کوتاه اقتصادی
* نماینده ادوار مجلس گفت:متأسفانه دولت طی سه سال گذشته کار مثبتی برای تولید انجام نداده و حتی خود حامیان دولت نیز به این امر اعتراف میکنند. جعفر قادری در گفتگو با فارس افزود: مدت زمانی را که دولت صرف مسائل خارجی کرد، اگر در جهت سامان دادن به واحدهای تولیدی، کاهش هزینه تولیدات داخلی، استفاده از شیوههای تهاتری بازار داخلی، ایجاد خط اعتباری برای صادرات بخشی از کالاهای تولید داخل در بازار منطقه، واگذاری طرحها و پروژههای نیمهتمام و امثال آن به کار میگرفت، بسیاری از مشکلات کشور قابل حل بود. وی اظهار داشت: درحال حاضر نیز که تحریمها برداشته شده، درآمد حاصل از نفت به کشور بازنمیگردد، درواقع ما به جای فروش یک میلیون بشکه، 2 میلیون و 400 هزار بشکه صادرات نفت داریم که پول آن در کشورهایی همچون چین بلوکه شده و تنها دولت این منابع را در حسابهای خارجی بانک مرکزی منظور کرده و ریال آن را دریافت میکند. بنابراین میتوان گفت دولت در این زمینه کار مثبتی انجام نداده است.
* مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: منابع آب تجدیدپذیر از 132 میلیارد مترمکعب به حدود 100 میلیارد مترمکعب رسیده است که کشور با قناعت خود باید از آن استفاده کند. محمد حاجرسولیها افزود: در 9 سال اخیر میزان متوسط بارندگی دراز مدت کشور از 250 میلیمتر به 207 میلیمتر رسیده که اثر نامطلوبی بر منابع آب تجدیدپذیر گذاشته است..این مقام مسئول اظهار داشت: زنگ خطر بحران خشکسالی از ابتدای سال 90 به صدا درآمد؛ به طوریکه میزان بارندگی به 150 میلیمتر در سال رسید و آورد رودخانهها 60 درصد کاهش داشت و مخازن با بیلان منفی حدود 7 میلیارد مترمکعب کسری روبروشد.
* عملیات کابل برگردان با هدف توسعه شبکه کابل در مراکز مخابرات پیروزی، شهرستان قدس و شهید باهنر اسلامشهر از تاریخ 22 آبان ماه آغاز میشود.به گزارش روابط عمومی مخابرات منطقه تهران و البرز، با اجرای عملیات مذکور ارتباط تلفنی مشترکین در مرکز مخابرات پیروزی با پیش شماره 3325، 3330 الی 3336، 3378، 3379 و 3660 در محدوده خیابانهای منتظری و صفا ، در مرکز مخابرات شهرستان قدس با پیش شمارههای 4681 الی 4689 در محدوده بهاران، غدیر، شرئیان و پوریای ولی و در مرکز مخابرات شهید باهنر اسلامشهر با پیش شمارههای 5646 الی 5649 در محدوده مرکز به مدت 72 ساعت با اختلال همراه است.
* عضو هیئت مدیره کانون صنایع غذایی گفت: بانکها برای پرداخت تسهیلات یک میلیارد تومانی به تولیدکنندگان طلب سپردهگذاری ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی میکنند و این مشکل را بارها به مسئولان بانک مرکزی اعلام کردهایم ولی همچنان ادامه دارد. علیرضا مروتپور در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: در حال حاضر پرداخت تسهیلات بانکی به صنایع بدهکار به سیستم بانکی به راحتی صورت نمیگیرد و بانکها بیشتر تمایل دارند به واحدهایی که برنامه توسعه تولید دارند، تسهیلات پرداخت کنند.وی ادامه داد: با این حال بانکها در قبال پرداخت تسهیلات، وثیقههای زیادی را طلب میکنند که ارائه این وثایق برای صنعتگران مشکل است.عضو هیئت مدیره کانون صنایع غذایی با بیان اینکه بانکها تسهیلات با سود 18 درصد را به تولیدکنندگان ارائه میکنند، گفت: دولت باید برای ارائه تسهیلات به واحدهای بدهکار، ردیف بودجه جداگانهای تعیین کند.به گفته وی، تعداد واحدهایی که دارای بدهی معوق هستند از تعداد واحدهایی که برای توسعه تولید خود نیازمند به تسهیلات هستند، بیشتر است و این دو گروه نباید با شرایط یکسان مشمول دریافت تسهیلات بانکی شوند بلکه باید شرایط ویژهای برای کارخانههای دارای بدهی تعیین شود.