kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۸۴۹
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۵
هفته وحدت سرآغاز یکپارچگی امت اسلامی- بخش پایانی

عامل تفرقه امت اسلامی شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی



گروه گزارش
با شروع رسالت پیامبراعظم(ص)، دشمنانی که نسبت به تأمین منافع خود چون گذشته احساس خطر می‌کردند، به توطئه‌های مختلفی برای از بین بردن وفاق مسلمین پرداختند. البته با رشد اسلام و پیروزی‌های پی‌درپی لشکر اسلام در جنگ‌های اولیه و در نهایت فتح مکه، شکوه و عظمتی برای مسلمانان در زمان حیات رسول خدا(ص) حاکم شد که بسیاری از همان دشمنان قسم خورده، به ظاهر، اسلام آوردند. دیری نپایید که این وفاق و همدلی به شکاف میان مسلمانان انجامید.
در عصر حاضر اما استعمار پیر انگلستان و بعدها امپریالیسم آمریکا، با برنامه‌ریزی‌های مکرر، مستمر و هدفمند درپی افزایش سطح تفرقه و گاه ایجاد مذهب! و مرام جدید با رنگ و بوی اسلامی درآمدند که در عصر حاضر جلوه‌های این مذاهب، تولید استعمار را در عملکرد گروه‌هایی همچون تکفیری‌ها و داعش می‌توان دید. گروه‌هایی که از یک طرف با اعمال جنایتکارانه خود، دیدگاه جهانی را نسبت به اسلام ناب تغییر می‌دهند و از طرفی به کشتار مردم بی‌دفاع شیعه و سنی در کشورهای اسلامی می‌پردازند و همه جنایات خود را با نام اسلام رقم می‌زنند.
امامت و وحدت اسلامی
اگر تفرقه میان شیعه و سنی را به عنوان تهدید جدی علیه نظام سیاسی اسلام بدانیم، به ناچار باید به عوامل بیرونی آن نگاهی داشته باشیم. اما قبل از آسیب‌شناسی عوامل موثر در این امر، لازم است نگاهی به ریشه‌ها و منشأ پیدایش تفرقه بیندازیم.
بعد از رحلت پیامبراکرم(ص)، اختلافات شدید میان مسلمانان پدید آمد. امام علی(ع) با روح بلندی که داشت به وظیفه بالاتر از خلافت ظاهری پرداخت و به جای اینکه جنگ و جدال به راه بیندازد و خود را از جمع مسلمانان کنار بکشد، با تقوای الهی مردم را از تفرقه به اتحاد فرا خواند.
مسلمانان و موانع وحدت اسلامی
حجت‌الاسلام مهدی منصوری پژوهشگر علوم قرآنی در مورد موانع جدی در راه ایجاد وحدت اسلامی به گزارشگر کیهان می‌گوید: «از مهم‌ترین موانع جدی بر سر راه وحدت به معنای اتحاد مذاهب اسلامی باید به کسانی اشاره داشت که این اتحاد می‌تواند علیه آنان مورد استفاده قرار گیرد. از آن‌جایی که استعمارگران و مستکبران به ویژه صهیونیسم جهانی بیش‌ترین آسیب را از اتحاد مسلمین می‌خورد، باید گفت که در زمان حاضر مانع اصلی هر نوع اتحادی در بین مسلمانان همین صهیونیست‌ها و استکبار جهانی است.»
وی در ادامه می‌افزاید: «در همه جوامع اسلامی افراد منافق و یا سست ایمانی وجود دارند که یا بازی می‌خورند و یا خود به عنوان کارگردان وارد عمل تفرقه‌افکنانه می‌شوند. بنابراین، عالمانی که فاقد تقوای الهی هستند و از بصیرت لازم سود نبرده‌اند، خود یکی از موانع جدی بر سر راه وحدت و اتحاد مذاهب اسلامی محسوب می‌شوند هم‌چنین، دنیاگرایی و مال‌دوستی برخی از عالمان و صاحبان قدرت و ثروت، عامل دیگری در ایجاد تفرقه‌ میان مسلمانان است. اگر برخی عالمان، دین‌فروش و دنیاپرست نبودند، این همه تفرقه در دین و مذهب به وجود نمی‌آمد.»
