مهاجرت؛ پیامدخشکسالی (یادداشت خبرنگار)
خشکسالی چندساله در حوضه آبریز زایندهرود در چند سال پیاپی زندگی کشاورزان و باغداران غرب و شرق اصفهان را با مشکل مواجه ساخته است. هزاران هکتار باغ با چند میلیون اصله درخت چندساله خشک و نابود شد، کشاورزان شرق آسیب فراوان دیدند و خسارت پرداختی هم نتوانست درمانی برای دردهایشان باشد به گونهای که امروز برای امرار معاش خود دچار معضلات فراوانی شدهاند.
در ماههای پایانی سال گذشته کشاورزان به جان آمده از خشکسالی خواهان به اجرا درآمدن خواستها و منویات خود شدند.
امروز ماههاست این ماجرا را پشتسر میگذاریم به مراتب شرایط سختتر شده است به گونهای که برخی مهاجرت را به عنوان یک اصلی برای خود تلقی میکنند تا بلکه در این اوضاع شرایط زندگی آنها تغییر یابد.
مهاجرت 2 هزار نفری یک روستا به روستای استان بالادست گواه از آن دارد که باید در اتخاذ هر نوع تصمیم و دستزدن به هر اقدامی با پشتوانه کارشناسی و با عبور از مجاری قانونی انجام گیرد و از دخالت غیرکارشناسی و غیرمسئولانه در وظایف قانونی دستگاهها، پرهیز شود.
در شرایط کنونی و با تصویب طرح جامع حوضه آبریز زاینده رود که توسط شورای عالی آب کشور با حضور معاون امور اول رئیس جمهور ابلاغ شده است میتوان با لحاظ کردن قوانین 9 مادهای و انجام امور از مجرای خود به آرامش دست یافت واصفهان را از بحران بیآبی نجات داد شاید با کمی حوصله وضع موجود متغیر و آرامش به زندگی مردم به ويژه کشاورزان و باغداران بازگشت.
امید است وزیر نیرو هرچه سریعتر با تصویب 9 مادهای شورای عالی آب کشور پا به عرصه میدانگذارد و حق آبههای مشروع استانهای ذینفع را عملیاتی سازد چرا که در آستانه فرارسیدن فصل گرما هستیم و نیاز آبی شهروندان و روستاییان مسلما دو چندان میشود.
محمد علی شاه علی