kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۶۸۴
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۴
با همکاری بسیج سازندگی

۳ جوان كارآفرين بشرويه اي سالانه 6000 بوقلمون توليد می‌کنند

سه جوان موفق كارآفرين باهمكاري یکدیگركارگاه پرورش بوقلمون را در بشرويه راه اندازي كرده و توانسته‌اند سالانه ۶۰۰۰ بوقلمون توليد كنند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی،هادی اسدی ، محمد حسن رضایی و مجتبی رضایی، سه جوان با انگيزه‌ای هستند، که با بسيج سازندگي نيز در برگزاري كلاس‌هاي آموزشي و راه اندازي كارگاه‌هاي كوچك همكاري دارند.
یکی از این جوانان می‌گوید قبل از شروع توليد بوقلمون به کار لوله کشی ساختمان مشغول بودم. آقای اسدی به من پیشنهاد داد که با ایجاد یک سالن پرورش بوقلمون به این کار بپردازیم.از طرفی کار تاسیسات مشکلات خاص خود را داشت. وضعیت ساخت و ساز هم که با رکود مواجه شده بود و این موضوع باعث شد به این کار بپردازم.
وی افزود: برای کسب اطلاعات بیشتر به همراه سایر شرکا به سربیشه، سبزوار، گناباد و چندین شهر دیگر سفر کردیم تا اطلاعاتمان را کامل‌تر کنیم. از سالن‌های پرورش بوقلمون بازدید و مشاوره و اطلاعات گرفتیم و تمامی جوانب کار را سنجیدیم. این جستجو و جمع آوری اطلاعات حدود یکسال طول کشید. که البته اگر این سفر‌ها نبود به مشکلات فراوان و چه بسا با شکست روبرو می‌شدیم.
این جوان ادامه داد: برای شروع کار به جهاد کشاورزی مراجعه کردیم و مراحل دریافت مجوز یک واحد 2000 قطعه‌ای را گرفتیم و شروع به فعالیت کردیم، اکنون که با بسیج سازندگی همکاری می‌کنیم برایمان اثبات شده است که شرکت در کلاس‌های آموزشی و توجیهی چقدر مهم است و چه نقش پررنگی در کم شدن مشکلات کار دارد.
وی گفت: اگر بخواهم بطور کلی در خصوص پرورش بوقلمون توضیح بدهم می‌توان گفت در طول 120 روز دوره پرورش بوقلمون، عمده سختی این کار دو هفته ابتدای کار است که جوجه به دما حساس است، به سختی غذا می‌خورد و باید با استفاده از اجسام براق همانند تیله که در دانخوری قرار می‌دهیم برایشان جذابیت ایجاد کنیم تا بیشتر به سمت خوراک برود. البته این بخش کار برای خودمان هم لذت بخش است، آنها با خوراک ارتباط برقرار می‌کنند و ما با آنها! بودن در فضایی که دو هزار جوجه همزمان در حال رشد هستند و تحرکات جالب و صدای جوجه‌ها حس خوشایندی دارد و یکی از لذت‌های کار تولیدی است. پس از این دو هفته که جوجه به ثبات می‌رسد کار سبک‌تر می‌شود ، سالن پرورش ما هم بدلیل اینکه سیستم آب و دانخوری تمام اتوماتیک است نیازی به کار با دست نداریم و اغلب کار سرکشی است.
اگر زمانبندی درستی داشته باشیم در سال می‌توان سه دوره پرورش داد. هر بوقلمون در طول دوره حدود 35 کیلو خوراک مصرف می‌کند که اگر خوب رشد کند باید 15 کیلو گوشت به ما بدهد!
مرغ طی دوره 47 روزه به بازار عرضه می‌شود و یکی از بدی‌های آن این است که اگر این دوره اندکی طولانی‌تر شود با مشکل فروش مواجه می‌شویم، افزایش وزن ایجاد می‌شود ، تلفات بالا می‌رود و...، اما بوقلمون را میتوان از 90 روز شروع به کشتار و فروش کرد و تا 160 روز نیز ادامه داد ، و حتی افزایش وزن هم به سود فروش می‌افزاید! هر دوره اگر ایده ال پیش برود حدود 200 میلیون تومان بوقلمون بفروش می‌رسانیم . متاسفانه در حال حاضر مجوز افزایش ظرفیت نمی‌دهند وگرنه ما بسیار مشتاق هستیم که کارمان را گسترش دهیم.
این کارآفرین گفت هر کار تولیدی نیازمند همدلی و همراهی و همچنین برنامه ریزی دقیق است، ما نیز برای نگهداری و مراقبت با هم به توافق رسیده‌ایم و هر هشت ساعت یک نفر در مجموعه حضور دارد.
وی تاکید کرد همکاری ما با بسیج سازندگی درجهت ایجاد کارگاه‌های کوچک و زود بازده در امر فروش و رونق کارمان بسیار موثر بوده است.