استعفا که پاسخ سؤالات و مطالبات مردم نمیشود(خبر ویژه)
سؤالات مردم درباره حقوقهای نجومی یا فاجعه برخورد دو قطار، با صرف استعفا پاسخ داده نمیشود.
وبسایت مشرق در این باره نوشت: مشکلات و معضلاتی که در دولت وجود دارد و اغلب با یک اتفاق دلخراش مثل زخمی کهنه سر باز میکند اغلب شامل گذشت زمان شده و به فراموشی سپرده میشود.
موضوع حادثه برخورد دو قطار که در ایستگاه هفتخوان سمنان رخ داد و باعث از دست رفتن جان عدهای از هموطنانمان شد یکی از این مسائل است. دولت در این زمینه شیوه خاص استعفای مسئولین را برای آرام کردن افکار عمومی به کاربرد.
در ماجرای فیشهای نجومی و حادثه دلخراش قطار تبریز مشهد همین رویه اتفاق افتاد. محسن پورسیدآقایی مدیرعامل راهآهن استعفا کرد تا تب انتقاد به دولت و وزارت راه در این زمینه فروکش کند. جالب اینجاست که نامه پذیرش استعفای وی از سوی وزیر راه و شهرسازی با تعریف و تمجیدهای فراوان همراه بود و آخوندی با ادبیاتش در قبول استعفا، منت بر سر مردم گذاشت.
بعد از پذیرش استعفا نیز حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور در توئیت خود برای پورسیدآقایی سنگ تمام گذاشت و وی را مدیری توانمند خواند که بالاجبار از قطار دولت پیاده شده تا اعتماد عمومی به دولت بازگردد بدون هیچ اشارهای به کشته شدن بیش از 40 نفر از هموطنان در این حادثه دلخراش.
این رفتار مشابه برخورد دولت با مدیرانی است که حقوق نجومی با تسهیلات خاص دریافت میکردند. با مشخص شدن دریافت حقوق نجومی مدیران صندوق توسعه ملی در پی افشای حقوق نجومی 57 میلیون تومانی صفدر حسینی مدیرعامل صندوق توسعه ملی و دیگر اعضای هیئت عامل این صندوق، هیئت امنای صندوق توسعه ملی در تاریخ 12 تیر ماه سال جاری با استعفای اجباری تمامی اعضای هیئت عامل موافقت کرد تا برکناری 5 مدیر عامل این صندوق رقم بخورد.
در مراسم تودیع و معارفه مدیران جدید و سابق صندوق توسعه ملی، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی به نمایندگی از مدیران بالادستی دولت شرکت کرد و از سید صفدر حسینی به عنوان یکی از ذخیرههای نظام یاد کرد.
با این اوصاف اقدامات دولت در جهت برطرف کردن معضلات ذکر شده تنها در حد استعفای برخی از مدیرانی بوده که بعضاً کوس رسواییشان به صدا درآمده اما بعد از استعفا نه تنها به موضوع رسیدگی صورت نگرفته است بلکه از آنان تمجید و تعریف هم صورت گرفته و آنان را ذخیره و امانتدار نظام نیز مینامند.
عدم رسیدگی به این مسائل حتی موجب تذکر رهبر معظم انقلاب در پیگیری این مشکلات شده است. در همین رابطه رهبر معظم انقلاب اخیراً خاطرنشان کردند: «موضوع حقوقهای نجومی از مسائل مهمی است که نتیجه رسیدگی به آن برای مردم روشن نشد و سؤالات در ذهن مردم باقی ماند.»
این در شرایطی است که رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت به خانواده جانباختگان حادثه برخورد دو قطار در سمنان نیز بیان کردند که این حادثه مرا مصیبتزده کرد، قصور و تقصیر و بیتدبیری دستاندرکاران خانوادههایی را عزادار کرد، از مسئولان و دستاندرکاران این مسئله میخواهم از این حوادث دردناک به آسانی عبور نکنند و دغدغه حل ریشهای این مسائل و امثال آن را در صدر اولویتهای خود قرار دهند.
برخورد دولت با مشکلات و حوادث این چنینی و مدیرانی که سبب بروز چنین مواردی شدهاند بعضاً گذرا است این در حالی است که رئیس جمهور در غیر مواردی که بیرون از دایره وظیفه دولت تعریف میشود مانند برخورد با بابک زنجانی به اشد مجازات معتقد است.
وی درباره محکومیت بابک زنجانی به اعدام بیان میدارد: «میگویند که وی (بابک زنجانی) محکوم به اعدام شده است، ثم ماذا پول کجا رفت؟ اعدام که مشکلی را حل نمیکند.»
سخنان رئیس جمهور مصداقی هم در ماجرای فیشهای نجومی و پیگیری علت حادثه قطار سمنان و اهمال مدیران مربوطه پیدا میکند. در واقع خواست مردم در این موارد نیز مشابه آن چیزی است که رئیسجمهور در خصوص بابک زنجانی و به جای آوردن خسارت مالی اظهار کرد.