در دومین روز سی امین کنفرانس وحدت اسلامی مطرح شد
ایران مرکز و محور مقاومت در منطقه است
علما و اندیشمندان شرکتکننده در کمیسیون اتحادیه جهانی علمای مقاومت تأکید کردند که جمهوری اسلامی ایران مرکز و محور مقاومت است و باید بدون ترس این مطلب را اعلام کنیم.
به گزارش خبرگزاری تقریب کمیسیون اتحادیه جهانی علمای مقاومت عصر جمعه (26 آذر) و در دومین روز از سی امین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی در تهران برگزار شد.
این نشست در چهار محور اصلی: نقش علما و اندیشمندان مسلمان در یکپارچگی مسلمانان، نقش علما و نخبگان در محکومیت تکفیر و تروریسم، نقش علما به ویژه در حزب الله و مسئله فلسطین و سوریه، مسئله فلسطین و اصول آن و موضوع یورش صهیونیستها به قدس شریف و تحقق دستاوردهای اتحادیه جهانی علمای مقاومت، برگزار شد.
شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان در این نشست، به تجربه حزبالله و مقاومت لبنان اشاره کرد و گفت: حزب الله و مقاومت با وجود اینکه در ابتدای کار گروه بسیار کوچکی بودند اما با توکل و ایمان به خدا توانستند در سال 2000 میلادی بر اسرائیل پیروز شوند و صهیونیستها را از کشور خود بیرون برانند.
شیخ اکرم الکعبی ، دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نجباء عراق در ادامه نشست طی سخنانی تأکید کرد: ما به عنوان علمای مقاومت اسلامی در عراق بر این باور هستیم که همه شرّ از سوی اسرائیل و آمریکا در منطقه رشد پیدا میکند. آمریکاییها عملا به دنبال ایجاد مانع در عراق هستند و با حمایت از داعش منافع خود را به پیش میبرند. اما حشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق که شامل شیعیان، اهل سنت و کردها میشود، با حضور خود از کشور خود دفاع کرده و با داعش مبارزه کردند.
شیخ دکتر یوسف ناصری دبیرکل شورای علمای عراق نیز وظیفه علمای مقاومت را حمایت از مقاومت عنوان کرد چرا که شورای امنیت و مراکز بینالمللی به دنبال تخریب چهره علمای مقاومت هستند. لذا برای جلوگیری از این امر نیازمند یک کار تبلیغی واقعی هستیم.
شیخ نعمانی از علمای عراق نیز مرکز و محور مقاومت را جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: باید بدون ترس این مسئله را در جهان اعلام کنیم. زیرا جمهوری اسلامی ایران از موقعیت خاصی در منطقه برخوردار است و به تناسب آن نیز دشمنان بسیاری دارد.
شیخ بلال شعبان دبیرکل جنبش التوحید لبنان نیز تأکید کرد: برای حمایت از مقاومت باید در ابتدا با آمریکا مبارزه کرد زیرا آمریکا با بزرگ جلوه دادن اختلافات شیعه و سنی، از این مسئله سوء استفاده میکند.
عملیاتی کردن تلاشهای تقریبی
محور سیامین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
«آیتالله محسن اراکی»، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در گفتوگو با رادیو ایران، با تأکید بر اینکه سیامین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی در بخشهای مختلف موفق عمل کرده، بیان داشت: حضور تعداد زیادی میهمان از 60 کشور خود نشانگر این موفقیت است.
آیتالله اراکی، یکی از اقدامات مهم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در زمینه کارهای تقریبی را رفت و آمد نخبگان کشورهای اسلامی با یکدیگر عنوان کرد و یادآور شد: در قم مرکز گفتوگو بینالمذاهب داریم و هر ساله تعداد زیادی از علما از کشورهای مختلف به قم سفر کرده و با علمای این شهر به گفتوگو میپردازند و این برنامهها تأثیرگذاری خاصی دارد.
وی شکلگیری کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی را نشانگر موفقیت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ایجاد همگرایی در جهان اسلام برشمرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در بخش دیگری از سخنان خود جهتگیری سی امین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی را عملیاتی کردن تلاشها و جریانهای تقریبی در سراسر جهان بیان کرد.