لایحه ایجاد اشتغال یا افزودن بر بیکاران بدهکار؟!
«برنامه توسعه اشتغال در دولت با لایحه دو فوریتی اشتغالزایی آغاز شد.»
روزنامه شهروند در تیتر اول خود با مضمون فوق نوشت: 70 هزار شغل در مناطق روستایی ایجاد میشود. این خبری است که اصغر نورالهزاده مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید اعلام کرده و توضیح داده است؛ دولت برای ایجاد این 70 هزار شغل لایحهای تنظیم و تصویب کرده است که بر اساس آن 1/5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برداشت میکند و به صورت وامهای اشتغال در اختیار روستاییان قرار میدهد. البته برداشت این مبلغ از صندوق توسعه ملی نیازمند تصویب نمایندگان مجلس است.
اما این ادعای دولت با تردید در میان نشریات حامی مواجه شده است. روزنامه اعتماد با اشاره به لایحه فوق تصریح کرد لایحه فوق ایجاد اشتغال نمیکند.
روزنامه وقایعاتفاقیه نیز تصریح کرد لوایحی از این دهه به لشکر بیکاران بدهکار اضافه میکند.
این روزنامه نوشت: وعدههای عملی نشده برای ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری، سالها روی هم تلنبار شده است؛ تا جایی که چند سالی است که گره اشتغال، دیگر نه با دست باز میشود و نه با دندان. رکود اقتصادی، تعطیلی کارخانهها و تعدیل گسترده نیروی کار از سوی بنگاههای اقتصادی خبر از باتلاقی شدن اوضاع بیکاری میدهد.
اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی به دولت هشدار میدهند، ارائه تسهیلات اشتغالزایی در حالی که هنوز وضعیت سرمایهگذاری داخلی و خارجی در کشور مطلوب نیست، نه تنها گره اشتغال را باز نمیکند، بلکه باعث میشود لشکری از بدهکاران بیکار ایران ظاهر شوند. به نظر میرسد ایجاد اشتغال پایدار برای روستاییان، سالها مورد غفلت دولتها قرار گرفته تا جایی که حالا بسیاری از کارشناسان اقتصادی هشدار میدهند ارائه هرگونه تسهیلات بدون پشتوانه سرمایهگذاریهای بلندمدت در روستاها مشکل بیکاری را در این مناطق پیچیدهتر میکند.