نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای2-
از حواله دادن منتقدین به جهنم تا ادعای تحمل شنیدن سخن مخالف!
سرویس سیاسی-
در حالی که رئیسجمهور پیش از این منتقدان خود را بیسواد، بیشناسنامه، مزدور، کاسب تحریم، حسود و بزدل، متوهم غوطهور در فساد، عقب مانده، تازه به دوران رسیده، فحاش، ناشکر و یأسآفرین خوانده بود روزنامه زنجیرهای آرمان به نقل از علی صوفی «عضو شورای عالی اصلاحطلبان» تیتر زد: روحانی تحمل شنیدن سخنان مخالفان را دارد!
ادعای عدم برخورد با منتقدین از سوی رئیسجمهور در حالی است که در طول یک سال از حدود 40 رسانه منتقد شکایت کرده است.
تهدید منتقدان
به افشاگری و پایان مدارا!
روزنامه آرمان در گزارشی از پایان فصل مدارا و آغاز فصل افشا خبر داد! این در حالی است که دولت در چهار سال گذشته هیچ مدارایی با منتقدین نداشته و از هیچ توهینی به آنان فروگذار نکرده است.
دولت در طول چند سال گذشته همه نابسامانیها را به گذشته و دولتهای سابق نسبت داده است ولی در عین حال روزنامه زنجیرهای آرمان در این گزارش مینویسد: فصل افشاي هويت مخالفان دولت است؛ فصل افشاي دستاني است كه با سياستهاي دولت يازدهم از رسيدن به بيتالمال كوتاه شد.
اعتراف به باورپذیر نبودن
رشد اقتصادی
مقامات دولت یازدهم همواره از بالا بودن نرخ رشد اقتصادی در این دولت سخن میگویند ولی عدم انطباق این اظهارات با معیشت مردم مسئلهای است که آنان را آزار میدهد، در این راستا روزنامه شرق در شماره روز چهارشنبه 8 دی با انتشار سخنان جهانگیری معاون اول رئیسجمهور که به توجیه برخی مفاسد پرداخته است نوشت: تیم دولت بسیج شده تا نرخ رشد 7/4 درصدی را قابلهضم کند؛ هرچند ظاهرا بینتیجه است.
به نظر میرسد روزنامههای زنجیرهای حامی دولت نیز به این نتیجه رسیدهاند که اعلام نرخ رشد 7/4 درصدی با جیب مردم و معیشت آنان سازگار نیست.
بیایید با ترامپ معامله کنیم!
در حالی که حامیان دولت و مدعیان اصلاحات خود را برای پیروزی هیلاری کلینتون آماده کرده بودند و ذوقزدگی آنان را میشد از روی تیترهایی که قبل از اعلام رسمی نتایج انتخابات آمریکا و بر اساس نظرسنجیها و احتمالات منتشر شده بود فهمید روزنامه شرق در مقالهای با عنوان «روانشناسی ترامپ و منافع ایران» در مجموع ترامپ را بهتر از هیلاری کلینتون برای ایران اعلام کرد و خواستار معامله با ترامپ شد و نوشت: درمجموع باید گفت ترامپ مجموعهای از فرصتها و تهدیدها را در مقابل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار داده است. ایران و آمریکا بر سر مسائل اصلی مانند محدودکردن داعش، جنگ سوریه، مسائل مختلف عراق و نوع همکاری با پوتین اشتراک نظر دارند. ترامپ اهل معامله است و باید دید کدام یک از طرفها بهتر میتوانند با او تعامل کنند.
روحیه معامله و تجارت محور مدعیان اصلاحات و اعتدال که در برجام خود را نشان داد نتیجههای زیان باری برای کشور به ارمغان آورده است.
تلاش برای ایجاد تفرقه در جبهه انقلاب
به دنبال تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی روزنامههای زنجیرهای در تلاش برای ایجاد اختلاف میان نیروهای انقلابی هستند، در این راستا روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «جبهه نوظهور اصولگرايي در برابر شوراي ائتلاف» نوشت: جبهه پايداري كه در انتخابات سال ٩٢ با اصرار بر گزينه اصلح، چهار ميليون از آراي اصولگرايان را به سبد سعيد جليلي ريخت و از نگاه حاميان قاليباف و برخي اصولگرايان مانع وحدت شد، تاكنون نشانهاي از اينكه تمايلي به تمكين به آرا و نظرات جريان اصولگرايي داشته باشد از خود نشان نداده است.
این تحلیلها در حالی است که جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی برای وحدت میان نیروهای معتقد به آرمانهای انقلاب شکل گرفته است و این وحدت مدعیان اصلاحات را به شدت نگران کرده است.
فساد در اقتصاد نابسامان کشور
طبیعی است
روزنامه قانون در صفحه نخست شماره دیروز خود در مقالهای به قلم کاظم دوست حسینی با عنوان «با یک نسخه نمیتوان به جنگ فسادهای بانکی رفت» نوشت: در بحث فسادهای بانکی و تاثیر آن در اقتصاد کشور نکته مهمی وجود دارد که همه باید به آن توجه کنند، آن هم اینکه سازمان و نهاد بانکها نیز خود جزیی از مجموعه اقتصادی این کشور هستند و وقتی که اقتصاد کشور نابسامان باشد و فساد در حوزههای مختلف وجود داشته باشد، بالطبع بانکها نیز با آن درگیر میشوند. بانکها به این دلیل که با پول و امکانات سرو کار دارند، ممکن است مقوله فساد در آنها تشدید شود.
