75 درصد کشتههاي تصادفات تهران عابر پياده و موتورسوارند
معاون حملونقل و ترافيک شهرداري تهران همزمان با 17 نوامبر برابر 26 آبان که «روز جهاني قربانيان تصادفات جادهاي (رانندگي)» نام گرفته، گفت: هر ساله تصادفات رانندگي جان حدود 20 هزار نفر را در سراسر کشورمان ميگيرد که حدود يک هزار نفر از اين تعداد سهم تهران است.
مهندس سيدجعفر تشکري هاشمي افزود: تعداد مجروحان و مصدومان تصادفات رانندگي حدود 20 برابر تعداد کشتههاست که به اين ترتيب از مجموع حدود 400 هزار نفري که هر ساله بر اثر تصادفات رانندگي در کشور آسيب ميبينند، حدود 20 هزار نفر سهم تهران است.
معاون شهردار تهران با بيان اين که 2011 تا 2020 ميلادي تحت عنوان «دهه اقدام براي ايمني راهها» نامگذاري شده، تصريح کرد: در اين ارتباط ايمنسازي شبکه معابر تهران در دستور کار مديريت شهري قرار دارد و با جديت دنبال ميشود.
وي با تاکيد بر اين که هدف مديريت شهري رسيدن به روزي است که يک هزار کشته سالانه تصادفات رانندگي در تهران به صفر برسد، گفت: علاوه بر ايمن سازي معابر براي سوارهها، نسبت به بهبود ايمني عابران پياده و دوچرخهسواران نيز اقدام شده که از جمله ميتوان توسعه پلهاي عابر پياده، اجراي جزاير ايمني و توسعه مسيرهاي ويژه دوچرخهسواري را نام برد.
مهندس تشکري هاشمي ممانعت از سرعت غيرمجاز، الزام به استفاده از کمربند ايمني و عدم استفاده از تلفن همراه که ميزان تصادفات ناشي از اين وسيله در حال افزايش است را مورد تاکيد قرار داد و گفت: شهر انسان محور، شهري است که تامين ايمني عموم شهروندان، از جمله عابران پياده در آن حرف اول را ميزند.
معاون شهردار تهران در پايان ذکر اين که متاسفانه نيمي از کشتههاي ناشي از تصادفات رانندگي در تهران را عابران پياده و يک چهارم آنها را نيز راکبان موتورسيکلت تشکيل ميدهند، خاطرنشان کرد در مجموع 75 درصد کشتههاي تصادفات رانندگي در تهران عابر پياده و موتورسوار هستند.
حوادث رانندگي هشتمين علت مرگ و مير رانندگان و عابران
رئيس مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي کشور، گفت: حوادث رانندگي و ترافيکي در حال حاضر هشتمين علت مرگ و مير رانندگان وسايل نقليه و عابران پياده است و تخمين زده ميشود اگر اقدامي براي پيشگيري از آن صورت نپذيرد در سال 2030 به پنجمين عامل مرگ و مير تبديل ميشود.
دکتر «محمدتقي طالبيان» افزود: باستناد آخرين گزارش بينالمللي ايمني راهها، حوادث ترافيکي سالانه با 24/1 ميليون مورد مرگ و 50 ميليون مجروح، 10 درصد کل مرگها را در جهان به خود اختصاص ميدهد.
رئيس مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي کشور، ادامه داد: متاسفانه 90 درصد مرگ و مير ناشي از حوادث در کشورهاي با درآمد کم و متوسط رخ ميدهد.