منصوری درمورد نقش تخریبی وهابیت و تفرقه‌افکنی میان مسلمانان می‌گوید: «وهابیت در این میان به سبب حاکمیت بر سرزمین‌های مقدس حجاز و بهره‌گیری از دلارهای نفتی، بیش‌ترین نقش تخریبی و تفرقه‌افکنانه را ایفا می‌کند و همه گروه‌های تکفیری به نوعی، از این دلارهای نفتی سعودی بهره می‌گیرند. امروزه، شیعه انگلیسی، به همان میزان نقش تخریبی را برای تفرقه‌اندازی در جوامع اسلامی بازی می‌کند که وهابیت سعودی و سنی آمریکایی ایفا می‌کند و هدف آنها ایجاد اسلام هراسی و نابودی جوامع اسلامی است.»
راهبردهای اسلام‌هراسی
محمد حسنی‌تبار (دانشجوی دکتری علوم سیاسی) درمورد هدف آمریکا از ایجاد گروه‌های تکفیری و داعش به گزارشگر کیهان می‌گوید: «ایجاد گروه‌هایی مثل داعش، برنامه‌ای از راهبرد اسلام‌هراسی است. از 11 سپتامبر 2001، آمریکا برای توجیه اقدامات سلطه‌جویانه و هژمونیک خود در جهان، نیازمند معرفی یک خطر جهانی بود که در دوره‌ای، القاعده و طالبان را فعال کرد و در چند سال اخیر هم داعش را پدید آورده است. کارکرد داعش، ایجاد تفرقه در صفوف مسلمانان است. این گروه مدعی است اهل سنت بوده و هدفش تشکیل دولت اسلامی عراق و شام برای بازگشت خلافت اسلامی و اقامه احکام و حدود اسلامی است.»
وی در ادامه می‌افزاید: «در کذب ادعایشان همین بس که به هیچ کدام از مذاهب شیعه و سنی،   رحم نمی‌کنند اما در عوض با دشمن اول اسلام و مسلمانان، یعنی رژیم غاصب صهیونیست پیوند برادری دارند.»حسنی‌تبار درمورد نقش عربستان سعودی در ایجاد تفرقه می‌گوید: «اسلام آل‌سعود هم چون اسلام اموی و سفیانی است. نقش سعودی‌ها در ایجاد تفرقه از سه بعد قابل بررسی است. اول این که عربستان در هماهنگی کامل با  آمریکا، رژیم اشغالگر قدس و متحدان اروپائی‌شان است که در طرح توطئه‌های تفرقه‌افکنانه اگر خود پیشنهاد‌دهنده و طراح نباشد، مجری و یا حداقل تامین‌کننده مالی است. دوم: تربیت افرادی به عنوان عالم دینی که مروج اندیشه‌های ضدشیعی هستند و سوم، جذب و آموزش نظامی افرادی برای اقدامات مسلحانه و انتحاری در جهان اسلام است.»
آمریکا و عربستان و پیدایش داعش
پیش از واقعه 11 سپتامبر شاهزاده بندر بن سلطان سفیر وقت عربستان در آمریکا، یک مکالمه خصوصی با سرریچارد دیرلاو، رئیس سازمان اطلاعات خارجی انگلیس (MI6) داشت.
او در این مکالمه گفته بود که خدا  باید به داد شیعیان در خاورمیانه برسد چرا که بیش از یک میلیارد سنی از دست شیعیان خسته شده‌اند. روزنامه ایندیپندنت مدت‌ها بعد طی مصاحبه‌ای که با دیرلاو داشت، گزارشی به قلم پاتریک کاک برن، خبرنگار تحقیقی این روزنامه چاپ کرد که مربوط به نقش عربستان در قدرت گرفتن داعش در شمال عراق، طی دو سال گذشته است.
دیرلاو می‌گوید: «سخنان آن روز شاهزاده بندر، فقط یک پیش‌بینی و یا آرزو نبود. الان دیگر کسی در غرب تردیدی ندارد که کمک‌های مالی افراد و گروه‌ها از عربستان و قطر در سایه غفلت عمدی و یا سهوی حکومت‌های این دو کشور، در شکل‌گیری داعش در عراق و سوریه نقش مهمی داشته است. نمی‌توان همه اینها را کنار هم گذاشت و فکر کرد که اتفاقی هستند.» نویسنده ایندیپندنت در ادامه گزارشی خود می‌نویسد، وقتی داعش در عراق و سوریه شکل می‌گرفت، غربی‌ها در ابتدا تصور می‌کردند که این یک گروه تروریستی مختص خاورمیانه است و تهدیدش از جنس تهدید القاعده نیست. غربی‌ها فکر می‌‌کردند که نباید خیلی نگران این گروه باشند زیرا این گروه مسلمان است که علیه مسلمانان قرار است جنگ کند نه علیه غرب! اما رفته رفته معلوم شد که این‌گونه نیست. داعش نه به خاورمیانه محدود می‌ماند و نه از میان مسلمانان فقط قربانی می‌گیرد.
