معاون فرهنگی قوه قضائیه:
معلوم نیست اگر مجازات «اعدام قاچاقچیان مواد مخدر» نبود چه بلایی سر کشور میآمد
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: اگر مجازات اعدام نبود، در همجواری با کشوری که بیش از ۹۰ درصد مواد مخدر جهان را تولید میکند و سرمایههای کلان مافیایی و زیادی در این مسیر صرف میشود، معلوم نبود چه بلایی سر کشورمان بیاید.
حجتالاسلام هادی صادقی به تسنیم گفت: مسئله اعدام، مسئلهای نیست که مطلوب هیچ نظامی، دستگاه قضایی و قانونگذاری باشد.
وی افزود: اما در عمده اعدامهایی که حکم آنها صادر میشود و مشاهده میکنیم، آنها مربوط به موادمخدر هستند، آن هم نه موادمخدر جزء، بلکه مربوط به مواد مخدرهایی است که در حجم وسیع اقدام میکنند. البته قانون ما در این عرصه قدری سختگیرانه است، مقادیر کم را به قاضی الزام کرده که حکم اعدام دهد، با این حال با تخفیفات زیادی که قائل میشوند و درباره مقادیر کم مواد مخدر یا فریبخوردگان مراعات میکنند اما به هر حال نتیجه این میشود که در حال حاضر با حجم زیادی از قاچاقچیان موادمخدر مواجه هستیم که ناچاریم حکم اعدام برای آنها صادر کنیم.
معاون فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: این اعدامها البته تا حدودی بازدارندگی دارند چون مجازات سنگینی است و اگر افرادی از قانون آن آگاهی داشته باشند کمتر سراغ آن میروند، اگر این مجازاتهای اعدام نبود، معلوم نبود چه بلایی سر کشورمان بیاید، از زمانی که ناتو به افغانستان پا گذاشت، [موادمخدر] توسعه بسیار بیشتری پیدا کرده و مسیر ترانزیت آن نیز از ایران میگذرد؛ با این وضعیت تا حدودی توانستهایم توزیع موادمخدر در کشور را کنترل کنیم اگرچه باید اقدامات دیگری نیز انجام شود و صرف اعدام کافی نیست.
صادقی با بیان اینکه جا دارد در برخی از مصادیق (محکومیتهای مواد مخدر) بازنگریهایی صورت گیرد، گفت: این بازنگریها باید به نحوی باشد که مجازات اصلی به دوش آنهایی که فریبخورده هستند، نیاید و مجازات اصلی به سمت دارندگان اصلی مواد مخدر متوجه شود.
وی درباره مجازات حبس برای محکومان مواد مخدر تصریح کرد: همانطور که نظر رهبر معظم انقلاب نیز هست، زندان مجازات اصلی در اسلام نیست و باید تلاش کرد تا میتوانیم این تعداد زیاد مجازات زندانی که در قوانین ما وجود دارد در بازنگریهای قوانین کاهش پیدا کند، البته نمیتوان به طور کلی آن را انکار کرد چون در برخی موارد لازم است اما باید به جای حبس مجازاتهای دیگری را پیشبینی کرد.