هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به فروش زعفرانهای تقلبی
کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به فروش زعفران تقلبی، گفت: مصرفکنندگان زعفران را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند.
مینو حاجیان به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو گفت: برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده میکنند و آن را با زعفران مخلوط مینمایند و عدهای دیگر از ریشکهای اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگهای مصنوعی به رنگ زعفران درمیآوردند.
حاجیان توضیح داد: ریشک ذرت مستقیم ولی پرچم زعفران انحنا دارد همچنین سرشاخههای کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هر چه پایینتر میآید باریکتر میشود و زعفران دارای مقداری طعم تند است.
وی با بیان اینکه چنانچه زعفران پودر شده باشد اصالت آن تنها با دستگاههای آزمایشگاهی قابل تشخیص است، گفت: زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشهای نگهداری شود زیرا با توجه به اینکه عطر زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته میشود و مرغوبیت آن از دست میرود.
کارشناس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: مصرفکنندگان زعفران در زمان خرید زعفران باید به نوع بستهبندی و مشخصات درج شده بر روی بستهها، از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و پروانه بهرهبرداری ازسازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس کارخانه تولیدکننده توجه نمایند.وی تصریح کرد: پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشی در متروها با قیمتهای بسیار پایین به فروش میرسند و فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسبگذاری هستند به هیچ عنوان مورد تأیید نمیباشند. این پودرها کاملا تقلبی و از رنگهای شیمیایی تشکیل شدهاند.