kayhan.ir

کد خبر: ۹۵۰۴
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۹

بیش از 100نماینده خواستار حضور منتقدین توافق ژنو در صدا و سیما شدند

بیش از 100 نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس سازمان صدا و سیما خواهان حضور منتقدین توافق ژنو در برنامه‌های صدا و سیما برای نقد این توافق شدند.
گزارش وزیر کشاورزی درخصوص اقتصاد مقاومتی و هدفمندی یارانه‌‌ها اولین دستور کار جلسه علنی  روز گذشته پارلمان بود.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در ابتدای سخنان خود با تشکر از نمایندگان مجلس برای حمایت از بخش کشاورزی در بودجه سال ۱۳۹۳ اظهار داشت: در صورتی که عزم ملی داشته باشیم و در ابعاد مختلف پشتیبانی لازم را از این بخش به عمل آوریم، این امکان وجود دارد که کشور ما به تراز مثبت تجاری در یک چشم‌انداز ۱۰ تا ۱۵ ساله دست یابد.
وی در پایان در خصوص افزایش قیمت در شیر و محصولات لبنی با توجه به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌‌ها خاطرنشان کرد: ما در این وزارتخانه سعی کرده‌ایم که حمایت‌های لازم را از تولیدکنندگان به منظور تولید محصولات و نیز آسیب‌پذیری کمتر در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌‌ها داشته باشیم اما برخی مسائل در تولید محصولات لبنی و به خصوص شیر اجتناب‌ناپذیر است که باید اگر فشاری به مصرف‌کننده وارد می‌شود، با تمهیدات لازم از مصرف‌کننده نیز حمایت شود.
گزارش مسئول دفتر زیربنایی
 مرکز پژوهش‌های مجلس
 در ادامه برادران نصیری مسئول دفتر زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی درباره اقتصاد مقاومتی و بخش کشاورزی در صحن علنی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی در کشاورزی یعنی اقتصادی کردن کشاورزی که این موضوع یکسری الزاماتی دارد؛ یعنی باید به خصوصیات بخش کشاورزی توجه کرد.
لاریجانی: در هدفمندی یارانه‌‌ها
 باید از بخش کشاورزی حمایت کرد
علی لاریجانی رئیس مجلس پس از پایان گزارش محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و نماینده مرکز پژوهش‌‌ها در خصوص کشاورزی و اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: برنامه‌هایی که در بحث اقتصاد مقاومتی مطرح شد، مباحث اولیه بود و توجه کردید که حساسیت نمایندگان به دلیل کار شما و موضوع کشاورزی که امر فراگیری است، بسیار زیاد است لذا باید به همین میزان توجه کرد که کشاورزان برای کشور عزیز هستند و کار آن‌ها برای کشور جنبه رکنی دارد. بنابراین همه باید به این امر توجه و از کشاورزان حمایت کنیم.
ابوترابی‌فرد: دانشمندان هسته‌ای اخلاق، دانش و بینش سیاسی را با هم گره زدند
روز گذشته حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس اول مجلس که در غیاب علی لاریجانی برای ساعاتی ریاست صحن علنی را به‌عهده گرفته بود، پس از پایان نطق‌های میان‌دستور وکلای ملت با اشاره به روز ۲۰ فروردین روز فناوری هسته‌ای گفت: امروز روز پیوند فرهنگ، دانش و فناوری است که به «روز فناوری هسته‌ای» نام‌گذاری شده است.
وی ادامه داد: فناوری هسته‌ای قله‌های بلند و رفیع علمی و فناوری کشورمان است و در این روز کار بزرگی به دست اندیشمندان کشورمان صورت گرفت که دین، دانش، اخلاق، تعهد و بینش عمیق سیاسی را با هم گره زدند.
رد کلیات طرح نظام رتبه‌بندی معلمان
نمایندگان مجلس در ادامه به بررسی پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد طرح نظام رتبه‌بندی معلمان پرداختند. پیش از بررسی این طرح عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گزارش این کمیسیون را ارائه کرد.
