حاج رسولیها:
5 سد در شرایط قرمز آبی قرار دارد
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: پنج سد زایندهرود، درودزن، استقلال، دوستی، شمیل و نیان در شرایط قرمز منابع آبی قرار دارند.
محمد حاج رسولیها در نشستی خبری اظهار کرد: در سد استقلال، شمیل و نیان که تامینکننده آب بندرعباس هستند میزان ذخیره آبی ۲۶میلیون مترمکعب عنوان شده و این درحالی است که در سال گذشته ذخیره این دو سد بیش از ۶۶ میلیون مترمکعب بوده است.
وی در خصوص سد درودزن که تامینکننده آب شرب شیراز است نیز گفت: در حال حاضر ذخیره آب این سد ۳۴۵ میلیون مترمکعب تخمین زده شده در حالی که سال گذشته این سد ۴۴۰ میلیون مترمکعب ذخیره آبی داشته است.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: سد زایندهرود نیز در سال جاری ۲۲۵ میلیون مترمکعب و سد دوستی نیز امسال ۲۶۰ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد، در حالی که این دو سد به ترتیب در سال گذشته ۲۴۰ میلیون مترمکعب و ۳۵۶ میلیون مترمکعب ذخیره آبی داشته است.
حاجرسولیها با اشاره به وضعیت بارندگیها، تصریح کرد: براساس آخرین آمار تا امروز ۵۱ میلیمتر بارندگی در سطح کشور صورت گرفته که در سال گذشته که ۱۰۷ میلیمتر ثبت شده بود، شاهد ۵۲ میلیمتر کاهش بودهایم.
وی ادامه داد: در حوزه دریاچه ارومیه میزان بارشها نسبت به درازمدت چهار درصد افزایش داشته اما در حوزه مرزی شرق کشور شاهد ۹۵ درصد کاهش بارندگیها بودهایم. همچنین در حوزه خلیجفارس و دریای عمان میزان بارشها نسبت به درازمدت ۳۷ درصد و در حوزه فلات مرکزی نیز ۳۴ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایسنا، مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به جریانهای سطحی کشور، اظهار کرد: میزان ورودی آب به سدها در سال جاری پنج میلیارد و ۹۶۰ میلیون مترمکعب تخمین زده که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد کاهش داشته است.
حاجرسولیها با بیان اینکه این در شرایطی است که با توجه به نیاز مسائل کشاورزی میزان خروجی از سدها ۲۱ درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: در مجموع ذخیره سدهای کشور ۲۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب تخمین زده شده که نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.
به گفته وی، به لحاظ میزان بارندگی در ۴۸ سال اخیر رتبه بارندگی در شرایط فعلی ۴۲ ثبت شده و باید گفت که امسال دهمین سالی است که میزان بارندگی از سطح میانگین پایینتر بوده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص وضعیت سدهای پنجگانه تهران، اظهار کرد: تاکنون ذخیره سدهای پنجگانه تهران ۱۵۱ میلیون مترمکعب ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد کاهش داشته است.
به گفته مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، براساس ابلاغیهای که برای آب قابل برنامهریزی تعریف شده باید تا پایان برنامه ششم کل آب قابل برنامهریزی به حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب برسد که حدود ۴۰ میلیارد راهآبهای سطحی و ۴۰ میلیارد دیگر را آبهای زیرزمینی تشکیل میدهند به عبارت دیگر باید تا انتهای برنامه ششم ۱۱ میلیارد مترمکعب از آب برنامهریزی شده کاهش یابد
حاجرسولیها با بیان اینکه سهم محیط زیست از منابع آبی در لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور 10/8 میلیارد مترمکعب در نظر گرفته شده است، گفت: احیای تالابهای بحرانی از همین محل میسر میشود.
وی در خصوص آخرین وضعیت انتقال آب خزر به سمنان، تصریح کرد: تا زمانی که تاییدیه محیط زیستی این طرح گرفته نشود به هیچ عنوان این طرح اجرایی نخواهد شد.