در این نوشتار به صراحت اعتراف شده است که اقتصاد کشور نابسامان بوده و فساد در چنین سیستم اقتصادی نابسامانی از بانکها گرفته تا دیگر نهادهای اقتصادی طبیعی به نظر میرسد.
ادعای خندهدار یک روزنامه
پس از تمدید ده ساله تحریمها
با این که تحریمهای ضد ایرانی با تصویب مجلس نمایندگان و سنای آمریکا و عدم وتوی اوباما تمدید شد روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد در تحلیلی نوشت: رئیسجمهور یک پیروزی تاریخی در عالم دیپلماسی بهدست آورد تا ... چنان زلزلهای برپا کند که بعد از ماهها هنوز هم پسلرزههای آن قلب آمریکا و تلآویو را بلرزاند و یک شکست تاریخی درناکام ماندن زورگویان عالم در اعمال سیاستهای تحریمی علیه ملت صبور و بزرگ ایران ضبط و ثبت نماید.
علیرغم ادعای آفتاب یزد در مورد ناراحتی اسرائیل از برجام «نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی چندی پیش در مصاحبه با برنامه «60 دقیقه» شبکه «سیبیاس» گفت: میتوانم بگویم تنها چیز خوبی که توافق هستهای با ایران داشت، این بود که دولتهای عربی و اسرائیل را به هم نزدیکتر کرد.
توهین به مجلس؛ نمایندگان بلوغ ندارند!
علی تاجرنیا از محکومین فتنه که خود زمانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ششم بوده است در گفتوگو با روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد ضمن توهین به نمایندگان مجلس آنان را فاقد بلوغ خوانده و میگوید: مجلس باید به این رشد و بلوغ در بحث امنیت ملی برسد که مسائل کلان کشور را با مسائل سیاسی جناحی ترکیب نکند تا اینگونه فضای کشور دچار التهاب نشود.
انتقاد تاجرنیا از شفافیت و انتشار سخنان ظریف در حالی است که روزنامه زنجیرهای اعتماد در شماره دیروز خود طی مقالهای نوشت: شفافیت بیشتر موجب افزایش منافع ملی است.
فتح بزرگ یا دستاورد هیچ؟!
با گذشت بیش از یک سال از اجرایی شدن برجام نتیجه تقریبا هیچ آن برای همگان عیان شده است، تحریمهایی که گفته میشد در روز اجرایی شدن برجام برداشته شدهاند این روزها به مدت ده سال دیگر تمدید شد با این وجود مردمسالاری در سرمقاله دیروز خود با عنوان «فتوحات برجام و فتحالفتوح حلب» نوشت: «برجام، فتحالفتوح نیست اما قطعا فتح بزرگی برای دولت و ملت ایران اسلامی بوده است. هدف از مذاکرات هستهای، بستن کامل پرونده هستهای ایران در آژانس بینالمللی اتمی و سازمان ملل همچنین شکستن چارچوبهای تحریم و لغو تحریمها بوده است.»
نویسنده در ادامه در ادعایی مضحک آزادی حلب را به برجام نسبت داده و مینویسد: تردیدی نیست که بخشی از پایههای فتحالفتوح حلب، مبتنی بر فتوحات ناشی از توافقات هستهای یعنی برجام است.
پیش از این نیز حسامالدین آشنا نیز در صفحه شخصی خود در توئیتر آزادی حلب را با برجام مرتبط دانسته بود!!
حسامالدین آشنا و روزنامه مردمسالاری به این سوال پاسخ نمیدهند «برجامی که حتی نتوانسته است اهداف اولیه خود یعنی رفع تحریمها را عملی کند چگونه میتواند به آزادی حلب منتهی شود؟!»
چه کسی جیب مردم را
خالی کرد؟!
در حالی که به روزهای پایانی دولت یازدهم نزدیک میشویم روزنامه دولت در شماره دیروز خود در گزارشی با عنوان «چه کسی جیب مردم را خالی کرد» کمکاریها و فسادهای موجود را به گردن دولت سابق انداخت و نوشت: «جیب مردم» سه سالی است که برای برخی جریانهای سیاسی اهمیت زیادی پیدا کرده است، همان جیبی که از سال 1384 و با روی کارآمدن دولتهای نهم و دهم روز به روز کوچکتر شد و در سالهای پایانی دولت دهم این کوچک شدن سرعت بیسابقهای به خود گرفت.
روزنامه ایران به جای آن که دستاوردهای دولت را بشمارد و بگوید که دولت برای بهتر کردن وضعیت کشور که با شعار بهبود صد روزه آن بر سر کار آمد چه کرده است به سنت معمول به دولتهای سابق حمله میکند تا دست خالی دولت را مخفی کند.