فیاضی طرح نظام رتبه‌بندی معلمان را به عنوان یکی از طرح‌های زیربنایی در دستگاه تعلیم و تربیت دانست و اظهار داشت: طرح تحول بنیادین نتوانسته راهگشا باشد؛ قانونگذار تحول بنیادین در آموزش و پرورش را به عنوان خواسته جدی نظام می‌داند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: یک سرباز به تناسب درجه خدمت و تحصیلاتش به سرداری می‌رسد، اما یک معلم آموزگار است و ۳۰ سال آموزگار باقی می‌ماند و حقوق او مانند کارمندان است. لذا برای از بین رفتن این تبعیضات درخواست می‌کنم نمایندگان به طرح رتبه‌بندی معلمان رای مثبت بدهند.
در ادامه وکلای ملت پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان طرح مذکور، در نهایت کلیات آن را با ۹۹ رأی موافق، ۶۱ رأی مخالف و ۲۱ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در صحن مجلس رد کردند.
این طرح دارای یک ماده واحده بود که دولت را مکلف می‌کرد در یک دوره یکساله نظام رتبه‌بندی معلمان را براساس احکام قانونی طراحی کند.
پس از مخالفت نمایندگان با کلیات طرح نظام رتبه‌بندی معلمان این طرح از دستور کار مجلس خارج شد.
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس
پیش از پایان جلسه علنی تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان در صحن علنی مجلس مطرح شد. محمد اسماعیلی نماینده مردم زنجان در مجلس در تذکر شفاهی طی سخنانی در صحن علنی در خصوص قطعنامه پارلمان اروپا اظهار داشت: در مورد قطعنامه لازم می‌دانم اعلام می‌کنم دولت‌های اروپایی با کارنامه سراسر سیاه خود در بحث حقوق بشر در جایگاه تعیین تکلیف برای مردم ایران در نظام جمهوری اسلامی نیستند.
وی ادامه داد: در دهه‌های گذشته در هر جای دنیا به ویژه جهان اسلام دولت‌های اروپایی در جنایات صورت گرفته مستقیم و غیرمستقیم نقش داشتند؛ لذا لازم است دولت قاطعانه به یاوه‌گویی‌های اروپاییان پاسخ دهد.
حسینی: وزارت ‌خارجه با انگشت‌نگاری از مسئولین توسط اروپایی‌‌ها مقابله به مثل کند
سیدفتح‌الله حسینی نماینده مردم قصرشیرین در مجلس پیش از پایان جلسه علنی پارلمان در تذکری با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۳ آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: انگشت‌نگاری از مسئولین کشورمان از سوی کشورهای اروپایی از جمله آلمان توهین به نمایندگان مجلس و ملت ایران است و وزارت ‌خارجه باید با این اقدامات مقابله به مثل کند. وی گفت: وزارت خارجه نباید اجازه دهد این رفتارهای بی‌ادبانه ادامه یابد چرا که شأن نمایندگان و مسئولین جمهوری اسلامی برتر از کشورهای اروپایی و غربی است.
این نماینده مجلس خطاب به حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس که ریاست صحن علنی را بر عهده داشت گفت: از هیئت رئیسه می‌خواهیم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا این مسائل پیش نیاید چرا که ما می‌دانیم دشمن به دنبال چه چیزی است و مطمئنیم که اقتدار جمهوری اسلامی را باور دارد.
جلسه علنی صبح روز چهارشنبه مجلس با اعلام حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد عضو هیئت رئیسه پارلمان خاتمه یافت و وی زمان نشست علنی بعدی را یک‌شنبه هفته آینده ساعت ۸ صبح اعلام کرد.
حضور منتقدین توافق ژنو در صدا و سیما
روز گذشته نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت: بیش از 100 نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس سازمان صدا و سیما خواهان حضور منتقدین توافق ژنو در برنامه‌های صدا و سیما برای نقد این توافق شدند.
بهرام بیرانوند در گفت و گو با ایرنا، با بیان این که «مهرداد بذرپاش» نماینده مردم تهران در حال جمع آوری امضاهای این نامه است، افزود: امضاهای این نامه در حال افزایش است.
وی ادامه داد: برای پختگی نتایج و رفع نواقص تقاضا شده است که منتقدین در صدا و سیما حضور یابند و سوالات خود را مطرح کنند.