kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۷۴۳
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۹
وزیر بهداشت :

اراده‌ای برای حل مشکل آلودگی هوا وجود ندارد

وزیر بهداشت گفت: بیش از ۱۰ سال است که مشکل مربوط به آلودگی هوا را شاهد هستیم اما چون اراده و هماهنگی کافی وجود ندارد این مسئله حل نمی‌شود.



به گزارش مهر، سیدحسن هاشمی با بیان اینکه آلودگی هوا را خودمان به وجود آوردیم، گفت: این مشکل قابل حل است و گره آن به دست خودمان گشوده می‌شود ولی مشکل ما این است که اراده ملی نداشته و در هر دوره‌ای به معلولی پرداختیم اما برای رفع علت تلاش نکردیم.
هاشمی ادامه داد: این مسئله به هزینه‌ و مدیریت نیاز دارد و مثل بیماری‌ است که اگر اکنون علاج نشود باید با قیمتی بالاتر در آینده به فکر درمان آن باشیم و می‌توانیم در این راه از تجربه بشر استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه قربانی آلودگی هوا هستیم افزود: بیماری‌های تنفسی چهارمین علت مرگ‌ و میر ایرانیان شناخته شده در عین حال که بیماری‌های قلبی و عروقی نیز در میان هموطنان از عوامل مرگ و میر به شمار می‌رود.
وزیر بهداشت ادامه داد: بیش از ۱۰ سال است که از رسانه‌های متعدد مشکل مربوط به آلودگی هوا را شاهد هستیم اما چون اراده و هماهنگی کافی وجود ندارد این مسئله حل نمی‌شود.هاشمی با بیان اینکه این مشکلات رفع شدنی هستند، عنوان کرد:‌ البته راه حل ساده‌ای وجود ندارد اما همانطور که سایر کشورهایی که با این مشکل مواجه بودند توان حل آن را داشتند ما نیز می‌توانیم نسبت به رفع آن اقدام کنیم، آن کشورها هم ضریب هوشی بالاتری از ما نداشتند اما در عوض اراده‌ای قویتر از ما برای حل مشکل به خرج دادند.
ذرات معلق در هوا از عوامل شیوع سرطان هستند
 قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه یکی از عوامل مهمی که موجب شیوع سرطان می‌شود مصرف بالای سوخت در کشور است،گفت: ذرات معلق در هوا از عوامل دیگر شیوع سرطان هستند. ایرج حریرچی در افتتاحيه نخستین کنفرانس سرطان غرب آسیا، با بیان اینکه در ایران سالیانه بیش از 92 هزار نفر دچار سرطان می‌شوند، گفت: سرطان در کشور ما در حال افزایش است و علت این افزایش به دلیل بالا رفتن سن جمعیت در ایران است و همچنین رفتارهایی نظیر کم تحرکی، چاقی، استعمال دخانیات مانند سیگار و مواد مخدر، مصرف غذاهای پرچرب و شور و کم استفاده کردن از سبزیجات در رژیم غذایی است، همچنین برای کاهش شیوع سرطان باید عوامل استرس زا در محیط کاهش یابد.
حریرچی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل مهمی که موجب شیوع سرطان می‌شود مصرف بالای سوخت در کشور است که در ایران از میانگین جهانی بالاتر است و ذرات معلق در هوا از عوامل دیگر شیوع سرطان هستند.وی در خصوص درمان‌های جدید سرطان مبتنی بر شیمی درمانی، گفت: باید دقت شود که این درمان‌ها منافع چندانی ندارد و هزینه زیادی را در بر دارد.قائم مقام وزیر بهداشت از پزشکان خواست که در تجویز درمان‌های سرطان از مبانی علمی که منجر به طولانی شدن زندگی باشد را انتخاب کنند و به مردم هم توصیه کرد در خصوص درمان از مراکز دانشگاهی اطلاعات کسب کنند.
وی در خصوص وضعیت بیماری‌های غیرواگیر در جهان گفت: چهار بیماری غیرواگیر شامل بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت تهدید‌کننده زندگی انسان و بزرگترین عامل مرگ انسان در جهان هستند.قائم مقام وزیر بهداشت در خصوص هزینه‌های مالی سرطان در ایران خاطرنشان کرد: سرطان بطور مستقیم (مرگ) و غیرمستقیم (ناتوانی) موجب از دست رفتن 450 هزار سال عمر در ایران می‌شود و متوسط سال‌های از دست رفته در اثر سرطان به ازای هر نفر در ایران 21 سال است.
وی افزود: هزینه مستقیم و غیرمستقیم سرطان حدود10هزار میلیارد تومان در سال است که سه هزار میلیارد تومان آن مربوط به درمان است و هزینه دارودرمانی سرطان در ایران، حدود 1500 میلیارد تومان است که معادل 15درصد کل هزینه‌های دارویی کشور یعنی بیش از 8  هزارمیلیارد تومان خواهد شد.
به گفته حریرچی، از کل هزینه دارو درمانی سرطان در ایران، 83 درصد یا حدود  هزار میلیارد تومان توسط دولت پرداخت می‌شود که 63 درصد سهم بیمه و20 درصد سهم یارانه وزارت بهداشت است که با سرمایه گذاری در زمینه پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان، می‌توان حدود 1200 میلیارد تومان در سال ذخیره کرد. وی درخصوص چالش‌های تشخیص و درمان سرطان گفت: محدودیت دسترسی به امکانات و تجهیزات، از دست رفتن زمان، تصمیم گیری‌های بالینی جدا از هم، عدم توزیع عادلانه امکانات در کشور و سرمایه گذاری قابل توجه در خصوص داروهای شیمی درمانی و سهم کم جراحی و رادیوتراپی مهم‌ترین این چالش‌هاست.