توافق آمریکا و ترکیه برای اشغال و اداره! رقه پس از آزادسازی
سرویس خارجی-
آمریکا و ترکیه میگویند توافق کردند، پس از اشغال «رقه»، این شهر را به طور مشترک اداره کنند!
همزمان با پیشروی «نیروهای دموکراتیک سوریه» (شبه نظامیان کرد) و گروههای مسلح به اصطلاح میانه رو در استان «رقه» سوریه، نمایندگان آمریکا و ترکیه توافق کردند که پس از اخراج عناصر داعش از رقه، دو کشور به طور مشترک این شهر را اداره کنند! این نقشه راه موسوم به «محاصره، تصرف و اداره» مورد توافق ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و همتای ترک وی «حلوجی آکار» قرار گرفت.
به گزارش فارس، در ارتباط با این توطئه مشترک آمریکا و ترکیه علیه ملت سوریه، ژنرال دانفورد در آنکارا به خبرنگاران گفت، «بدون هماهنگی با آنکارا، هیچگونه پیشروی در استان رقه صورت نخواهد گرفت.»
اما ارتش ترکیه در بیانیه خود که در همین ارتباط صادر شده، سعی کرد موضوع را به مناطق دیگر سوریه و حتی عراق هم بسط دهد. در این بیانیه آمده است؛ «دو کشور درباره چگونگی مبارزه با داعش در عراق و سوریه، به خصوص در شهرهای «الباب» و «رقه» گفتوگو کردند.»
البته این همراهی واشنگتن با آنکارا، نیروهای میدانی کرد را به تردید انداخت و آنها فکر میکنند که آمریکا قصد دارد بار دیگر از کردها سوء استفاده کند و نهایتاً، آنها را به ترکیه بفروشد.
کارشناسان نیز معتقدند که کاخ سفید نهایتاً مجبور میشود میان دو گزینه کردها و ترکیه، یکی را انتخاب کند و لذا، طبیعی است که توافق آنکارا و واشنگتن، برای کردها در رقه، مشکوک و مورد نگرانی باشد.
کلاً، نیروهای دموکراتیک سوریه (کردها) به دنبال تقویت و ثبت جایگاه خود پس از سرنگونی داعش هستند و لااقل، فعلاً داعیه جداییطلبی از خاک سوریه را ندارند.
اما آمریکا که در بحران سوریه، تقریباً شکست خورده است، سعی میکند از کردهای سوریه درجهت منافع خود استفاده کند و البته در شرایط فعلی، گزینهای جز آن را ندارد. این رویکرد به طور طبیعی، آنکارا را مقابل واشنگتن قرار داده است. ترکیه علاوه بر اینکه از همکاری آمریکا با کردهای شمال سوریه خشمگین است، از اینکه در معادلات منطقهای آمریکا کنار گذاشته شده، نیز ناراحت است. با این حال، واشنگتن چارهای جز همراهی و بهرهگیری از کردهای متمایل به خود ندارد و اگر این رهیافت را کنار بگذارد، دیگر هیچ گزینهای در سوریه ندارد.
در ارتباط با استفاده ابزاری آمریکا از کردهای سوریه، «عمر اوسی» نماینده کردها در مجلس سوریه گفت، «مشارکت کردها در عملیات رقه، یک خطای راهبردی است.» وی گفت: «این یک توطئه آمریکایی است و کردها نباید وارد آن شوند... آمریکا کردهای سوریه را به ترکیه خواهد فروخت و تنها فرصت و مسیر امن کردها، فعالیت در چارچوب محور مقاومت است.»
ولی، علیرغم این هشدارها، عملیات در استان رقه شدت گرفته است؛ در زمین شبه نظامیان کرد به پیشروی ادامه میدهند، و در هوا نیز هواپیماهای ائتلاف آمریکایی ضد داعش مواضع این گروه (داعش) را در هم میکوبند و هواپیماهای اروپایی هم در چارچوب ائتلاف فوق، در این عملیات مشارکت دارند. «پیتر کوک» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز گفته، «حملات هوایی در رقه علیه داعش ادامه خواهد یافت.» یک مقام واشنگتن پیش از این اعلام کرده بود که آمریکا به ارتش سوریه اجازه عملیات در رقه را نمیدهد! با توجه به این اقدام غیرقانونی آمریکا، ارتش سوریه از هم اکنون باید خود را برای نبرد در رقه و آزادی این شهر از اشغال آمریکا آماده کند. با پایان تاریخ مصرف داعش آمریکا امیدوار است بتواند با سوء استفاده از کردها و مخالفان اسد، کاری را که نتوانست با داعش انجام بدهد، با شبه نظامیان به سرانجام برساند. تجزیه سوریه و عراق، از اهداف اصلی راهاندازی غائله تکفیریها بود.
حلب
همزمان با توطئه آمریکا در رقه، از حلب اما خبرهای خوبی میرسد؛ نیروهای مقاومت و ارتش سوریه در آخرین پیشرویهای خود توانستند، تعدادی مجتمع مسکونی را در جنوب این شهر از لوث عناصر تروریستی پاکسازی کنند. «آلان بکر» نماینده پارلمان سوریه نیز به خبرگزاری فارس گفته: «ارتش سوریه و متحدانش برای نبرد جدید در حلب خود را آماده میکنند.» به گفته وی، «این عملیات به زودی آغاز میشود.» با آزادسازی حلب میتوان کار تروریستها در سوریه را تمام شده دانست.