غول‌های رسانه‌ای و بودجه‌های کلان در خدمت اختلاف‌افکنی
دکتر سیدکاظم بدری (مدرس حوزه و دانشگاه در حوزه کلام اسلامی)، در مورد موانع  ایجاد وحدت مسلمانان به گزارشگر کیهان می‌گوید: «متاسفانه دشمن با در اختیار داشتن امپراطوری رسانه و با تبلیغات وسیع و با خرج بودجه‌های بسیار زیاد بر طبل اختلافات قومی و قبیله‌ای مخصوصا جریان شیعه و سنی می‌کوبد. از بد واقعه بعضی از مسلمانان نیز در دام نیرنگ‌ آنها گرفتار شده و به این اختلافات دامن زده و تیشه به ریشه اسلام می‌زنند و از طرفی دشمن با ایجاد فرقه‌های افراطی به هر چه شعله‌ورتر شدن این اختلافات کمک می‌کنند.»
وی تصریح می‌کند: «دشمنان دنیای اسلام متاسفانه در این زمینه و مخصوصا در جهت رسیدن به هدف مهم «اسلا‌م‌هراسی» به موفقیت دست پیدا کرده‌اند که ناامنی در عراق و سوریه و یمن و جنگ‌های نیابتی در این کشور، نمونه بارز این اهداف شوم دشمنان است.»
در ادامه می‌افزاید: «همان‌گونه که می‌بینیم با هدف قرار دادن احساسات پاک اهل تشیع و تسنن و با فرقه‌سازی از هر دو طرف سنی و شیعه و حتی در اختیار گذاشتن چندین شبکه ماهواره‌ای از مسلمانان به عنوان ابزار رسیدن به اهداف خود یاد می‌کنند و فقط استفاده ابزاری می‌نماید که امیدواریم، با روشنگری بزرگان هر دو طرف تشیع و تسنن، این ترفندهای دشمنان شناسایی و خنثی گردد.»
بدری در مورد نقش عربستان سعودی در ایجاد تفرقه میان مسلمانان می‌گوید: «رژیم مرتجع عربستان متاسفانه در زمان حال با ایجاد نقش ژاندارم منطقه، از طرف قدرت استکباری آمریکا و رهبری افراطی‌های اهل تسنن، به مهم‌ترین قطب تفرقه‌افکن بین مسلمانان در خاورمیانه تبدیل شده است.»
انقلاب اسلامی ایران و نقش آن
در وحدت اسلامی
انقلاب اسلامی را باید حرکتی خودجوش و مردمی با گرایش استکبارستیزی دانست که در راستای مأموریت انبیاء و پیامبر عظیم‌الشأن اسلام و نیز امامت ائمه اطهار(ع) پدید آمده است. معمار بزرگ انقلاب، حضرت امام خمینی(ره) همواره حفظ وحدت را از اوجب واجبات می‌دانستند و در کلام و تدابیر خود، امت اسلامی را به حفظ وفاق و انسجام فرا می‌خواندند. از جمله تدابیر هوشمندانه‌ای که در هدایت انقلاب اسلامی از سوی ایشان به عمل آمد و به آینده‌نگری در حفظ انقلاب کمک می‌کند، نامگذاری هفته وحدت می‌باشد. با این ابتکار حضرت امام(ره)، مانع از ایجاد تشتت و تفرقه میان شیعه و سنی و موجب خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان اسلام شدند.
