از 9 پیشکسوت هنر انقلاب اسلامی تجلیل شد
مومنی: آوینی نماد هنر و هنرمند انقلاب است (اخبار ادبی و هنری)
گروه ادب و هنر -
رئیس حوزه هنری ضمن تمجید از هنرمندان عرصه هنر انقلاب، تاکید نمود که شهید سیدمرتضی آوینی نماد هنر و هنرمند انقلاب است.
در مراسمی که به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی در حوزه هنری برپا شد، از سعید کشنفلاح، صادق مصلح، سیدمسعود شجاعیطباطبائی، رضا مهدوی، قادر طهماسبی، مجید شاهحسینی، عباس براتیپور، محمد کاسبی و عبدالحمید قدیریان به عنوان پیشکسوتان هنر انقلاب تقدیر و تجلیل به عمل آمد. در این مراسم همچنین از خانواده شهید هادی باغبانی، از هنرجویان مرکز آموزش حوزه هنری که در حین فیلمسازی در سوریه به شهادت رسید، ضمن پخش مستندی درباره آن شهید، تقدیر شد.
محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری در ابتدای این مراسم گفت: بزرگان زیادی برای هنر انقلاب اسلامی زحمت كشیدند و از علمداران این روز محسوب میشوند كه عده قابل توجهی از آنان اكنون در میان ما نیستند و به لقای حق پیوستند. یكی از این عزیزان كه دعوت حق را لبیك گفته، شهید هادی باغبانی از هنرجویان مركز تخصصی هنر انقلاب اسلامی بود كه در كشور سوریه به شهادت رسید و ما در داخل كشور نتوانستیم حق او را ادا كنیم و با شهادت او مظلومانه رفتار شد.
مومنی شریف با بیان اینكه ما امروز باید از شهید آوینی یاد كنیم افزود: آوینی نماد هنر و هنرمند انقلاب اسلامی در داخل و خارج از كشور است و امروز به مناسبت شهادت او به نام هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
علیرضا قزوه در این مراسم با بیان این كه در روز هنر انقلاب اسلامی باید از سید حسن حسینی و طاهره صفارزاده نیز یاد كرد، گفت: این دو خادمان هنر انقلاب اسلامی بودند.
وی گفت: سخن شهریار درباره هنر كه میگوید «هنر را باید الهامی كه سر ساید به پای وحی/ وگرنه شهریار آن هم به حرمانش نمیارزد» را باید بهترین توصیف برای هنر انقلاب دانست. شهریار در این بیت به درستی می گوید كه هنر رقیب وحی نیست بلكه به وحی اقتدا میکند و پشت آن قرار میگیرد.
قزوه ادامه داد: شهریار زیباترین شعر را شعار «خدایا، خدایا، تا انقلاب مهدی، از نهضت خمینی، محافظت بفرما» میدانست.
مسعود شجاعی طباطبائی نیز - یکی از هنرمندان تجلیل شده - پشت تریبون قرار گرفت و تمامی جوایز خود که در مراسم یاد شده دریافت کرده بود را به خانواده مستندساز شهید، هادی باغبانی تقدیم کرد.
شجاعی طباطبائی همچنین به بیان خاطراتی از شهید سیدمرتضی آوینی پرداخت. این طراح و کاریکاتوریست انقلاب گفت: اولین برخورد من با شهید آوینی در صدا و سیما بود.
دیدم با اینکه صبح است وضو گرفتهاند و میخواستند با وضو بر سر کار تدوین بنشینند. شجاعیطباطبائی، تاکید کرد: نگاه آوینی بواقع نگاهی برآمده از ایمان و معنویت بود که در آثارش چه فیلم و چه کتابهای او مثل «آئینه جادو» و... تجلی دارد.
در مراسم یاد شده از سرود حوزه هنری ساخته پیروز ارجمند رونمایی شد.