با 150 رأی موافق نمایندگان
مجلس از روند مبارزه با قاچاق کالا تحقیق و تفحص میکند
نمایندگان مجلس با 150 رأی مثبت با تقاضای تحقیق و تفحص از «بررسی روند مبارزه با قاچاق کالا و بررسی سیاستهای دولت در مقابله با قاچاق و دلایل ناکارآمدی آن در دولتهای مختلف» موافقت کردند.
نمایندگان مجلس در نشست علنی دیروز به تقاضای تحقیق و تفحص از «بررسی روند مبارزه با قاچاق کالا و بررسی سیاستهای دولت در مقابله با قاچاق و دلایل ناکارآمدی آن در دولتهای مختلف» رأی موافق دادند.
پس از قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی درباره این تحقیق و تفحص که در نهایت از رد این تقاضا در این کمیسیون خبر داده بود، ردّ تقاضای تحقیق و تفحص از بررسی روند مبارزه با قاچاق کالا و بررسی سیاستهای دولت درباره قاچاق و دلایل ناکارآمدی آن در دولتهای مختلف ، به رأی گذاشته شد که با 41 رأی موافق، 124 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در مجلس، با مخالفت آنان مواجه شد.
سپس تقاضای انجام تحقیق و تفحص به رأی گذاشته شد که با 150 رأی موافق ، 22 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از 205 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.
موافقان تحقیق و تفحص
چه گفتند ؟!
حشمتالله فلاحتپیشه نماینده مردم اسلامآباد غرب با اشاره به اینکه یکسوم اقتصاد کشور درگیر قاچاق است گفت: ۹۰ درصد کالای قاچاق وارد شده به کشور در اقتصاد کشور آوار میشود. این نماینده متقاضی تحقیق و تفحص از بررسی روند مبارزه با قاچاق کالا و بررسی سیاستهای دولت در این زمینه با ذکر این نکته که هنوز 60 درصد اسکلههای کشور غیرمجاز هستند، به رد تقاضای تحقیق و تفحص در کمیسیون اقتصادی با اختلاف یک رأی اشاره کرد و از نمایندگان خواست به رد تقاضا رأی ندهند تا اقدام سازندهای از سوی مجلس جهت نظارت بر قاچاق کالا صورت گیرد.
مصطفی کواکبیان نماینده تهران نیز در اخطار قانون اساسی در جریان بررسی رد تقاضای تحقیق و تفحص از بررسی روند قاچاق کالا گفت: گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس نشان داد که ما داریم چاقوی خودمان را کند میکنیم. وی با اشاره به اینکه ممکن است ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قصوری در این باره نداشته باشد، اما اسکلهها و گمرکهای غیرمجاز در کشور وجود دارد و تحقیق و تفحص در این باره حق مجلس است.
همچنین علی ادیانی نماینده مردم قائمشهر در اخطاری دیگر، با ابراز شگفتی از رد تقاضای تحقیق و تفحص از بررسی روند مبارزه با قاچاق کالا در کمیسیون اقتصادی گفت: ما نمایندگان مجلس از اینکه قاچاق پتک سنگینی بر پیکره اقتصاد کشور وارد کرده ، شرمسار هستیم اما چگونه تحقیق و تفحص از بررسی روند مبارزه با آن در کمیسیون تخصصی مجلس رأی نمیآورد جای سؤال دارد. به گزارش فارس، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در توضیحاتی درباره تذکرات دو نماینده فوق گفت : در کمیسیون اقتصادی با موافقان تحقیق و تفحص درباره روند مبارزه با قاچاق کالا صرفاً در روش تفاوت نظر داریم. نماینده کرمان اظهار داشت: ما معتقدیم باید از دستگاههای تخصصی تحقیق و تفحص صورت گیرد، نه از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که مشکلات و موانعی در مسیر خود داشته است.
