رئیسمرکز تجارت جهانی ایران:
حذف صفرهای پول ملی؛گول زدن خود و عوض کردن صورت مسئله است
رئیسمرکز تجارت جهانی ایران گفت: کم کردن چند صفر از اسکناسهای رایج کشور نهتنها مشکلات اقتصاد ایران و معیشت مردم را مرتفع نمیکند بلکه بهنوعی گول زدن خویش و عوض کردن صورت مسئله است.
به گزارش تسنیم، محمدرضا سبزعلیپور طی تحلیلی به زمزمههای اخیر مقامات دولتی جهت حذف صفر اسکناسهای رایج کشور، واکنش نشان داد و گفت: هر از چند گاهی اعضاء محترم تیم اقتصادی دولت سوژهها و مواردی را مطرح میکنند که وقتی به اصل قضیه و پشت پرده آن سوژهها دقت میکنیم در مییابیم که دوستان محترم دولتی از حل معادلات اصلی عاجز مانده ولیکن جهت توجیه عدم توانائی خود در حل و فصل معادلات، ظاهری حق به جانب گرفته و سریعاً معادله آسان دیگری را که فکر میکنند پاسخ آنرا میدانند طرح و اذهان عموم را از اصل قضیه منحرف و صاحب نظران سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی را درگیر واکاوی موضوع مطروحه جدید مینمایند.
رئیسشورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی ادامه داد: لاجرم دلیل این کار را افزایش قدرت پول ملی و بازگرداندن آن به جایگاه واقعی آن اعلام میکنند و قصد دارند تا از این گذر نیز بتوانند میزان نقدینگی و حجم اسکناسهای رایج در جامعه را کنترل نمایند. تا اینجای کار نه تنها اشکالی وجود ندارد بلکه بسیار مفید نیز میباشد. لکن با کمی تأمل و مطالعه، دقیقاً در مییابیم که آقایان از کنترل نرخ تورم عاجز مانده و با قبوض چند صد هزار تومانی که پس از هدفمندی یارانهها بدست مردم عزیزمان میرسد که بجزء ناراحتی، نگرانی و عصبانیت چیز دیگری درپی نداشته و نخواهد داشت فقط بدنبال مرفین و یا داروی مسکنی هستند تا موقتاً درد مردم و جامعه را تسکین داده تا ببینند بعدها چه کاری میتوانند انجام دهند، بقول معروف شیوه کلاه کلاه کردن را در پیش گرفتهاند تا فقط روز را با خوشی و کمترین آسیب و خطر بگذرانند، برای آینده نیز خدا بزرگ است.
علیپور تصریح کرد: هیچ دلیلی وجود ندارد که اگر کشوری دارای اسکناسهائی با صفر کمتری باشد پس وضعیت اقتصادی آن نیز بهتر و برتر از کشورهای دیگری که دارای اسکناسهای درشت میباشند باشد، چه بسا کشوری با اسکناسهای درشت از قدرت اقتصادی بالائی برخوردار بوده، تراز تجاری مثبت داشته و اوضاع معیشتی مردم آن کشور هم بسیار خوب باشد و برعکس کشوری با اسکناسهای کم صفر دارای اقتصادی ضعیف باشد بطور مثال در اعلان نرخ ارزها، هیچگاه نشنیدهایم که بگویند نرخ یک ین ژاپن برابر با اینقدر دلار و یا یورو میباشد بلکه همیشه از نرخ برابری هزار و یا ده هزار ین ژاپن صحبت به میان آمده پس آیا وضع اقتصادی ژاپن نسبت به کشورهای حاشیه خلیجفارس آنهم با اسکناسهای کم صفر و با ارزش که فقط از پشتوانه نفت بهره مند هستند بدتر است یا بهتر؟
رئیسمرکز تجارت جهانی خاطر نشان کرد: حذف صفرها از پول ملی کشور، بیش از اینکه کاری اقتصادی و بانکی باشد پروژهای کاملاً سیاسی و روانی است و بهمین دلیل نیز مسئولین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی بیسر و صدا و بدون هیچ اعتراضی اجرای آنرا برعهده گرفتهاند.
علیپور در پایان به این نکته بسنده نمود که اگر کشوری همچون ترکیه به یکباره بیش از چند صفر را از اسکناسهای خود کم کرده و تا به امروز نیز موفق عمل نموده، تنها دلیل آن کنترل نرخ تورم و کاهش نرخ ریسک سرمایهگذاری در آن کشور بوده است. بطور قطع حذف صفرهای پول ملی زیر چتر تورم فعلی، گرهی از مشکلات اقتصادی ایران باز نمیکند. تا زمانیکه افسار این تورم سرکش، از دست تیم اقتصادی دولت خارج شده و برخی از مقامات محترم دولتی نیز با افتخار گرانفروشی و کم فروشی را جرم و تخلف نمیدانند، مسلماً کم کردن چند صفر از اسکناسهای رایج کشور نه تنها مشکلات اقتصادی ایران و نابسامانیهای بازار و معیشت مردم را مرتفع نمیکند بلکه بنوعی گول زدن خویش و عوض کردن صورت مسئله میباشد. ضمناً قدرت اقتصاد ایران و سربلندی ایران و ایرانی، هرگز در گرو چند صفر و آمارهای خلاف واقع نیست بلکه فقط و فقط اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی راه علاج کار و قدرتمند شدن اقتصاد ایران میباشد.