شاید بتوان گفت که پیدایش گروه‌های تکفیری و داعش، از جمله دغدغه‌هایی بود که ایشان در دنیای اسلام آن را از قبل پیش‌بینی کرده بودند؛ دست‌های ناپاکی که به دنبال اختلاف شیعه و سنی است. ایشان در بیانات بسیار مهمی در این خصوص می‌فرمایند: «سران دول اسلامی متوجه باشند اختلافاتی که در عراق، در ایران و در سایر ممالک اسلامی ایجاد می‌کنند، اختلافاتی است که هستی آنها را به باد می‌دهد. باید با عقل و تدبیر توجه داشته باشند که می‌خواهند به اسم مذهب و به اسم اسلام، اسلام را از بین ببرند، دست‌های ناپاکی که در این ممالک بین شیعه و سنی اختلاف می‌اندازند، نه شیعه هستند و نه سنی، اینها ایادی و دست‌های استعمار هستند که می‌خواهند ممالک اسلامی را از دست آنها بگیرند. دولت‌های اسلامی توجه ندارند که بر سر آنها چه می‌آید و با دست برداشتن از قرآن کریم و اتکا نداشتن بر قواعد اسلام، این ضررها پیش می‌آید و با ایجاد اختلاف مذهبی هم دول اسلامی را تضعیف می‌‌کنند و هم مذهب و دین را از بین می‌برند. (صحیفه امام، ج 1، ص 376)
توحید اصل وحدت‌آفرین
دکتر رضا نباتی - (مدرس و پژوهشگر علوم قرآنی) در مورد موانع ایجاد وحدت بین شیعه و سنی به گزارشگر کیهان می‌گوید: «در مذاهب شیعه و سنی اختلاف خاصی وجود ندارد. طبق نظر قرآن در سوره آل‌عمران براساس کلمه «سواء» بین خودتان اتحاد داشته باشید. سواء اتحاد است. مشترکات بین مسلمانان بسیار زیاد است. اصول دین یعنی توحید، اصل توحید است و بقیه فرع می‌باشد. اصول دین در عرض توحید نیست، بلکه در طول توحید است. وی در ادامه می‌گوید: «لا اله الا الله»، در واقع ایمان آورده است. بین شیعه و سنی مشترکات بسیار زیادی وجود دارد. قرآن، نماز و اهل بیت از مشترکات است. شیعه و سنی به اهل بیت اعتقاد دارند.در آیه 23 سوره شوری، منظور از ذی‌القربی، همان پنج تن آل‌عبا است. هدایت کار خداوند می‌باشد. کار پیامبر هدایت نیست بلکه ابلاغ هدایت است. وحدت یکی از مشترکات فطری انسان‌ها می‌باشد. نباتی در زمینه نقش عربستان در ایجاد تفرقه می‌گوید: «عربستان سعودی، رژیم ساختگی است. وهابیت در عربستان ساخته و پرداخته استعمار است تا دین و مذهب را از بین ببرد. وهابیت پایه‌گذار گروه‌های تکفیری بوده و نباید آنها را مسلمان بدانیم.»
پروژه نفوذ
با نگاهی به تاریخ جریان‌های تفرقه‌افکن میان دو مذهب شیعه و سنی که از صدر اسلام شروع شده و هم‌اکنون توسط کشورهای استعمارگر و استکباری انجام می‌شود محسن اعلایی کارشناس سیاسی به گزارشگرکیهان می‌گوید: «دشمنان قسم‌خورده انقلاب اسلامی، در پروژه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت، به طراحی عملیات‌های براندازی و گاه «نفوذ» می‌پردازند تا از اقتدار ایران و تاثیر آن بر دیگر کشورها بکاهند. پیدایش گروه‌های تکفیری و داعش، از جمله این حربه‌ها می‌باشد که برنامه‌ریزی قبلی و همکاری برخی از کشورهای عربی به ظاهر مسلمان و خائنی همچون عربستان و قطر شروع شده است تا به نام اسلام تیشه به ریشه وحدت مسلمانان بزنند و با رعب و وحشت در سراسر جهان، اهداف شوم غیرانسانی استعمار و استکبار را تامین کنند.»
وی می‌گوید: «البته هر چقدر دشمنان شیعه و اهل سنت با نقشه‌های شوم خود در پی تفرقه‌افکنی باشند، باز وجدان‌های بیدار جهان نمی‌تواند جنایات‌های هولناکی را که عربستان سعودی در یمن مرتکب شد، فراموش کنند. کشتار  هزاران زائر خانه خدا در سال 94، ورق دیگری نیز بر این رسوایی است اما آنچه در این میان موجب غرور و افتخار است، حرکت حدود بیست و پنج میلیونی زائران اربعین حسینی  است که از سراسر دنیا در همایشی وحدت‌‌آفرین شرکت کردند که خود جلوه‌ای از انسجام و وحدت مسلمانان در این برهه زمان بوده است.»