کد خبر: ۹۴۷۰۱
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۹
یک سرمایه‌گذار ایرانی مقیم آلمان:

موفقیت ایران فقط بااجرای دقیق بیانات رهبری درباره اقتصاد مقاومتی امکان‌پذیر است

یک سرمایه‌گذار ایرانی مقیم آلمان تأکید کرد موفقیت ایران فقط با اجرای دقیق بیانات رهبری درباره اقتصاد مقاومتی امکان‌پذیر است.




فریدون بوداغی در یک نشست خبری گفت: اگر به اقتصاد مقاومتی به طور کامل توجه می‌کردیم شاید نیاز نبود برای مقابله با تحریم‌ها ضرر بدهیم. وی با بیان اینکه آمریکا نباید الگوی فعالان اقتصادی ایران باشد افزود: بسیاری از سیستم‌ها در غرب امپریالیستی یا کاپیتالیستی است شاید در آمریکا عده‌ای در اوج ثروت باشند ولی عده زیادی هم شبها در زباله‌های مک‌دونالد زندگی می‌کنند.
بوداغی در ادامه با انتقاد از رویکرد خرید کالاهای غربی در ایران گفت: مردم ما باید از تولیدات داخلی خودشان استفاده کنند. حتی اگر برخی کالاهای ایرانی خوب هم نباشد ولی مردم برای حمایت از تولید ملی باید این کالاها را بخرند.
بوداغی که سالهاست مقیم آلمان می‌باشد افزود: آلمانی‌ها برای حمایت از تولیدات داخلی‌شان سالها خود را ملزم به خرید کالاهای آلمانی از جمله خودرو آلمانی کرده بودند. این در حالی بود که شاید این خودروها در آغاز تولید چندان کیفیت نداشت ولی به مرور براثر حمایت مردم کیفیت خودروها افزایش یافت.
وی تأکید کرد به نظر من جنس ایرانی در بسیاری موارد از کالاهای اروپایی بهتر و مرغوب‌تر است. متأسفانه دستهایی در کار است تا اعتماد به نفس را از جوانان و مردم ما بگیرد. ماهواره‌های غربی و هالیوود مدام تلاش می‌کنند تا جوانان ما را شستشوی مغزی دهند که مثلاً غرب خیلی بهتر از کشورشان است در حالی که من سالها در آنجا زندگی کرده‌ام و بسیاری از این حرفهایی که در این تبلیغات گفته می‌شود درست نیست. این سرمایه‌گذار سپس با تأکید بر اینکه برای جذب سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی دولت باید به خوبی بر روندکار نظارت کند افزود: البته این نظارت نباید حالت دخالت به خود گیرد بلکه دولت باید سعی کند بر مسیر چگونگی هزینه کرد وامها نظارت کند تا این وامها و تسهیلات در جای خودش صرف شود نه اینکه فردی وام کلانی از بانک بگیرد و فقط با خرید زمین و ساخت یک سوله، کار را رها کرده و به خارج برود.
وی افزود: البته بانک‌ها هم باید در نرخ بهره تجدیدنظر کنند چون اگر قرار باشد کارخانه‌داری 25 درصد سود به بانک بپردازد مطمئن باشید او از همان آغاز کار محکوم به شکست است.
بوداغی پیشنهاد کرد در کنار مدیریت و بانک خوب است که یک مشاور اقتصادی و طرحها یا اختراعات مخترعین ایرانی را بررسی کرده و در صورت شایستگی از آن‌ها حمایت ویژه نماید. مثلاً کسی که در استان خوزستان اتومبیلی ساخته که با آب کار می‌کند باید بانک او را کمک کند تا اختراعش به تولید انبوه برسد. بوداغی همچنین گفت: نباید سرمایه‌گذاری را فقط به عرصه‌های نفت و گاز محدود کنیم زیرا اینها روزی تمام می‌شود بلکه در سایر حوزه‌ها هم باید کار کنیم تا سرمایه‌گذار رغبت به سرمایه‌گذاری داشته باشد. این فعال اقتصادی در ادامه با بیان اینکه خصوصی‌سازی در همه چیز درست نیست گفت: اگر همه چیز را خصوصی کردیم باید منتظر فشار شدید بر کارگران و محرومان باشیم چون اغلب کارفرماها در این حالت دلشان به حال کارگر نمی‌سوزد و فشار بر روی او را زیاد می‌کنند. وی با بیان اینکه ایران بهترین امنیت را در کل دنیا داراست گفت اگر ما بتوانیم سردارانی مثل قاسم سلیمانی را در عرصه اقتصادی پرورش دهیم مطمئن باشید می‌توانیم براحتی از سد تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی بگذریم.
بوداغی همچنین مشکل اصلی سرمایه‌گذاری در ایران را بوروکراسی فراوان دانست و گفت: دولت باید ضمانت دهد که مجوزها را سریعتر بدهد نه اینکه برای دریافت یک مجوز 2 یا 3 سال طول بدهد.