kayhan.ir

کد خبر: ۹۴۸۴۳
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۷

ناخن جویدن تا چه اندازه بد است؟


 ناخن جویدن که به نام «اونیکوفاژیا» شناخته می‌شود، عادتی بسیار رایج در میان مردم جهان است که بنا بر ارزیابی‌ها 35 درصد بزرگسالان، 45 درصد نوجوانان و 30 درصد از کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
به گزارش «ریدرز دایجست»، اگرچه ناخن جویدن - که می‌تواند به واسطه استرس، اضطراب، اختلال وسواس فکری، یا تنها از روی بی‌حوصلگی و بی‌قراری رخ دهد - ممکن است بی‌ضرر به نظر برسد، اما این کار می‌تواند موجب ورود باکتری‌ها یا قارچ‌های مضر به بدن و جریان خون شود و از این رو، احتمال ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا افزایش می‌یابد.
جویدن ناخن و ابتلا به عفونت‌های قارچی
اگر مانیکور انجام داده‌اید، احتمالا کثیفی و آلودگی که از زیر ناخن‌ها خارج می‌شوند، دیده‌اید. این چیزی است که با چشم غیرمسلح مشاهده می‌شود و تنها کافی است یک لحظه باکتری‌هایی که قابل مشاهده نیستند را تصور کنید.
شایع‌ترین عوامل بیماری‌زا که در زیر ناخن‌های ما ساکن هستند، شامل باکتری‌های استرپتوکوک، استافیلوکوک و کورینفورم می‌شوند که می‌توانند از طریق جراحت‌های پوستی یا از طریق بلع به واسطه جویدن ناخن وارد بدن شوند.
اگر این شرایط به عنوان یک عامل بازدارنده برای شما کافی نیست، قارچ «درماتوفیت» را مد نظر قرار دهید که به نام کرم حلقه‌ای نیز شناخته می‌شود و از طریق جویدن ناخن می‌تواند وارد بدن شود. پس دفعه بعد که دچار استرس و اضطراب شدید، بهتر است چند نفس عمیق بکشید و از جویدن ناخن‌ها پرهیز کنید.
ناخن جویدن و سرماخوردگی
بنا بر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بیش از 200 ویروس سرماخوردگی در هر لحظه اطراف ما شناورند. اگرچه عوامل خطرآفرین برای ابتلا به سرماخوردگی شامل سیستم ایمنی ضعیف یا ارتباط با فردی بیمار می‌شوند، اما با دور نگه داشتن دست‌ها از دهان می‌توانید احتمال ورود یک ویروس به بدن را به طور قابل توجهی کاهش دهید. ویروس‌هایی که موجب آنفلوآنزا می‌شوند، روی پوست نیز حضور دارند و شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی و جویدن آدامس به جای جویدن ناخن‌ها از ورود آنها به بدن جلوگیری می‌کنند.
ناخن جویدن و آسیب دندان‌ها
ناخن جویدن می‌تواند به دندان و لثه آسیب برساند. پژوهش‌های انجام شده نشان داده‌اند که ناخن جویدن می‌تواند باعث ایجاد ترک و تضعیف دندان‌های پیشین شود. همچنین به طور بالقوه ایجاد درد در لثه و آسیب بافت آن را موجب شود. با مراجعه به دندانپزشک می‌توانید استفاده از محافظ دهان برای کمک به توقف ناخن جویدن یا به حداقل رساندن برخی آسیب‌های آن را بررسی کنید.