیش از 3000 میلیارد ریال معافیت کالاهای وارداتی میدهیم.
به گزارش گمرک ایران، مسعود کرباسیان، افزود: بیش از 3000 میلیارد ریال که در قانون پیشبینی شده کالاهایی است که همراه مسافر از مناطق آزاد میآید که شامل پرداخت گمرک نیست و در آمار گمرک هم لحاظ نمیشود.
وی ادامه داد: آیا مسافری که کالایی با خود میآورد قاچاق است؟ خیر این مورد قانونی است. مورد بعدی کالایی که ملوانها وارد کشور میکنند، کالایی که کولبرها میآورند و گمرک هم حضور ندارد قاچاق نیست. بالاخره یکسری سازمانها در این مورد مجوز ارائه کردند که باید سراغ آن سازمانها رفت.
وی با اشاره به عملکرد گمرک اظهار داشت: طبق تعریف بانک جهانی هر یک روز معطلی کالا معادل کم شدن یکدرصد ارزش کالاست. یعنی وقتی ما 26 روز را به 4 روز تغییر دادهایم، اگر واردات کشور را 50 میلیارد دلار درنظر بگیریم، وقتی 23 درصد از هزینه واردکننده کاستهایم، جمعا ارزش کالاهای وارداتی بیش از 10 میلیارد دلار (نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان) فقط به دلیل صرفهجویی در زمان کاهش هزینه داریم. البته درآمد دولت هم 60 درصد در قسمت درآمد گمرکی افزایش پیدا کرده است.
وی در بخش دیگری با اشاره به تاثیر سامانه جامع گمرکی بر کاهش قاچاق عنوان کرد: به زعم بعضیها 25 میلیارد دلار، حجم کالای قاچاق وارد شده به کشور به 15 میلیارد دلار در سال تغییر کرده است. من این را قبول ندارم. این 15 میلیارد دلار برآوردی بیش از مقدار واقع است. علت آن مشخص است.
رئیس کل گمرک افزود: تعریف ما از قاچاق چیست؟ اولا باید این نکته ذکر شود که قاچاق از تخلف جداست. مثلا وارد کردن قطعات به صورت پراکنده و سرهم کردن آنها در کشور یک تخلف است. چرا آن را قاچاق درنظر میگیریم؟ چرا نسبت به چیزی که در دنیا تعریف مشخصی دارد، سیاهنمایی میکنیم؟ مثلا کالایی از گمرک وارد میشود، ثبت سفارش انجام میگیرد، بانک ارز را پرداخت میکند، شرکت حمل کالا را حمل میکند، مجوزهای بهداشتی را هم میگیرد و خلاصه تمام مراحل قانونی را طی میکند، چرا باید نام قاچاق را روی آن بگذاریم؟
به گفته کرباسیان مگر غیر از این است که دولت یا حواسش به این کار نیست یا اینکه آدرس اشتباهی میدهیم. ما همچنین کالاهایی که حقوق ورودی نمیدهد، یا معافیت دارد را قاچاق قلمداد میکنیم.