kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۸۶
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۰
رئیس سازمان امور اراضی :

تغییر کاربری اراضی کشاورزی غیر قانونی است

رئیس سازمان امور اراضی گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ویژه در استان‌های شمالی که برخی بنگاه‌های متخلف آن را برای مردم پیامک می‌کنند تخلف صریح قانونی است و با آن‌ها برخورد می‌شود.
جواد افشار در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برخی شرکت‌ها و بنگاه‌های ویلاسازی که هیچ کدام از آن‌ها مجوز برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی ندارند تبلیغات خود را به صورت پیامک برای مردم ارسال می‌کنند تا این زمین‌ها را بفروشند و در تبدیل آن به ویلا به این بنگاه‌های متخلف کمک کنند.
وی افزود: اخیراً مکاتباتی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده تا از ارسال چنین پیامک‌هایی که خلاف قانون اساسی است جلوگیری شود چرا که تغییر کاربری این اراضی و خرد کردن مالکیت آن‌ها ممنوع و تخلف است که این بنگاه‌ها با نقض این قانون صریح به تولید کشور ضربه می‌زنند؛ البته این مکاتبات به شورای حفظ حقوق بیت‌المال نیز ارسال شده و باید با متخلفان برخورد شود.
رئیس سازمان امور اراضی ادامه داد: بنگاه‌های متخلفی نیز که پیامک‌های تبلیغاتی این چنینی را برای مردم ارسال می‌کنند هیچ مسئولیتی در راستای تعیین تکلیف و تغییر کاربری این اراضی ندارند و با آن‌ها برخورد می‌شود که در این راستا با معاونت عمرانی وزارت کشور مذاکراتی صورت گرفته تا بتوانیم از طریق بهیاری‌ها، شوراهای شهر و شهرداری‌ها با این پدیده مقابله کنیم.
افشار اظهار کرد: سازمان امور اراضی برای مقابله با پدیده زمین‌خواری که در ایام نوروز در پی افزایش سفرهای مردم به استان‌های شمالی افزایش می‌یابد، گشت‌های ویژه نوروزی خود را راه‌اندازی کرد تا جلوی تغییر کاربری این اراضی را بگیرد. همچنین به مردم توصیه کردیم تا این زمین‌ها را نخرند و در تغییر کاربری آن‌ها و تبدیل به ویلا سرمایه‌گذاری نکنند چرا که بعداً مشمول جریمه و تخریب بنا خواهند شد.
وی گفت: در 15 روز گذشته و ایام تعطیلات نوروزی گشت‌های ویژه نوروزی و گروه‌های ویژه‌ای برای مقابله با پدیده زمین‌خواری در مناطقی از قبیل چالوس، نوشهر، نور، تنکابن و... تشکیل شد تا بتوانیم با زمین‌خواران برخورد کنیم چرا که استان‌های شمالی به ویژه مازندران و بخشی از گیلان به سبب نزدیکی پایتخت به شدت در معرض تغییر کاربری قرار دارند.
رئیس سازمان امور اراضی با اشاره به ضرورت جلوگیری از تغییر کاربری دشت‌ها و شالیزارهای استان‌های شمالی تأکید کرد: در راستای تأمین نیازهای گردشگری مردم در استان‌هایی مانند استان‌های شمالی با استانداران مازندران مکاتباتی صورت گرفته تا برخی مناطق را برای تبدیل به کریدورهای گردشگری معرفی و مناطق گردشگری و تفریحی برای مردم راه‌اندازی کنیم. همچنین برای حفظ کاربری زمین‌های کشاورزی و جلوگیری از تبدیل آن‌ها به ویلا نقشه کاربری اراضی زراعی و باغی در استان‌های مازندران، گیلان، تهران و البرز در حال تهیه است.