اعلام آمادگی همهجانبه مجلس
برای حمایت از بسیج
رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در آغاز جلسه علنی دیروز با تبریک فرا رسیدن هفته بسیج گفت: بسیج نهاد پرارزش رویش انقلابی و سنگر پر هیبت دفاع ملی ما است. بسیج یادگار و ابتکار امام خمینی(ره) است که جهادگری را در میان ملت ساماندهی نمود و عامل توفیق ملت در دفاع مقدس بود.
علی لاریجانی ادامه داد : بسیجیها امروز نیز در میادین مختلف حمایت از محرومین و دفاع از آرمانهای انقلاب با شجاعت در صحنه هستند و باید بسترهای لازم جهت استفاده از این سرمایه ملی در شرایط فعلی فراهم گردد. مجلس آمادگی حمایت و همکاری همهجانبه در این زمینه خواهد داشت.
لاریجانی ضمن تسلیت رحلت پیامبر(ص) و امام حسن(ع) و امام رضا(ع) به ملت عزیز و نمایندگان محترم یافتن صراط مستقیم را در این سلوک الهی از خداوند متعال آرزو کرد.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان در جلسه علنی دیروز موافقتنامه کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان را به تصویب رساندند. مجلسیها همچنین با تصویب یک لایحه موافقتنامه مقرر کردند که دولت جمهوری اسلامی ایران و ژاپن از سرمایهگذاری متقابل حمایت و آن را تشویق کنند.
نمایندگان همچنین در جریان بررسی فوریت طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر با یک فوریت این طرح با 147 رای موافق، 21 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس موافقت کردند.
به گزارش تسنیم، در صورت تصویب نهایی حبس ابد جایگزین اعدام درباره قاچاقچیانی خواهد شد که برای بار اول مواد مخدر حمل کرده و دستگیر شدهاند.
نطقهای میان دستور
و تذکرات نمایندگان
عزتالله یوسفیان ملانماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با بیان اینکه حمایت از دولت به معنای مطرح نکردن ایرادات نیست، گفت: مسئولان دولتی و به ویژه شخص معاون اول به جای پاسخگویی به انتقادات خود در جایگاه منتقد مینشینند تا میدان را از دست منتقدان بگیرند.
شهباز حسنپور بیگلری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات نیز در نطق خود از دولت خواست نسبت به لغو روادید بین ایران و عراق حداقل در ماههای محرم و صفر اقدام کند.
هادی شوشتری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با بیان اینکه نباید در اظهارنظرهای سیاسی از جایگاههای رسمی درباره ترامپ دچار تعجیل شویم، گفت: حکمت سیاسی حکم میکند حداقل تا چیدمان نهایی کابینه ترامپ با احتیاط درباره او اظهارنظر کنیم. عینالله شریفپورنماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس نیز با انتقاد از شکایت مسئولان منطقهای از فعالان اقتصادی، فرهنگی و نخبگان منطقه و کشاندن آنها به محاکم قضایی، تصریح کرد: این رفتار در شأن دولتی که ادعای آزادی بیان و نقد منصفانه را یدک میکشد، نیست.
حضور رئیسجمهور اسلوونی
در جلسه علنی
رئیسجمهور اسلوونی که به ایران سفر کرده است، در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
وی که با استقبال علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی وارد ساختمان مجلس شورای اسلامی شد، با مشایعت وی به صحن علنی وارد شد.
رئیسجمهور اسلوونی در جلسه علنی مجلس طی سخنانی با اعلام خبر افتتاح مجدد سفارت این جمهوری در تهران و مذاکرات خوبی که با مقامات سیاسی کشورمان انجام داد گفت: پارلمان هسته اصلی دموکراسی در هر کشوری است.
خبر دیگر این که 150 نفر از نمایندگان مجلس در نامهای خواستار برخورد قاطع با خاطیان ماجرای لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد مقدس شدند. 30 نماینده مجلس نیز به وزرای خارجه، دفاع و اطلاعات ضرورت اتخاذ تدابیر لازم در قبال گشایش پایگاه دریایی انگلیس در بحرین را متذکر شدند.
186 نماینده مجلس نیز طی بیانیهای خواستار تقویت ردیف اعتبار مشهد به عنوان پایتخت معنوی جهان تشیع در برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران شدند.