انتخابات آمریکا تمام شد ، رسواییهایش ماند
انتخابات آمریکا امروز در حالی پایان یافت که پژواک تهوعآور ناسزاهایی که میان دو نامزد رد و بدل شد، همچنان باقی است و هیچگاه محو نخواهد شد.
انتخابات آمریکا امروز به پایان رسید و نام یکی از دو نامزد به عنوان پیروز انتخابات، به زودی اعلام میشود؛ البته اگر ماجرایی که در سال 2000 در رابطه با رقابت میان «جرج بوش» و «الگور» پیش آمد، تکرار نشود.
طبق نظرسنجیها و گزارشها، «هیلاری کلینتون» در این انتخابات پیروز میشود و به کاخسفید میرود. دلیل دیگری که کارشناسان، غیر از نظرسنجیها، در مورد شکست «دونالد ترامپ» مطرح میکنند، در خور تأمل است؛ ترامپ در طول مدت تبلیغات، ساختارها را نشانه رفته و از چهره واقعی عرصه سیاسی آمریکا پردهبرداری کرده است، و لذا نباید به کاخسفید برود. به علاوه قدرت دستکاری را هم، دو مرحلهای بودن انتخابات، در اختیار اشرافیت سیاسی آمریکا قرار داده است و آنها میتوانند با جابجا کردن رأیهای الکترال، نتیجه دلخواه را بگیرند،همان کاری که سال 2000 کرده و بوش را به کاخسفید فرستادهاند.
اما، آنهایی که در آمریکا عاقلانهتر فکر میکنند و دارای بصیرت بیشتری هستند، مثل مردم بسیاری از کشورهای جهان، به این باور رسیدهاند که دستهای نامرئی سرمایهداران و صاحبان واقعی قدرت، کاخسفید را میگرداند و سالهاست که آمد و رفت کاندیداهای پیروز به این خانه، هیچچیز را عوض نکرده و از این پس نیز نخواهد کرد.
شنیدن اظهارات این روزهای شهروندان آمریکایی در گفتوگو با رسانهها، این حس را به مخاطب میدهد که انتخابات در آمریکا، چه از لحاظ شکلی و چه محتوایی، مثل یک شعبدهبازی شده است؛ از لحاظ شکلی، همانطور که اشاره شد، مردم مستقیم رئیسجمهور را انتخاب نمیکنند، در صورتی که سیستم سیاسی این کشور، ریاستی است.
از لحاظ محتوایی هم این پول هست که تعیین میکند برنده کیست! پول به شیوههای مختلف کار خودش را میکند؛ یا خود نامزد ریاستجمهوری باید فرد ثروتمندی باشد و یا از حامیان داخلی و خارجی کمک بگیرد. این حامیان که نوعا به صهیونیسم جهانی وصل هستند، رسانهها و شرکتهای بزرگ را در قبضه دارند. آنها میتوانند با ابزارهایی که دارند، یک شبه فردی را به عرش اعلا برسانند و یا، اگر اراده کنند، او را به خاک سیاه بنشانند!
در عرصه خارجی، پیشاپیش مشخص است که ورود کلینتون یا ترامپ به کاخسفید، هیچ تحول مثبتی را در جهان ایجاد نخواهد کرد و حتی، سیاست آمریکا بنا به ضرورت، خصمانهتر هم خواهد شد.
در عرصه داخلی هم مبارزه تبلیغاتی هر چند از جانب ترامپ به گونهای بود که حتی ساختارها را نشانه میرفت، ولی همه میدانند که رئیسجمهور منتخب، خواه ترامپ باشد، خواه کلینتون، چیزی بیش از عروسک خیمه شببازی نخواهد بود. آمریکاییها و مردم جهان در دوره هشت ساله ریاستجمهوری «باراک اوباما» یکبار دیگر، این حقیقت تلخ را تجربه کرده و دیدهاند که اوباما در سیاست خارجی، از بوش هم بدتر بوده است؛ او طی این مدت بیشترین کمک مالی را به رژیم اسرائیل تقدیم کرد و رقم سالانه این کمک را 700 میلیون دلار افزایش داد و به چهار میلیارد دلار رساند. اوباما همچنین، در قتل غیرنظامیان توسط پهپادها نیز رکورد زد و تنها طی سال جاری (از 11 دی تاکنون)، بیش از 700 بار در افغانستان و پاکستان دست به حملات هوایی زده است!
واقعیت این است که جنگ برای بقای آمریکا، یک ضرورت است و هیلاری و ترامپ فقط میتوانند شیوههای نبرد را تا حدودی تغییر دهند و بس.اما، در ماجرای تبلیغات انتخاباتی اخیر اتفاقاتی افتاد که همه ستمدیدهها و آزادیخواهان، چه آمریکایی و چه غیرآمریکایی، باید آن را به فال نیک بگیرند.از نگاه محافل سیاسی و رسانهای غربی، آنچه در مناظرههای انتخاباتی اتفاق افتاده، موجب «سرافکندگی» و یک «سیرک ناامیدکننده» بوده است، ولی از آنجا که همین «سیرک چهره واقعی آمریکا را نشان داد و عملا ثابت کرد عرصه سیاسی آمریکا چه منجلابی است و در این به اصطلاح بزرگترین دموکراسی دنیا، فساد و نفرت و توطئه چطور موج میزند، برای دنیا یک فرصت است تا بداند چه کسانی لاف ابرقدرتی میزنند و به زعم خود، میخواهند نظم نوین را بر جهان حاکم کنند!
در هر حال، گزارشها حاکی است، کلینتون با حداقل 322 رأی الکترال، پیروز انتخابات جاری است. مجموع آرای الکترال آمریکا، 538 رأی است و کاندیدای پیروز باید حداقل، نصف به اضافه یک رأی (یعنی حداقل 270 رأی) را به خود اختصاص دهد. در آمریکا برحسب جمعیت و نوع ایالت، به هر ایالت سهمی از رأی الکترال تعلق میگیرد. در دو ایالت «نبراسکا» و «مین» آرای الکترال نیز به تناسب رأی هر نامزد، تقسیم میشود. ولی در دیگر ایالتها، آرای الکترال به برنده آن ایالت تعلق خواهد گرفت. به عنوان مثال، ایالت «واشنگتن دیسی» که سه رأی الکترال دارد، این سه رأی به نامزدی که در این ایالت بیشترین رأی را بیاورد، تعلق میگیرد.
دیروز رأیدهندگان آمریکایی به علاوه، با رأی خود سرنوشت 444 کرسی سنا و 435 کرسی مجلس نمایندگان را مشخص و برای 12 ایالت نیز فرماندار انتخاب کردند.
با توجه به اظهارات ترامپ در مورد نپذیرفتن نتیجه انتخابات در صورت شکست خوردن، «امبیسینیوز» اعلام کرد که مردم از ترس شورش و ناآرامی آتی، به سوپرمارکتها و فروشگاههای مواد غذایی هجوم آوردند تا برای خود، ذخیرهای جمع کنند. روزنامه آلمانی «دی ولت» نیز با اشاره به شرایط ملتهب دیروز آمریکا، آن را روز آخرالزمانی توصیف کرده بود.