وقتی بدن بیش از اندازه اسیدی میشود!
هر اندامی در بدن انسان از ریهها تا استخوانها، مغز، قلب، کبد، کلیهها، معده، روده و پوست تحت تاثیر اسیدیته قرار میگیرد. بر همین اساس، اگر بدن شما بیش از اندازه اسیدی باشد، احساس خوبی نخواهید داشت.
به گزارش «لیو لاوفروت»، هنگامی که بدن وارد حالت اسیدوز میشود، به محیطی خوب برای شکلگیری بیماری تبدیل میشود. هنگامی که وضعیت قلیایی بدن در سطح مناسب حفظ شود، التهاب مزمن که یکی از دلایل اصلی ابتلا به بسیاری از بیماریهاست، کمتر تجربه خواهد شد.
هنگامی که بدن در یک وضعیت اسیدیته مزمن قرار دارد، مواد معدنی از اندامهای حیاتی و استخوانها تخلیه میشوند تا اسید خنثی شده و از بدن خارج شود. این مسئله یکی از دلایل روند افزایشی ابتلا به پوکی استخوان است. با تخلیه کامل مواد معدنی، جایگزینی برای آنها وجود ندارد و بدن هر چه بیشتر اسیدی میشود و شرایط برای ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان فراهم میشود.
بیشتر غلات، لبنیات، سویا و گوشت اسیدی هستند. قهوه، الکل، غذاهای فرآوری شده، قند پالایش شده، جایگزینهای قند و روغنهای اصلاح شده ژنتیکی نیز بسیار اسیدی هستند. هنگامی که چیزی میخورید، مواد زائد اسیدی از سوخت و ساز این غذاها شکل میگیرند. این مواد زائد باید خنثی یا دفع شوند و در این شرایط است که غذاهای قلیایی به کار میآیند. آنها اسیدهای یک رژیم غذایی ناسالم را به معنای واقعی خنثی میکنند.
20 نشانه اسیدی بودن
- مخاط / خلط زیاد
- سرفه مزمن
- درد قفسه سینه
- خستگی مزمن
- مشکلات سینوسی
- پوکی استخوان
- بیماریهای عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و زوال عقل
- وضوح ذهنی کاهش یافته
- آسیب قلبی عروقی ناشی از پلاکهای اسیدی
- خطر افزایش یافته حمله قلبی و سکته مغزی
- عفونتهای مثانه و کلیه
- نقص سیستم ایمنی بدن
- مشکلات پوستی مانند اگزما، آکنه، راش، و تمامی انواع درماتیت
- مشکلات مربوط به معده از جمله نفخ، سوء هاضمه، بازگشت اسید، و گاز بیش از حد
- عفونتهای کاندیدا و مخمری
- افزایش وزن یا چاقی
- دیابت
- آلرژی
- سیاتیک و سفتی گردن
- پوسیدگی و حساسیت لثه
- درد مفاصل و درد عضلات
چرا بدن pH خود را تنظیم نمیکند؟
بدن این کار را انجام میدهد، اما باید بهایی را برای انجام آن پرداخت کند. تمامی بافتها و مایعات بدن به استثنای معده قلیایی هستند. اگر بدن بیش از اندازه اسیدی شود، بافتهای مختلف عناصر تشکیل دهنده قلیا را از بخشهای دیگر بدن دریافت خواهند کرد و سپس محیطی با شرایط کمتر از حد مطلوب برای این بخشهای اهداء کننده شکل میگیرد. در نتیجه، اگرچه بدن میتواند pH خود را تنظیم کند، اما بخشهای دیگر باید بهای آن را پرداخت کنند.
برای قلیایی کردن بدن چکار کنیم؟
رژیم غذایی خود را تغییر دهید و اندکی سبک زندگی خود را اصلاح کنید. بدن شما برای بقاء به کارهایی که خود شما انجام میدهید، وابسته است.
برای کاهش اسیدیته میتوانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
هر روز به میزان کافی آب تصفیه شده بنوشید. این کار به خروج هر چه سریعتر مواد سمی از بدن کمک میکند.
غذاهای اسیدی مانند مواردی که پیشتر به آنها اشاره شد، را از رژیم غذایی خود حذف کنید. البته نیازی به حذف کامل تمامی آنها نیست، اما میزان مصرف خود را باید به حداقل برسانید. مواد غذایی مانند نوشابههای گازدار، ذرت بو داده، شیرینی، قهوه، سرکه سفید، شیرینکنندهها، گوشت، محصولات تهیه شده از گندم، تخم مرغ، ماهی، سویا و غذاهای دریایی میتوانند اسید بیشتری در بدن شکل دهند.
مواد غذایی سبز بیشتری مصرف کنید. مواد غذایی سبز به طور معمول از توانایی قلیاییسازی بالایی برخوردار هستند. اسموتیهای سبز، آب میوههای سبز، سالاد و غیره. حالت عاطفی شما نیز بر سطح pH بدن تاثیرگذار است. خشم، ترس، و حسادت اسیدیته بیشتری در مایعات بدن ایجاد میکنند.
چند توصیه کلیدی
از مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی پرهیز کنید. میزان مصرف مواد غذایی قلیاییساز را بیشتر کنید. میوه و سبزیجات بهترین گزینهها هستند و در کنار آنها مغزهای خوراکی، دانهها، لوبیا و حبوبات قرار میگیرند. نوشیدن آب لیمو نیز میتواند به ایجاد تعادل در سطح اسید کمک کند!