kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۶۵۲
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۴

چینی‌ها با آلودگی هوا بچه نمی‌خواهند!

به رغم تشویق دولت چین برای فرزندآوری، بیش از نیمی از خانوارها در این کشور گفته‌اند که تمایلی به داشتن فرزند دوم به دلیل تشدید آلودگی هوا ندارند.

 

به گزارش ایرنا، در نظرسنجی که به تازگی توسط فدراسیون سراسری زنان چین از میان ۱۰ هزار زوج در مناطق مختلف کشور انجام شده، نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، تمایل آن‌ها برای داشتن فرزند دوم بسیار پایین است.آنان گفته‌اند: دولت نیز در این زمینه خیلی دیر اقدام کرده و پس از بیش از سه دهه به مردم اجازه داده است فرزند دوم داشته باشند، ولی الان شرایط برای خانوارها مناسب نیست.گفتنی است، از سال ۲۰۱۳ میلادی دولت به برخی خانوادها با شرایط خاص اجازه داد تا فرزند دوم داشته باشند، اما پس از آن به همه خانواده‌ها چنین امکانی داده شده است.آماری که فدراسیون سراسری زنان چین منتشر کرده است، نشان می‌دهد دستکم ۱۵۰ میلیون خانوار در چین فقط یک فرزند دارند.
آن طور که بررسی‌ها حکایت می‌کند، اینکه هر چقدر وضع مالی خانواده‌ها بهتر شده گرایش آن‌ها به داشتن فرزند کمتر شده است و ثروتمندان برای فرزندآوری بسیار بی‌علاقه هستند.
تا پیش از این اصلی‌ترین دلایل برای نیاوردن فرزند دوم، بالا بودن هزینه‌های زندگی، آموزش و پرورش و همچنین بهای مسکن بود. اما حالا آلودگی هوا هم به آن افزوده شده است.نظرخواهی در میان ۱۰ هزار زوج در ۱۰ استان چین انجام شده است و 53.3 درصد گفته‌اند نمی‌خواهد فرزند دوم داشته باشند.این در شرایطی است که در برخی شهرهای بزرگ از جمله پکن پایتخت چین که بالغ بر ۲۰ میلیون جمعیت دارد، بیش از ۶۰ درصد گفته‌اند تمایلی به داشتن فرزند دیگری ندارند.
از سال ۲۰۱۴ میلادی که قانون دو فرزندی تصویب شد، کمیسیون تنظیم خانواده پکن پیش‌بینی کرد در این شهر 2 میلیون کودک متولد خواهد شد، اما تاکنون فقط ۴۷۰ هزار نوزاد به دنیا آمده است.همزمان در سراسر چین هم پس از اجرای مقررات در سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۶ میلیون و ۵۵۰ هزار نوزاد متولد شده است که ۳۲۰ هزار تولد کمتر از یک سال قبل از آن است.
جمعیت چین که اکنون بالغ بر یک میلیارد و 300 میلیون نفر است، به سرعت پیر می‌شود و نیروی کار این کشور نیز با شتاب قابل توجهی در حال کاهش است.دولت چین با تصویب قانونی در سال ۱۹۸۲ داشتن بیش از یک فرزند را برای خانواده‌ها ممنوع کرده بود و همین اقدام سبب پیر شدن جمعیت این کشور شده است.بر اساس بررسی‌ها، چنان چه اجرای قانون تک فرزندی تداوم می‌یافت، بیش از ۳۰ درصد جمعیت چین تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۶۰ سال داشتند.